Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.08.2012., 23:43   #1
Zanshin
Registered User

Datum registracije: Jul 2012
Hp Pavilion ze4400 neće da upali na prekidač

Poštovani, imam HP Pavilion ze4400 koji sam upali kada u njega uključim punjač ili stavim bateriju. Međutim, kada ga u Windows-u regularno ugasim on neće da upali na prekidač, ali kada ponovo izvadim i vratim bateriju ili konektor od punjača on se ponovo sam upali. Otvorio sam ga i primetio da upali kada kratko spojim 5v koji su dovedeni na prekidač i "masu". Ispitao sam prekidač (multimetrom), kada ga pritisnem on napravi spoj između 5v i "nule", odnosno kada pritisnem prekidač instrument daje zvučni signal kao da postoji spoj izmedju navedenih vodova.
Zanshin je offline   Reply With Quote
Staro 07.08.2012., 00:02   #2
Alvin
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2007
NA prekidaču (obično bude 3.3V ovdje očito 5) imaš određen napon, taj napon se mora srušit na 0V kad stisneš prekidač.
Ako si u win i stisneš dugme za paljenje/gašenje događa li se šta?
Alvin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.08.2012., 00:16   #3
Zanshin
Registered User

Datum registracije: Jul 2012
Hvala Vam na brzom odgovoru. Izvinjavam se ako sam loše formulisao pitanje. Prekidač se ponaša kao da ne radi. Pošto se računar sam upali kada u njega stavim bateriju, ili kabl od punjača, ja ga regularno ugasim u Windows-u (Start-Shut Down). Posle toga, na prekidač ne može da se upali. Ne može ni dok je računar u Windows-u da se pritisne prekidač i tako ugasi. Rasklopio sam ga i kada kratko spojim vod sa naponom (čini mi se 5v) i "masu" računar se upali, ili ako je u Windows-u može na taj način i da se ugasi.
Zanshin je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno