|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() Pozdrav! Ako kupim jednu od u naslovu navedenih kartica, da li će mi postojeće napajanje (Codegen 500w) biti ok. za grafulju tj. kakva su vaša iskustva? Ja osobno mislim da tu ne bi trebalo biti problema, ali me je gospodin iz pc shopa savjetovao da bi možda trebao nabaviti novo napajanje (i skuplje od nekih 400kn), što mi baš nije drago budući da za samu karticu moram izdvojit više od dva soma. Još jedno pitanje: Pošto vidim da je 6800gt poprilično dugačka, da li kao takva može stati u jednu Asusovu A7N8X-X matičnu, tj. da li se 'krši' sa IDE kablovima? Eto to je to! Zahvaljujem, Kenan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Moj savjet je da nabaviš novo napajanje, neki čuftek od 420W ili slično, ja se ne bih igrao sa codegenom i tak skupom grafom. A tko za grafu daje prek 2 soma kuna valjda može uzeti pošteno napajanje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ja ti isto preporučam novo napajanje, neko brand name od 400W na naviše, traži i neko jeftinije al svakako brand name! pod brand name NE spada MS,everpower i slična, da ne bi bilo zabune... ![]()
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Re: Leadtek/Gigabyte 6800GT & Codegen napajanje od 500w?
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
Sad znam da sam češao jaja čitav mjesec i da imam neke apsolutno neopravdane negativne sklonosti prema kupnji napajanja i dodatnom trošku, pa sam eto, odlučio 'škratiti' na istom. Baš me zanima je l' ovako upadaš i drugima u topike sa tim komentarima ili se to samo meni posrećilo. ![]() Zahvaljujem se ostalima na komentarima! Odlučio sam kupiti to dodatno napajanje, iako je jedan od vas napisao da ima Codegen i da mu šljaka bez problema. Ja ipak ne želim riskirati pa ću, što se kaže, napraviti jednu dugoročnu investiciju - da ne moram kasnije strahovati oće mi šta riknut ili neće. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Samo da nadodam malo o napajanjima, kompic(Superunknown) ima P4 NorthwoodC 2.8HT prvo ga je drzao na Everpower400W i na nekih 3GHz no i njega je bilo strah pa je uz Frezera4 uzeo i Chieftek410W s kojim nije mogao ni MHz preko 2.8 a s boljim hladjenjem, vratio je natrag u komp Everpower i sad uredno vozi 3.5GHz, pa sad vi meni recite koja je definicija dobrog brand-name napajanja ja nakon toga vise stvarno ne znam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
:? malo weird... ali ipak ja nabi vozio toliki clock na everpoweru... meni je iz nekog razloga čak pala temp procesora kupnjom novog napajanja..
:: TH3_R3dR0cket // MSI I865PE - Neo2 FIS2R @ Ultra Turbo Mode, AGB BUS@70mhz@1.6V :: :: Intel Pentium 4 2,6ghz@3.51ghz (270FSB) -CM JET4 cooled:: :: 2x512mb Kingmax SuperRAM DDR 433 ( 2-3-3-6, 2.7V) // Gigabyte Silentpipe 6800@1.39V 16,6 415/875 :: :: WD EIDE 80gb 7200rpm, 8mb cache // TITAN Hard disk cooler - 2 venta + aluminijski heatsink :: :: LG DVD ROM 48x max // LG CD/RW 52x/24x/52x // Samsung 1.44mb Floppy drive //Hiper 525W PSU :: :: 3D Mark 2001SE - 20960 // 3D Mark 2003 - 12402 // 3D Mark 2005 - 5013 // Aquamark3 - 68062 :: :: www.cro-gaming.com :: |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Kenan, nemoj se ljutiti na Veki-os-a, dobro ti govori. Dobro napajanje je temelj kompa i ulaganje u njega se isplati više od ulaganja u grafu. Puno ljudi štede na krivome mjestu i kada im se počnu događati razni problemi (od restartova pa do totalno skurenih konfi) uvide važnost napajanja. Samo informacije radi, koji monitor imaš? Što se tiče Codegena 480W (X-model), to je jedino dobro Codegenovo napajanje jer ga Codegen ne proizvodi, nego netko drugi. Brain32, jednostavno nema pravila. Chieftec ima svakakvih napajanja, sa oscilacijama od serije do serije. Ne postoji proivođač za čiji bi svaki primjerak dao ruku u vatru, jednostavno treba tražiti iskustva korisnika za određeni model. A kad nisi zadovoljan sa nečim što si kupio, uvijek imaš povrat novca unutar 8 dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() Nisam ljubomoran,vidim da na to pucaš,i ja ču uskoro pljunuti oko 1000-1500kn za grafu. Dobro si odlučio što si kupio novo napajanje.meni je MS400W pregorio i spalio mi ploču i hard i od onda me malo živciraju ti upiti "jel trebam novo napajanje,sad imam npr.MS300W".... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Što više čitam te postove glede napajanja, te kontra te protiv, sve me više zbunjola fata.. ![]() NO! Ovaj gospodin iz HGSpota mi je rekao neko dobro napajanje za 450kn stavit..sad sam zaboravio koja marka..ja sam mu samo reko da bude dobro i to je to. Ovo moje postojeće Codegen 500w šljaka evo ima već godina i pol, ali ono..kako je grafulja od 2 soma, ništa ne želim slučaju prepustit pa sad..šta bude-bude.. BTW, odlučio sam se za Leadtek Winfast 6800GT 256 rama. Bilo je to ili od Gigabytea i neko mi je reko da je ova od Leadteka bolja..Gledao sam benchmarke i kako god da okreneš, grafa jede malu djecu. S obzirom da prelazim sa vanilla fx5600, očekujem očitu promjenu i potpuni bezobrazluk igranja BF2 na ČAK (ako ništa) medium settingsima. BTW, konfa mi je Athlon XP 2600+ @ 2.3 ghz, 1gb ram (ne pitaj koji, ne da mi se sad vadit pa gledat) i mislim da kad kupim ovog monstruma, imaću jednu solidnu kantu za igranje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
god i pol je dosta za napajanje čak i za ona dobra, vidim da si lijepo overcolocko. novo napajanje moj glas (tim više što je tako staro). gle ak uzmeš novo napajanje dat ćeš malo više love al ćeš imat sigurnost i neće bit problema, a moći ćeš i više OC-at! ak ostaviš staro možda je baš ok napajanje al ko zna kaj će sutra bit. uštedit ćeš malo love, koja u najgorem slučaju (naravno ak ju ne potrošiš ![]() pa sad dali smo ti dosta savjeta a ti se odluči! sretno s odlukom pa javi (hgspot 350W chiftec 301kn) ![]()
![]() |
#21 |