|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
Hp Pavilion ze4400 neće da upali na prekidač
Poštovani, imam HP Pavilion ze4400 koji sam upali kada u njega uključim punjač ili stavim bateriju. Međutim, kada ga u Windows-u regularno ugasim on neće da upali na prekidač, ali kada ponovo izvadim i vratim bateriju ili konektor od punjača on se ponovo sam upali. Otvorio sam ga i primetio da upali kada kratko spojim 5v koji su dovedeni na prekidač i "masu". Ispitao sam prekidač (multimetrom), kada ga pritisnem on napravi spoj između 5v i "nule", odnosno kada pritisnem prekidač instrument daje zvučni signal kao da postoji spoj izmedju navedenih vodova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
NA prekidaču (obično bude 3.3V ovdje očito 5) imaš određen napon, taj napon se mora srušit na 0V kad stisneš prekidač. Ako si u win i stisneš dugme za paljenje/gašenje događa li se šta? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
Hvala Vam na brzom odgovoru. Izvinjavam se ako sam loše formulisao pitanje. Prekidač se ponaša kao da ne radi. Pošto se računar sam upali kada u njega stavim bateriju, ili kabl od punjača, ja ga regularno ugasim u Windows-u (Start-Shut Down). Posle toga, na prekidač ne može da se upali. Ne može ni dok je računar u Windows-u da se pritisne prekidač i tako ugasi. Rasklopio sam ga i kada kratko spojim vod sa naponom (čini mi se 5v) i "masu" računar se upali, ili ako je u Windows-u može na taj način i da se ugasi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|