|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2004
|
Brisanje CD particije s USB flash diska
Dobio sam mali usb disk od 2GB, koji je podijeljen na dvije particije: 1.3GB je formatirana kao CDFS (prijavljuje se kao CD) i druga od 700 MB koja je r/w. Želio bih maknuti CD particiju tako da mogu koristiti puni kapacitet diska, ali nikako ne uspijevam, probao sam čudo alata, od HDD Low Level Format do Memorette SecureManager-a. Ponadao sam se da mi Memorette SecureManager može pomoći, pošto je USB Memorette Mini, i to je alat s kojim se kreiraju i brišu te particije, međutim, kad sam probao formatirati, javlja mi grešku i kaže da je DISK PROTECTED! Da li je uopće moguće konvencionalnim metodama maknuti tu particiju, ili je njegov ROM programiran tako da se ne može maknuti prokleta CD particija. Istina, disk je malečki i takvi uređaji koštaju 30-tak kn, ali mali je i zgodan i šteta bi bilo ne iskoristiti ga kad sam ga već dobio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da se nisi zabunio za veličine ? Obično ovaj dio koji "glumi" cd je veličine 700 MB. Zar ti nije pametnije iskoristiti takvu organizaciju za kakav install a da za opću namjenu nabaviš drugi stick ? Ako baš hoćeš / moraš napraviti željeno probaj: - nađi onaj HP - ov usb format tool, na winsima drži livi shift kada uštekavaš stick pa dok ne prestane blinkati - digni neki Live Linux pa probaj iz njega formatirati, imaš na netu Linux boot cd sa GParted - prostudiraj taj njihov alat, možda ima opcija da se postavi std. organizacija (cijeli kapacitet za data) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|