|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) Čudan problem s Windowsom
Pozdrav, imam jedan neobičan ali nimalo mi drag problem! Dakle, nakon što mi se windows starta (win 7 professional 64), negdje nakon pola minute ESET mi javi ovo: ESS blocked following adress: URL: "genhg77.x10.mx/wincmt.exe genhg77.x10.mx/winwm.exe genhg77.x10.mx/test1.exe genhg77.x10.mx/protected.exe IP ADRESS: 198.91.81.3:80 Dalje, nakon toga mi cursor miša otprilike svakih 20-tak sekundi bude "busy" jedno 5 -6 sekundi, i to traje stalno, dok ne ugasim komp. Sve sam probao; scanirao disk, pregledao ESETom sve, pokrenuo sve sto mogu u TUNE up Utiliem i ništa:-( Još jedna zanimljivost u svemu tome jest što mi se kod "disable startup programs" u Tune up-u pojavio "microsoft speech recognition engine", ja ga nikad nisam pokrenuo i kad ga disableam odmah poslin refresha opet bude Enablean. Kad ga deletam nakon pokretanja tune up-a opet je tu i to enablean, jednostavno to ne mogu maknuti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
ja bi skino ili voidtools everything ili jam-software ultrasearch (oba su dobra) i jednostavno upisao imena tih .exe-a i vidio odakle "dolaze" ak je sumnjivo proguglas imena ak je i dalje sumnjivo ja bi obrisao no to sam pak samo ja ![]() inace .mx ti je mexico pa se zapitaj :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
pogledaj sa tune up utilitysims ako imaju putanju toga do microsoft ...nešto, vidi jel ima još koji sumljivi startuo, restartaj u safe modu i preimenuj ili obriši te datoteke (sumljivi startup), te ih ukloni sa start up liste. također si u task manageru pogledaj jel ima št sumljivog. dobar software za lov uljeza ti je Code:
http://www.hijackfree.com/en/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Evo, danas kad sam upalio komp ESS me obavjestio na ovo: 9.10.2012. 17:31:34 Startup scanner file Operating memory » C:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\AppLaunch.exe Win32/Ainslot.AA worm unable to clean Nigdje nisam nasao nacin da se rjesim ovog crva?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
![]() |
#6 |
Registered User
|