|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
(riješeno) Smrzavanje kompa uzrokovano mišem
Pozdrav svima, imam jedan dosta čudan problem i pokušavam ga riješit već nekoliko dana, ali nema nekog znatnijeg uspjeha. Ovako, nedavno sam mjenjao laptop za komp koji sad koristim, uredno sam instalirao sviježi windows 7 ( normalna verzija nikakvi game edition i neznam kaj ![]() ![]() Problem se javlja kad upalim cod2 zajedno sa teamspeak-om 3, znači igramo normalno ekipa i ja, razgovaramo na ts i nakon nekog vremena komp počne smrzavat, prvo počne padat fps lagano pa sve jače i jače dok više nije moguće igrat, ali problem je u tome da komp smrzava pomakom miša, ako je miš na miru sve bude ok, igra ide glatko i bez fps dropa, ali na najmanji dodir miša ili klik fps pada i sve smrzava Prva ideja koja mi je pala na pamet je bila probat promjenit utor miša, preštekam i lag čudesno nestane, sve je super nekih 15-tak minuta dok ne krene opet, ja opet promjenim port i opet isto, nakon nekog vremena se lagovi vrate, tj smrzavanje računala. Druga ideja je bila probat stavit drugi miš i bilo je super nekih 2 sata, razgovarali smo normalno na ts, igra je išla glatko ko puška, fps je bio stalan na 250 i ni da trzne ali je to onaj mali miš za laptop i cod2 je nemoguće igrat s njim Proguglal sam malo smrzavanje kompa uzrokovano ts3, tj fps drop i bilo je nekaj o driverima za miš i slično tome, skinuo sam zadnje drivere za miš i update-o firmware na zadnju verziju i to je zadnje kaj sam isprobal i ovaj put je komp najdulje radio, nekih sat vremena ali je onda krenuo opet prvo fps drop pa kasnije smrzavanje kompa. Konfiguracija PC-a: AMD Athlon X2 6000+ @3.0GHz 2Gb DDR2 ( namjeravam kupit još 2 Gb ![]() Ati Radeon HD3870 Miš koji smrzava je Genius Ergo 555 napajanje je neko jeftinije ali sumnjam da je baš u napajanju problem ako inače radi ok, zaboravio sam spomenut da cod drži 250 s winampom upaljenim, msnom, xfire, mozilla, a i ako to sve pogasim i ostavim samo xfire, ts3 i cod, opet smrzava ![]() ako trebate još kakve informacije i ako samo zaboravil kaj spomenut recite, nadam se samo da mi možete pokušat pomoći ovo riješit jer nemam ideja više ![]() P.S. 32-bitna sedmica je u pitanju |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2011
|
a jesi pratio CPU ? da ti se on ne hrije previše ja sam jednoh dobrog miša zakucao jer me slično živciralo, a kasnije sam skužil da mi se cpu pregrijava pa počne zezati i pogledaj OVU temu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
nisam pratio CPU, ali pogledao sam kakvo je stanje u task manageru i cpu je bio na 80% micanjem miša.. temu sam vidio, nemam taj problem i nije mi se ni jednom javio, od kak sam instalirao windowse pa ni sad kak sam skinuo baš njegove drivere i updejto firmware, to mi se dešavalo na laptopu jedino da ne radi prilikom paljenja EDIT: evo temp CPU-a 45 stupnjeva ovako u windowsima, opterećen msn-om, mozillom, winampom i tim sitnim programima, budem provjerio kak bude dok se bude smrzavalo Zadnje izmijenjeno od: Ruda. 02.05.2012. u 23:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
samo da pridodam, stavljen je Windows XP, lagovi su riješeni i komp sad radi ok čak i kad je ts3 upaljen E sad, prikazao mi se jedan prozor koji mi se prikazao i na Win7, neki ko info od ts-a u kojem piše da "neki" driveri smetaju ts-u i da se može desit da neki od hotkey-eva neće raditi, isti taj prozor mi se javio i na Win7 ali sad nema lagova, isto tako piše dole da su uzrok ili driveri od miša ili driveri od tipkovnice, a to već znam da je miš problem ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: nino. 20.05.2012. u 13:34. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|