Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.11.2012., 00:24   #1
Stormer
Huuuah

Stormer's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Managment zvuka na TV preko HDMI kabela

Naime situacija je ovakva.

Imam komp spojen na TV preko HDMI. Sve radi normalno znači imam zvuk na TV od kompa te ga windows normalno prepoznaju kao Playback Device, ali mi je malo iritantno da svaki put kad ocu mjenjat zvuk sa zvucnika na TV da moram mjenjat default playback device. Našao sam program SoundSwitch s kojim sam napravio hotkey na tipkovnici da mjenjam default playback device, ali sam skonto da ni to ne riješava moj problem kako želim. Što recimo ako želim na TV pustit film tati,mami,bratu, svejedno. A ja da na slušalicama ili zvucnicima radim nesto drugo.

Jer ima neko riješenje recimo da aplikacije koji su prenešene na TV da koriste TV kao Playback device a koje su na monitoru da koriste slušalice i zvučnike. Tako da ne moram recimo svaki put u programu trazit u opcijama i prebacivat za svaku aplikaciju Audio playback device.

Moram napomenuti da koristim Extended Desktop kao display mode.
PS- Imam ATI karticu ako to išta znači zbog konfanja.
Stormer je offline   Reply With Quote
Staro 02.11.2012., 01:13   #2
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Moraš na jedan od ta dva načina (mijenjajući default playback device ili u aplikaciji izabrat...).
Automatski kada se prozor odvuče na drugi display i zvuk se isto prebaci na taj display se može samo na novim ati karticama (HD7xx0), bar ja nisam čuo za druge.
njuskalo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.11.2012., 08:39   #3
robert7
Premium
Moj komp

robert7's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ili imati dvije zvučne, jer koliko sam skužio ATI preko HDMIa daje zvuk sa ploče?

Ja imam USB slušalice, pa nesmetano igram i radim što već na kompu dok recimo bolja polovica gleda neki gej film na tvu
Staro 02.11.2012., 09:03   #4
Stormer
Huuuah

Stormer's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
Moraš na jedan od ta dva načina (mijenjajući default playback device ili u aplikaciji izabrat...).
Automatski kada se prozor odvuče na drugi display i zvuk se isto prebaci na taj display se može samo na novim ati karticama (HD7xx0), bar ja nisam čuo za druge.
Pa to bi bilo ok posto imam HD7850
Stormer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno