|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Prolivena voda po eksternom HDD-u
i naravno, disk više ne radi.. kolike su šanse da je voda ušla u sam disk? jel moguće da je nastradala samo elektronika? vjerujem da u sata<->usb kontroleru (koji dođe sa kućištem) nije problem jer disk ispušta neki buzz zvuk i ne zavrti se uopće. LED-ica na kućištu radi (vjerojatno nebitna stvar).. na koje sve parametre moram paziti kada mijenjam elektroniku? (vidi sliku) mora li elektornika biti identična (pri tome mislim na serijski broj), radi se o ovoj http://www.hddzone.com/wd-2060771672004-pcb-p-312.html zanima me ukoliko nađem drugi 320gb scorpio, smijem li staviti njegovu pločicu gore? hvala.. Zadnje izmijenjeno od: nixass. 03.05.2013. u 21:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
si spojil disk direktno na komp? ako nisi, napravi to pa budes znal dal je otisel samo kontroler ili elektronika na disku |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
spojil sam direktno na SATA.. ništa, isto buzz i onda mrtvilo. ploče se ni ne zavrte (bar ja ne osjetim pod prstima niti čujem). btw, na pločici na nekoliko dijelova ima nešto nalik hrđi tak da je možda došlo do kratkog spoja(??) iako se disk sušio pola dana.. nadam se da voda nije ušla u disk jer ako ga zatvore od prašine, onda valjda ni voda nemre unutra.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
malo me brine ovo o prebacivanju biosa sa jednog pcb-a na drugi.. to se mora obavezno raditi ili, ukoliko imam identične pločice, možda i nije potrebno? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|