|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
![]() poz danas uzeo gore navedeni laptop u metrou i odma u startu problem naime nece da mi boota win7 x64 ni pod razno, odma me baca u dos prvo bude ovo i odbrojava 3 sec ![]() zatim ovo ![]() probao sam i sa usb-a i sa vanjske usb prze i nece naravno, sa cega sam bootao to sam i postavio u biosu na 1. mjesto pod boot priority evo i slike postavki biosa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() napominjem da sam sa tog usb-a prije mjesec dana kolegi instalirao na njegov lap te iste win7 koje sad pokusavam instalirati, a i dvd je bootabilan (al evo da budem siguran 100%, jos cu probati bootati windowse na desktopu sa oba medija pa cu dodati ovdje) edit: probao i usb i dvd na desktopu i bootaju se bez problema evo to je nabrzinu napisano, ako sam sta previdio napomenite e da, usb mi nekad prepozna, nekad ne (probao u svim usb utorima) sta i kako dalje ![]() Zadnje izmijenjeno od: baban. 26.10.2012. u 20:09. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Zabij unutra Hiren's i wipe-aj HDD. Ili ga nisi podijelio na particije i preformatirao prije instalacije.
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
sutra cu probati hiren's - sad nemam vremena a ovo sto se tice - nisam uopce dosao do tog dijela instalacije win7, znaci ono kad imas opciju formatirati hdd i podijeliti na particije... nista, odma baca u dos |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
probao bootat hiren's sa cd-a na desktopu i radi na laptopu nece, nece ni sa externe usb prze evo pokusavam napravit hiren's na usb-u http://www.hiren.info/pages/bootcd-on-usb-disk pa cu probati sa njega u slucaju da ne radi ni to, sta onda? |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zato ti i jesam rekao da istestiraš hard. Ima još jedna solucija, ali nije baš popularna. Izvadi hard iz laptopa, stavi ga u desktop konfu i tamo (istestiraj pa) isformatiraj. Nakon toga ga vrati nazad u lap i pokušaj staviti W7. Mogao bi napraviti još jednu stvar - probati staviti neki live Linux na laptop. Ako ni oni ne idu, počeo bi sumnjati na hardverski kvar te odnio lap na reklamaciju.
#7 |
Premium
|
ne uspijevam napraviti bootabilni hiren's na usb-u po onim uputama ![]() no dobro, ionako sumnjam da bi islo sto se tice vadjenja harda nije mi problem to napravit, jedino me brine jel gubim garanciju ako ja otvaram lap (gledam uvjete jamstva i ne vidim da se to spominje, ali bolje da pitam) |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
da javim da sam rijesio 'problem' dakle idem opet probati instalirati win7 s sticka i pise f2 za bios, f4 za recovery..lupim f2, udjem u bios, pod boot priority stoji usb stick, dakle sve po ps-u, save changes and exit - yes i...opet nista odma baca u freedos nis, nosim lap kod kolege da i on potvrdi da mu nema pomoci stavlja stick, pali ga i lupa f10(?), iskace boot screen menu, nudi redom stick, hdd, dvdrw ne dira nista nego enter i....windows is loading files ![]() sta reci, koju posluku porati? moram priznati da nisam znao za f10 i boot screen menu sad znam ![]() evo vrtim sedmicu, i yebem se oko interneta, ali o tom u drugoj temi..bitno da je lap ziv hvala na sugestijama i ispricavam se ako sam koga 'krivo' naveo da misli da sam 'to' prvo napravio kolega uziva u pivu, a ja se ode 'oladit vrucim cajem ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Drago mi je da si rijesio problem. Ja sam danas kupio isti i nisam imao nikakvih problema, a za sada nemam problema s internetom.. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|