|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Kojim Softwareom, Alatom, Prog jezikom?
Znači, trebao bih šablonski dokument a4 formata, u koji bi se pomoću aplikacije koja bi u svojoj bazi imala predefinirane brojeve unosle vrijednosti na određena mjesta. nazovimo taj komad papira radni nalog. nakon toga bi taj radni nalog trebao biti ili printabilan, ili eksportiran u pdf da se može mejlat. znači ne tražim pomoć u izradi, tražim savjet oko softwarea za ostavrivanje toga. pretpostavio sam da bih bazu mogao napraviti u accessu, i taj dio ja mogu odradit nakon malo mozganja i prisjećanja. ovaj dio izrade aplikacije, dali neki visual basic, ili ima neki WYSIWYG editor aplikacija. Konretno me zanima implementacija ljepljenja tih vrijednosti na taj neki JPEG, ili word dokument ili stogod... Znam da to sve nije bas jednostavno, ali samo trazim savjete o alatima, a onda cu vidjet imam li kapacitet kroz par mjeseci se nauciti koristiti njima... Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() a) Excel - trivijalno, prouci help kako pozvati funkcije za povuci podatke iz neke baze ili "baze" (CSV i slicno). "Tablicu" mozes nastimati po volji tako da pogodis te vrijednosti u odgovarajuca polja radnog naloga. b) programski jezik po volji (neki zgodan za makinaciju fileovima bez previse tlake) + PostScript - kompliciranije, ali eto, da mozes reci da si napravio ![]() Primjerice (pardon my PHP, gotovo bilo koji jezik bi trebao posluziti za ovu trivijaliju): Code:
<?php $file = "radni_nalog.ps"; $fp = fopen($file, 'w') or die("error"); $str = "%!PS\n%%DocumentMedia: A4 595 842 0 () ()\n%%PageMedia: A4\n%%PaperSize: A4\n/Times-Roman findfont\n12 scalefont\nsetfont\n"; fwrite($fp, $str); /*cupanje iz baze ili "baze" + pozicioniranje - pocetak*/ $str = "360 500 moveto\n"; //pozicioniranje fwrite($fp, $str); $str = "(". rand() .") show\n"; //transferiranje + ispisivanje fwrite($fp, $str); $str = "120 600 moveto\n"; //pozicioniranje fwrite($fp, $str); $str = "(". rand() .") show\n"; //transferiranje + ispisivanje fwrite($fp, $str); $str = "500 200 moveto\n"; //pozicioniranje fwrite($fp, $str); $str = "(". rand() .") show\n"; //transferiranje + ispisivanje fwrite($fp, $str); /*cupanje iz baze ili "baze" + pozicioniranje - kraj*/ $str = "showpage"; fwrite($fp, $str); fclose($fp); ?> ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|