|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Preporuka za zvucnu karticu/DAC i pojacalo
Pozdrav, imam Celestion3 MK2 zvucnike i treba mi preporuka kako ih najjednostavnije spojiti na komp. Dakle neka primjerena zvucna ili USB DAC (mora raditi na Linuxu). Ploca je Asrock h61u3/s3 i kolko vidim nema uopce digitalni izlaz osim HDMI-a. Uz to bi mi dobro dosla preporuka za pojacalo. Gledam od Srdana s foruma yamahu ax-397 na trznici. Preko njih ce se slusati iskljucivo muzika s PC-a. Racunajte na FLAC kvalitetu ali realnije je da ce vecinu vremena to bit online radio stream ![]() ![]() Hvala unaprijed! Zadnje izmijenjeno od: hash. 01.11.2012. u 15:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
yamaha ce bit sasvim ok i bolje ti netreba, ako ces kasnije i ic na nesto kvalitetnije pazi na to kolika ti je soba..ako je neka mala yamahu mozes i zadrzat...iskreno nisam je slusao ali ako je mala soba onda ti tu nista nece pomoc osim da uzmes malo bolje zvucnike... sto se zvucne tice po mom uzmi neku zvucnu koja ima podrsku za linux...tipa oko 150-200kn neku creative sa njuskala...jer opet slaba karika su ti zvucnici a i kasnije ti nece trebat bolje...sto budes upecao stavi link pa da pogledamo i javimo sto je ok...meni se sad neda ![]() na ploci imas zvucnu realtek...kaj ce ti sad digitalni izlazi...spoji to i deri...samo sto moras pronac drivere ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Imaš sjajne zvučnike, jedne od rijetkih koji su uistinu vrijedni toliko prostituiranog "legendarnog" statusa........prema mojem iskustvu, na linku koji si dao krije se i najbolja preporuka, a to je Rotel serije 9-. Osobno mi je baš taj setup osvijestio pojam "hi-fi" (i jazz, istovremeno). Nedavno je bilo nešto tih malih Rotela po oglasnicima za manje od 1000 kuna, pa pronjuškaj........možda ti se kriteriji za kvalitetno snimljenu glazbu ponovno povećaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Pojacalo kupljeno. Yamaha od Srdana s foruma. Zadovoljan i pojacalom i zvucnicima ali tesko da mogu reci ista pametno jer mi je iskustvo s audio komponentama mizerno, a i trenutno je upaljen online radio jer imam nekih stvari za obavljati pa mi se neda zajebavati sa isprobavanjem razne muzike.. DAC ce za sada pricekat skupa s novom zvucnom karticom, eventualno bi mi trebao neki 2xRCA na 3,5mm kabel i to je to do sljedecih ozbiljnijih para. Ovo? Pusim te jeftine kineske pizdarije, ako ne valja moze preporuka kabla do 100tinjak kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma to zemi i bok. |
![]() |
![]() |
|
|