|
![]() |
#1 |
Bazinga
Datum registracije: Sep 2008
|
VPN konekcija i LAN access
Napravio sam incoming connection na windows 7 kompu (konfa u moj komp) na drugom racunalu (na poslu, windows xp) sam podesio vpn konekciju i uredno se spojim na svoje racunalo doma. Security VPN-a: kvacice na Microsoft CHAP i microsoft CHAP version 2. Dobijem adresu 192.168.5.113 sto mislim da je u redu jer mi je mreza doma isto 192.168.5.X. Jedino mi je na klijentu subnet mask 255.255.255.255, a doma 255.255.255.0. Kada pokusam pristupiti nekom racunalu u mrezi koja mi je doma upisivanjem \\ip adresa, otvori mi njegov share i vidim shareane foldere ali kada zelim otvoriti folder onda dobijem da je not accessibile. U share folderu na racunalu doma sam podesio permission da anyone ima full access. Nemam ideju zasto ne mogu otvoriti foldere, da li zeza jer je jedan komp na win7, a drugi na xp...? Da, na routeru sam forward-ao port 1723 na komp na kojem sam napravio incoming connection. Ako netko ima ideju neka pise... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Napravi nove iste acounte za sve, postavi iste dozvole za sve pogledaj u firevollu da ti ne blokira što ne bi trebao i mora raditi! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bazinga
|
hm... mozda je onda u accountima problem jer racunalo koje je na poslu je na domeni firma.local i tamo imam dodijeljeno svoje korisnicko ime i pass, lokalno na tom racunalu sam dodan kao administrator, a user i pass u VPN konekciju upisujem admin usera sa racunala doma i isto nece... Doma naravno nije domena nego workgroup... Da li mozda predstavlja problem to sto je racunalo na poslu na domeni, a doma u workgroupu...? I da spomenem, da doma racunala uredno vide share foldere i njihov sadrzaj i da sam probao bez firewall-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
Možda da pogledaš da ti nije u firmi na firevallu blokirano! Provjeri još jednom sve postavke s tim da pogledaš malo ovaj link: http://blog.techmonkeys.co.uk/window...-7-windows-xp/ Kod kućnih postavi user acount name/ ime računala koje koristiš u firmi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bazinga
|
Evo samo da napisem da je sve rijeseno. Kada sam danas dosao na posao pokusao sam se ponovno spojiti i vidjeti share, te nakon upisivanja korisnickog imena i lozinke prilikom otvaranja share foldera sve je radilo normalno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|