|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
(riješeno) BSOD nakon promjena postavki SSD-a
Naime, otkako sam promjenio svoj SSD iz IDE moda u SATA mod, dogadja mi se BSOD. Kako komp praktički ne gasim, primjetio sam da se BSOD događa nakon cca 30 sati rada kompa. Promjenu iu IDE u SATA mod sam napravio po ovome: http://www.ithinkdiff.com/how-to-ena...-installation/ Komp se restarta i kad udjem u Win dočeka me izvješće o crashu. Ukratko u njemu pise: Additional information about the problem: BCCode: 1000008e BCP1: C0000046 BCP2: 82A91960 BCP3: A68E6610 BCP4: 00000000 OS Version: 6_1_7601 Service Pack: 1_0 Product: 256_1 Files that help describe the problem: C:\Windows\Minidump\111611-9360-01.dmp C:\Users\Apex\AppData\Local\Temp\WER-13431-0.sysdata.xml Hvala i LP Zadnje izmijenjeno od: srale7. 21.11.2011. u 09:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Ne radi ti link. Ne znam što si napravio ali Windows 7 ima odličan sistem recoverya nakon što prebaciš s IDE na SATA (ili AHCI). Dakle, imaš instalirane Windowse i Intelove drajvere skupa s Intel RapidStore (ili kako se već zove, mijenjaju naziv nakon par verzija). Prebaciš u BIOS-u s IDE na AHCI i Windowsi se počnu učitavati, restartaju i sve OK, normalno rade. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Radio sam po ovom uputstvu: http://www.ithinkdiff.com/how-to-ena...-installation/ Sve sam dobro napravio, bar po ovom gore, ali eto, dogadja mi se taj bsod. Sad sam dosao do HKEY_LOCAL_MACHINE/System/Current/Control/SetServices/Msahci i onda probao ovo "In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify. Ali meni je taj modify sive boje odnosno ne mogu ga pokrenut, imam samo modify binary data, ali kad kliknem na to ne dogodi se nista. Zadnje izmijenjeno od: srale7. 21.11.2011. u 11:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
ako su windowsi instalirani u ide modu, onda nemaju instaliran ahci driver. Meni tako nisu ni htjeli ssd prepoznati, samo nova instalacija windoza u ahci modu je dopustila da proradi. Meni to mijenjanje registrya nije pomoglo, samo nova instalacija |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zamjenio sam SSD, instalirao nove widowse, ali sad opet problem, kako najjednostavnije slozit AHCI? Pokusavam instalirat Intel rapid storage, ali jednostavno 0 bodova, skinem sa intelove stranice neki zip, ali u njemu nema setup filea, ali bitno da u uputama pise: "To install Intel(R) Rapid Storage Technology, double-click on the self-extracting and self-installing setup file and answer all prompts presented." |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Očito skidaš krivo sa Intela, vidi: http://downloadcenter.intel.com/Deta...ST%29&lang=eng tebi treba aktualni iata_enu.exe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A jesi probao ovaj sa cd ili supporta mobo (na supportu je verzija Intel(R) Matrix Storage Manager Driver V8.9.0.1023) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Da, probao sam taj sa supporta MBO (Intel(R) Matrix Storage Manager Driver V8.9.0.1023) i onda podesio registry prateci ove upute. I sad sve radi, diskovi su u AHCI modu, vidjet cemo jel ce biti bsod-ova ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|