|
![]() |
#1 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Spomenuo sam već ovu aplikaciju u jednom drugom threadu, ali mislim da je bolje da je i zasebno istaknem, budući da je iznimno korisna (brijem da 99% korisnika može imati koristi od nje u jednom trenutku). Dakle: http://www.sandboxie.com/ Na samoj stranici je lijepo objašnjeno o čemu se radi i za što služi aplikacija, no i ovdje ću ukratko objasniti. Ta aplikacija služi kao kontejner odnosno "pješčanik" za druge aplikacije. Što to znači? Pa recimo da nabavite neku aplikaciju za koju niste sigurni želite li je imati na računalu, ili pak želite odlučiti između 3 aplikacije iste namjene - umjesto da instalirate te aplikacije, pa ukoliko vam se ne sviđaju brišete s kompa, jednostavno pokrenete instalaciju preko Sandboxa: aplikacija će funkcionirati kao da ste je najnormalnije instalirali, i moći ćete je proučavati do mile volje. Nakon sessiona jednostavno ugasite taj proces u Sandboxu, ispraznite sadržaj Sandboxa i gotovo, kao da aplikacija nikad i nije bila instalirana na vašem računalu (u biti i nije bila - instalirali ste je u Sandbox). Dosta ljudi koristi VMWare (ili neki drugi složen virtualizacijski softver) upravo za tu namjenu - testiranje nepoznatih aplikacija. VMWare je izvrstan, i ima gro ultra korisnih namjena, ali u velikom broju slučajeva dovoljno je zavrtiti malen i jednostavan Sandboxie. Pored testiranja nepoznatih aplikacija, Sandboxie možete koristiti i za npr. sigurniji browsing - ukoliko Firefox pokrenete preko Sandboxa nikakvi podaci se neće pisati na vaš hard. Naravno, preko Sandboxa možete pokrenuti bilo koju aplikaciju koju imate na računalu, to ne treba biti samo nova instalacija, ili pak browser. Sandboxie blokira zapisivanje vrijednosti u registry, kao što i blokira ikakve promjene datoteka koje se trenutno nalaze na računalu. Sandbox se također integrira u Win, tako da je moguće samo kliknuti desnim gumbom na npr. instalacijsku datoteku i izabrati "Run Sandboxed". Kada se pokrene sjedi u trayu, odakle je moguće podesiti daljnje opcije. Program je besplatan i IMHO koristan za praktički svakog korisnika. Topla preporuka. Zadnje izmijenjeno od: gorluk. 06.08.2007. u 15:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ovo mi se jako sviđa, prvenstveno zato što bih htio isprobati dosta aplikacija prije nego ih instaliram. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Šta ti bi, u zadnje vrijeme samo nas upućuješ na dobre programe. ![]() De još koji, ima koja dobra ekstenzija za FF, ona za forum je super. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Mozete li vi preko Sandboxiea koristiti Windows Live Messenger? Meni ga uspije pokrenuti ali ne mogu se s njim spojiti na net- kliknem na sign in i onda se pokusava konektirati al nista, nece i majka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
A evo uspio sam! Preko contents of sandbox- explore- user- all- start menu- programs- i tu je ikona messengera pa kliknem 2 puta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
opa! hvala puno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
njub
Datum registracije: Oct 2011
|
Dizem iz mrtvih zbog razloga sto je ovaj progam JAKO koristan i zbog njega prakticki niti ne treba imat antivirusni program, lako se koristi kao sto je kolega i objasnio prije 5 godina, sad je jos vise pojednostavljen i naravno sto je jos bolje besplatan Toplo preporucujem ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|