Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.08.2012., 16:00   #1
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
VPN konekcija i LAN access

Napravio sam incoming connection na windows 7 kompu (konfa u moj komp) na drugom racunalu (na poslu, windows xp) sam podesio vpn konekciju i uredno se spojim na svoje racunalo doma. Security VPN-a: kvacice na Microsoft CHAP i microsoft CHAP version 2.
Dobijem adresu 192.168.5.113 sto mislim da je u redu jer mi je mreza doma isto 192.168.5.X. Jedino mi je na klijentu subnet mask 255.255.255.255, a doma 255.255.255.0. Kada pokusam pristupiti nekom racunalu u mrezi koja mi je doma upisivanjem \\ip adresa, otvori mi njegov share i vidim shareane foldere ali kada zelim otvoriti folder onda dobijem da je not accessibile. U share folderu na racunalu doma sam podesio permission da anyone ima full access.
Nemam ideju zasto ne mogu otvoriti foldere, da li zeza jer je jedan komp na win7, a drugi na xp...?
Da, na routeru sam forward-ao port 1723 na komp na kojem sam napravio incoming connection.
Ako netko ima ideju neka pise...
mbozick1 je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2012., 16:27   #2
nitrooxid
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
Napravi nove iste acounte za sve, postavi iste dozvole za sve pogledaj u firevollu da ti ne blokira što ne bi trebao i mora raditi!
nitrooxid je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.08.2012., 16:31   #3
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

hm... mozda je onda u accountima problem jer racunalo koje je na poslu je na domeni firma.local i tamo imam dodijeljeno svoje korisnicko ime i pass, lokalno na tom racunalu sam dodan kao administrator, a user i pass u VPN konekciju upisujem admin usera sa racunala doma i isto nece... Doma naravno nije domena nego workgroup...
Da li mozda predstavlja problem to sto je racunalo na poslu na domeni, a doma u workgroupu...?
I da spomenem, da doma racunala uredno vide share foldere i njihov sadrzaj i da sam probao bez firewall-a
Staro 20.08.2012., 18:00   #4
nitrooxid
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
Možda da pogledaš da ti nije u firmi na firevallu blokirano!

Provjeri još jednom sve postavke s tim da pogledaš malo ovaj link:

http://blog.techmonkeys.co.uk/window...-7-windows-xp/

Kod kućnih postavi user acount name/ ime računala koje koristiš u firmi!
nitrooxid je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2012., 18:55   #5
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

ne bi trebalo na firewall-u biti blokirano jer se spajam na drugu firmu preko vpn-a i sve radi... pokusat cu jos onda postaviti isti account doma kao sto je u firmi.

hvala na pomoci
Staro 21.08.2012., 12:59   #6
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

Evo samo da napisem da je sve rijeseno. Kada sam danas dosao na posao pokusao sam se ponovno spojiti i vidjeti share, te nakon upisivanja korisnickog imena i lozinke prilikom otvaranja share foldera sve je radilo normalno...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno