Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Pisači i skeneri
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.07.2012., 17:25   #1
KR-DI
Premium
Moj komp

KR-DI's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Laserski printeri iz oglasnika???

Trebao bih neki laserski printer za vlastite potrebe na kojem se mjesečno printa cca 200ak stranica. Pa me zanima dali je isplativo dati cca do 600ak kuna za neki printer (gledam malo Lexmark i HP) iz oglasnika ili ne jer su u oglasnicima znatno jeftiniji nego da sad idem kupovat novi iz dućana. Koji su bolji tj. kvalitetniji jer sada imam HP-a, i sasvim je ocke, a sada opet Lexmarke imam na poslu i također su ocke.
Inače mi je bitno da ima mrežni priključak, zbog čega i trebam novi printer...
Thx...

P.S. Slobono pišete sva svoja razmišljanja....

KR-DI je offline   Reply With Quote
Staro 28.07.2012., 20:25   #2
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Neke uređaje se ne isplati kupovat polovne, rekao bih da printer spada u njih, radije novi i s garancijom.
Pitaj boga koliko je taj rabljeni printer odradio i u kakvim uvjetima, a crkavanje printera nije rijetkost.

200 str. mjesečno nije puno ali nije ni malo, tako da očito trebaš imati pouzdan stroj pa bi ja na tvom mjestu gledao samo nove.
Prije kupovine pogledaj postoje li zamjenski toneri za tvoj printer, uštedjet ćeš puno, za većinu HP-ovih postoje, s ostalima ne znam kakvo je stanje.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.07.2012., 15:13   #3
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Za 600 kn možeš kupiti i novi printer, ali ako tražiš polovni, svakako se raspitaj u kakvom je stanju grijač jer je on među najskupljim dijelovima i uglavnom nema popravka nego ide zamjena. Također, traži ispis na kojoj se vidi koliko je što potrošeno.

Od brandova bih izbjegavao Lexmark, a HP kako koji. Preporuka za neki Samsung, većina je dobra.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2012., 15:22   #4
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
+3 na domya

generalno fuser ako ode kod tih jeftilena možeš ga baciti u smeće... znam da je lexmark fuser nekih 10-20€ skuplji od printera + izbjegavati dotičnog.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2012., 16:54   #5
KR-DI
Premium
Moj komp

KR-DI's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ok, hvala na savjetima...

KR-DI je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2012., 12:43   #6
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
starije generacije laseraša preporučam od HP-a, novije tipa LJ p2015 izbjegavati jer im formatter ploča zna redovito rikavati. stariji LJ1320, 1015, 1010, 1020 su neuništivi, folije grijača se nabave za 20ak kuna preko ebaya, a vodiče za zamjenu ima na svakom koraku.
Staro 30.07.2012., 13:08   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ja sam na 1020 zamijenio fuser (nabavljen preko Adriatixa). Printer se upali, ali ne štampa. Ne znam koliko mi ima smisla nabaviti drugi fuser na ebayu.
Staro 30.07.2012., 13:19   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Što znači ne štampa? Bude prazan papir ili uopće ne krene? Uostalom, otvori temu u pripadajućem podforumu.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2012., 14:28   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Uopće ne krene. Neću otvarati novu temu jer se ne mislim zamarati previše time. Odlučio sam da ću ga škartirati. A baš sam želio zamijeniti prastari (15g.) LJ 6L sa njime.
Staro 30.07.2012., 15:15   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Više vrijede stari serije 4, 5 i 6 (jasno ispravni) nego skoro svi ovi "novi", ista prića im je i sa pljucajućima. Nažalost je prevladala ona kapitalistička metoda "napravi jeftini drek da se više kupuje".
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.07.2012., 15:30   #11
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

6L je dao svoje. U tih 15g. (proizveden 05/97) se naštampao svega i svačega. Ima problema s uvlačenjem papira, ali svako ulaganje u njega mi je neisplativo. Čekam da ispraznim toner pa da i njega rashodujem.
Staro 31.07.2012., 09:35   #12
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Zašto si išao mijenjati fuser, a printer ne krene printati uopće? Da li se pale neke lampice osim zelene?
Staro 31.07.2012., 09:54   #13
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Folija na fuseru je bila otišla kvragu tj. odlomio se njen jedan komadić na desnom rubu folije. Naručio sam novu foliju i stavio je. Blinka neka LEDica, ali ne znam više koja.
Na ebayu me novi fuser i folija dođu 20$ (110 kn), ali mi to ne garantira da će printer raditi, dok za 400kn na Njuški kupim novi zapakirani P1102. Za 500kn se nađe isti sa 1g. gare.
Staro 07.08.2012., 19:03   #14
chief_wolfinjo
Guest

nije reklama ali mi se čini povoljnim

link : http://www.adriatix.hr/A_PROIZVODI/A...Jet%201300.htm
  Reply With Quote
Staro 10.08.2012., 00:49   #15
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Evo i ja sam neki dan rastavljo hp 1020, otišla folija na fuseru, naručio je preko ebaya za 40 kuna a onda vidio da ima na DX za 25, koji zajeb. Kad dođe i složim ju valjda bude radio printer kad ga složio. Prije rastavljanja je printo samo tamo gdje nije bilo folije je mrljo.

pinkskin je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2012., 23:18   #16
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Folija na fuseru je bila otišla kvragu tj. odlomio se njen jedan komadić na desnom rubu folije. Naručio sam novu foliju i stavio je. Blinka neka LEDica, ali ne znam više koja.
Na ebayu me novi fuser i folija dođu 20$ (110 kn), ali mi to ne garantira da će printer raditi, dok za 400kn na Njuški kupim novi zapakirani P1102. Za 500kn se nađe isti sa 1g. gare.
vjerovatno si nesto zaboravio prikljuciti kada si ga rastavljao..
Staro 22.08.2012., 18:05   #17
pinkskin
Premium
Moj komp

pinkskin's Avatar

Danas dosla folija za fuser, stavio ju gore i sastavio printer, radi kao prvog dana.

Coconut ti si izgleda nešt zaboravio spojit kad ti neće radit

Zadnje izmijenjeno od: pinkskin. 22.08.2012. u 18:58.
pinkskin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno