Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.09.2012., 23:46   #1
dejo_2
Registered User

Datum registracije: Sep 2010
Kloniranje internog HDD-a na externi HDD

pozz, ovako klonirao sam c i d diskove na externi hard i htio bih pokrenut sustav s njega ali dobijem crni ekran s porukom da fali fajl u system32/winload.exe ..... pogledao sam u "ručno" na eksternom disku se nalazi taj fajl, zanima me jel zna netko u čem je problem?
postupak kloniranja sam napravio jer želim očistiti hard koji se trenutno nalazi u laptopu, pa sam htio pokretat sustav s eksternog.

dejo_2 je offline   Reply With Quote
Staro 13.09.2012., 23:49   #2
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Na koji način si ih klonirao? Da li si c particiju na eksternom postavio aktivnom?
Forace je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.09.2012., 23:55   #3
dejo_2
Registered User

klonirao sam programom macrium reflect, e sad ne znam jel automatski postupak kloniranja stavlja eksterni c aktivnim ili ja to moram negdje, ali postupak kloniranja u ovom programu je jednostavan i nisam dobivao nikakva podpitanja...jel ja možda moram negdje ručno aktivirat eksterni c? prvi put kloniram pa mi je ovo sve novo
Staro 14.09.2012., 00:05   #4
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nemozes os pokretat sa usb externog diska. Ne na taj nacin.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2012., 00:10   #5
dejo_2
Registered User

zašto ne ako mi bios omogućava bootanje s usb-a?
Staro 14.09.2012., 00:11   #6
Forace
Premium
Moj komp

Odi desni klik na myy computer te potom na manage. Nakon toga u disk managmentu pogledaj da li ti je psrticija koja bi trebala biti c nq eksternom disku oostsvljena kao aktivna. Naravno to radiš iz windowsa i neće bit c slovo nego neko drugo.
Staro 14.09.2012., 00:20   #7
dejo_2
Registered User

stanje: zdravo (aktivno, primarna particija) - to je eksterni c
stanje: zdravo (sustav, pokretanje sustava, stranična datoteka, aktivno, primarna particija) - pravi c
Staro 14.09.2012., 00:39   #8
Forace
Premium
Moj komp

Hm, ajd provjeri da li je ista veličina tog winloada na oba drivea. Ovdje:
Code:
 http://www.technoish.com/9/how-to-avoid-or-fix-winloadexe-corrupt-in-windows-vista/
Imaš par rješenja. Ukratko postoji šansa da program nije dobro kopirso taj fajl pa ga treba ponovo kopirat. Ako nije to onda treba fixirat instslaciju. Uglavnom ako ideš popravljat instslaciju kako kaže na toj stranici preporučam da budeš oprezan ili pokuša privremeno fizički izvadit pravi disk jer nisam siguran da li su windowsi u stsnju popravit instalaciju na usb disku pa da ne budu brljali po pravoj iako ne bi trebali ništq pokvarit al nikad se ne zna.

Isprike na fulavanju slova, pišem s mobitela iz kreveta pa .... fulavam ak brže pišem.
Staro 14.09.2012., 08:30   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor dejo_2 Pregled postova
zašto ne ako mi bios omogućava bootanje s usb-a?
Da instalacijskog medija, ne operativnog sustava.

Dosta je tesko dignuti/instalirati windowse na externi disk i da rade. Pun je gugl uputa, nitko jos, barem ja nisam vidio da je uspio.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2012., 11:15   #10
Forace
Premium
Moj komp

Evo jedan primjer tutoriala kako intalirati vistu na eksterni usb. Jedini je problem što je ovo svježa instslaciija.

Code:
 http://www.vistax64.com/tutorials/204022-vista-installed-usb-hard-drive.html
Sad otuda je očito u čemu je problem: potrebno je natjerat windowse da učitaju usb storage driver prije os.a u protivnom se ne mogu bootat sa usb.a (jer boot ne vidi disk sa kojeg treba bootat).

E sad za botanje ovog postojećeg treba urediti njegove registry hivove mislim i to prema onom spomenutom infu. Napominjem da to nije uređivanje postojećeg registriya, nego offline uređivanje hivova na externom disku.
Sad ne znam koliko se autoru ove teme isplati ić prčkat po tome?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.09.2012., 18:39   #11
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Slušaj šta ti Nino priča. Ne piše on to bezveze.

A i kojeg će mu pimpeka winsi na vanjskom HDD-u? Koja je svrha toga?
Staro 14.09.2012., 22:34   #12
dejo_2
Registered User

nisam uspio, hvala svima na pomoći
Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
A i kojeg će mu pimpeka winsi na vanjskom HDD-u? Koja je svrha toga?
inače mi je struka to, a i volim prčkati po kompovima, izmišljat toplu vodu itd....nisam već duže vrijeme ništa radio pa eto vidio ovo i htio iskusit...pozz
Staro 15.09.2012., 00:56   #13
Forace
Premium
Moj komp

Ak se oš igrat evo ti onda par napomena (kak bi to ja upogonio da imam vremena):

1. Prouči i nabavi virtuabox ili vmware - uglavnom software za virtualne mašine
2. Napravi jedan virtuslni stroj
3. Poveži usb port na kojem je eksterni hard sa virtualnim strojem
Sad imaš poligon za testiranje.

E sad još ti treba učitavanje registry hivova u registry editror - prouči to te onda sljedi dijelove gornjeg tutoriala, letimično sam dio da nešto petlja po registriyu al ne znam napamet šta - uglavnom princip je natjerat učitavanje usb drivera prije boota.

Kad modificiraš registry na eksternom hardu onda samo testiraš pokretsnjem u virtualnoj mašini.

Naravno radi backup filova prije modifikacije i pazi da petljaš po učitanom registriyu a ne po vlastitom tj. Aktivnom .

U svakom slučaju oprezno i uz dovoljno volje i strpljenja možda i uspiješ.

A za ovo "slušaj i nemoj probavat" - zašto? U najgorem slučaju si može sredit postojeću instalaciju ali samo nešto ne kuži ili ne pazi. Da je gubitak vremena - vjerojatno je i lakše je napravit image sustava pa iz njega vuć potrebne podatke, a ne klonirat sustav na eksterni usb.

Eh kad smo kod toga: ima još jedna solucija koju sam ja radio za svoj laptop. Uzeo sam akronisa i išao testirat onu opciju restorea na različit hardwer. I stvar doslovno radi. Znači napravio sam image laptopa R60 i restore u virtualnu mašinu. OS je xp i radi najnormalnije u virtualnoj mašini.

Al dobro tamo je samo promjena HAL.a na postojećoj instalaciji, ovdje se radi o modificiranju učitavanja drivera za usb.

Možda ti je ovo moje rješenje jednostavnije za izvest ako hoćeš samo sustav sa laptopa imat za uspomenu i da moš radit na njemu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno