|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2010
|
Kloniranje internog HDD-a na externi HDD
pozz, ovako klonirao sam c i d diskove na externi hard i htio bih pokrenut sustav s njega ali dobijem crni ekran s porukom da fali fajl u system32/winload.exe ..... pogledao sam u "ručno" na eksternom disku se nalazi taj fajl, zanima me jel zna netko u čem je problem? postupak kloniranja sam napravio jer želim očistiti hard koji se trenutno nalazi u laptopu, pa sam htio pokretat sustav s eksternog. OS: vista home (original) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Na koji način si ih klonirao? Da li si c particiju na eksternom postavio aktivnom? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
klonirao sam programom macrium reflect, e sad ne znam jel automatski postupak kloniranja stavlja eksterni c aktivnim ili ja to moram negdje, ali postupak kloniranja u ovom programu je jednostavan i nisam dobivao nikakva podpitanja...jel ja možda moram negdje ručno aktivirat eksterni c? prvi put kloniram pa mi je ovo sve novo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nemozes os pokretat sa usb externog diska. Ne na taj nacin.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
zašto ne ako mi bios omogućava bootanje s usb-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Odi desni klik na myy computer te potom na manage. Nakon toga u disk managmentu pogledaj da li ti je psrticija koja bi trebala biti c nq eksternom disku oostsvljena kao aktivna. Naravno to radiš iz windowsa i neće bit c slovo nego neko drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
stanje: zdravo (aktivno, primarna particija) - to je eksterni c stanje: zdravo (sustav, pokretanje sustava, stranična datoteka, aktivno, primarna particija) - pravi c |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Hm, ajd provjeri da li je ista veličina tog winloada na oba drivea. Ovdje: Code:
http://www.technoish.com/9/how-to-avoid-or-fix-winloadexe-corrupt-in-windows-vista/ Isprike na fulavanju slova, pišem s mobitela iz kreveta pa .... fulavam ak brže pišem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Evo jedan primjer tutoriala kako intalirati vistu na eksterni usb. Jedini je problem što je ovo svježa instslaciija. Code:
http://www.vistax64.com/tutorials/204022-vista-installed-usb-hard-drive.html E sad za botanje ovog postojećeg treba urediti njegove registry hivove mislim i to prema onom spomenutom infu. Napominjem da to nije uređivanje postojećeg registriya, nego offline uređivanje hivova na externom disku. Sad ne znam koliko se autoru ove teme isplati ić prčkat po tome? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ak se oš igrat evo ti onda par napomena (kak bi to ja upogonio da imam vremena): 1. Prouči i nabavi virtuabox ili vmware - uglavnom software za virtualne mašine 2. Napravi jedan virtuslni stroj 3. Poveži usb port na kojem je eksterni hard sa virtualnim strojem Sad imaš poligon za testiranje. E sad još ti treba učitavanje registry hivova u registry editror - prouči to te onda sljedi dijelove gornjeg tutoriala, letimično sam dio da nešto petlja po registriyu al ne znam napamet šta - uglavnom princip je natjerat učitavanje usb drivera prije boota. Kad modificiraš registry na eksternom hardu onda samo testiraš pokretsnjem u virtualnoj mašini. Naravno radi backup filova prije modifikacije i pazi da petljaš po učitanom registriyu a ne po vlastitom tj. Aktivnom ![]() U svakom slučaju oprezno i uz dovoljno volje i strpljenja možda i uspiješ. A za ovo "slušaj i nemoj probavat" - zašto? U najgorem slučaju si može sredit postojeću instalaciju ali samo nešto ne kuži ili ne pazi. Da je gubitak vremena - vjerojatno je i lakše je napravit image sustava pa iz njega vuć potrebne podatke, a ne klonirat sustav na eksterni usb. Eh kad smo kod toga: ima još jedna solucija koju sam ja radio za svoj laptop. Uzeo sam akronisa i išao testirat onu opciju restorea na različit hardwer. I stvar doslovno radi. Znači napravio sam image laptopa R60 i restore u virtualnu mašinu. OS je xp i radi najnormalnije u virtualnoj mašini. Al dobro tamo je samo promjena HAL.a na postojećoj instalaciji, ovdje se radi o modificiranju učitavanja drivera za usb. Možda ti je ovo moje rješenje jednostavnije za izvest ako hoćeš samo sustav sa laptopa imat za uspomenu i da moš radit na njemu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|