|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Canon IP2500 problem
Pozz, nakon što mi se ispraznila tinta u boji, kupio sam zamjensku stavio je nisam ni isprintal 5 stranica kad mi je počelo blinkati da više nema boje. Isprobao sam prisloniti tamo gdje idu boje van i izlaze sve tri normalno. Pa mislim da treba nešto kao reset napraviti, našao sam na netu neke upute i radio po tim uputama ali ništa se niej dogodilo i dalje blinka da nema boje. Više neznam što napraviti, da kupim nove orginal cartridge ili da se još igram? Dali postoji neka caka ili što, moram reći da mi je to ostavio šogor pošto je on otišao van države na malo duže vrijeme na drugi kraj svijeta, a on mi je rekao da je stalno koristio zamjenske boje i nikad nije imao problema. Ako zna to kako bi ovo riješio bio bi mu zahvalan?? Hvala!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
A čuj, stvarčica već ima godina iza sebe, niš čudno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
A gle ja bi to dok se on vrati iduće godine da dok ga prikopća nek mu printa, ostavil mi ga je samo da ga koristim tu i tamo da se ne zasuši glava. Pošto nisam ni imal printer uzeo sam ga, mada sve što mi treba sprintati printa mi žena na laserskom na poslu (cca 2-3 stranice mjesečno). Znam da je to staro, al se nadam da nisam bacio lovu sad i isprintal 5 listova s tekstom u boji i više nejde. Sad mi je sinula ideja da ako nisam bacil staru kolor patronu da je napunim pa ću vidjeti. Znam da ima kolega Canon kojem puni boje, sad neznam koji ima on model, dal opće mogu staviti tu boji ili mora biti neka specifična ili je za svaki Canon ista boja?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Nema kod Canona punjenja bez resetiranja čipa na tintama. Ako čip javlja printeru da tinte nema, onda ga ti možeš puniti koliko god hoćeš, a printer će javljati da mu nema tinte. Prazan original si resetiram, izvadim čip i stavim ga na zamjensku. Stvar radi. Kupuj kvalitetnije zamjenske ako nemaš chip resetter.
![]() |
#5 |
NITKOV
|
@eKICh; Bit će da si stavio tinte bez čipa. Ja sam prije na svom ip4500 uredno koristio zamjenske tinte, samo što sam s originalnih boja preselio čip na njih. Hebga, ne vidiš stanje tinti u canon softwareu, al printer radi. I to je tak funkcioniralo dugo vremena sve dok printer nije skiknuo.
![]() |
#6 |
Premium
|
@1v@n i fanATIk; navodno ta taj printer Canon IP2500 koliko sam tražio po netu i našao da nema čip u sebi. Znači sad ako bi ja sad kupio nove orginal Canon patrone crnu i boju stavio ih unutra to bi trebalo šlajkati. Iskreno nije moj printer želim ga samo druge godine vratiti šogoru u kakvom sam ga stanju dobio i gotvo!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
NITKOV
|
Evo kolko sam i ja guglao, izgleda da nema čipova na tim tintama. Al ne znam zašto misliš da će ti šljakat originali ako zamjenske ne rade? Pa i šogi ti je rekao da je koristio zamjenske cijelo vrijeme.
![]() |
#8 |
Premium
|
Ma je ali sad sam malo tražio blinka mi 7x žuto pa onda jednom zeleno a to bi koliko sam našao trebalo značiti da nešto nije uredu s patronom!! Ma zamijenit ću ja te patrone obadvije i kupiti orginalke pa ćemo da vidimo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
NITKOV
|
Isprobao si ovu proceduru? http://tricks-collections.com/reset-...ip2500-series/
![]() |
#10 |
Premium
|
Jesam, ima još jedan način probao sam oba ali ništa, ma kupit ću nove orginal patrone pa bi trebalo proraditi ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
NITKOV
|
Citiraj:
Original patrona se po ničem ne razlikuje od zamjenske osim u kvaliteti boje unutra. Tak da sam skeptičan da ćeš išta dobit kupovinom originala. Pogotovo zato što su "patrone" bez čipova, dakle razlike praktički i nema. Al bože moj, čuda se događaju. Probaj pa vidi. EDIT; sad malo gledam pa mi se čini da te tinte dolaze s integriranom glavom za printanje. Zato i koštaju toliko. Lako moguće da si dobio faličan produkt. S druge strane, malo sad gledam cijene. Te dvije original tinte te koštaju cca 300 kn. Novi printer, dvije generacije noviji, canon ip2700 košta 330 kn. Mislim da je suludo ić ulagat u printer koji je očito već dao svoje. Kupiš novi i bok.
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
@ fanATIk; da imaš pravo, koliko po ovome piše može biti stvarno da neće raditi s orginalim, jer u zadnje vrijeme sam čistio glave pošto nisam ništa puno printal pa mi se glava znala zaštopati pa je bilo potrebno čiščenje glave, može biti da se stvarno napuno taj dio gdje ide boja za čiščenje, ništa razgovaral budem s šogorom tako budem mu objasnil, pa čemo vidjeti. I da i ja sam to vidio da imaju integriranu glavu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
NITKOV
|
Ma ako ti onaj postupak resetiranja apsobrbera viška tinte nije uspio, mislim da je svako daljnje ulaganje u njega suvišno. Novi printer i bok.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|