Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.05.2012., 22:15   #1
Ruda
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jun 2011
(riješeno) Smrzavanje kompa uzrokovano mišem

Pozdrav svima, imam jedan dosta čudan problem i pokušavam ga riješit već nekoliko dana, ali nema nekog znatnijeg uspjeha.
Ovako, nedavno sam mjenjao laptop za komp koji sad koristim, uredno sam instalirao sviježi windows 7 ( normalna verzija nikakvi game edition i neznam kaj ), skinuo drivere za matičnu sa službene stranice, drivere za grafu također s ati stranice i nisam stavio niti jedan krivi driver jer sam provjeravao valjda 5x
Problem se javlja kad upalim cod2 zajedno sa teamspeak-om 3, znači igramo normalno ekipa i ja, razgovaramo na ts i nakon nekog vremena komp počne smrzavat, prvo počne padat fps lagano pa sve jače i jače dok više nije moguće igrat, ali problem je u tome da komp smrzava pomakom miša, ako je miš na miru sve bude ok, igra ide glatko i bez fps dropa, ali na najmanji dodir miša ili klik fps pada i sve smrzava

Prva ideja koja mi je pala na pamet je bila probat promjenit utor miša, preštekam i lag čudesno nestane, sve je super nekih 15-tak minuta dok ne krene opet, ja opet promjenim port i opet isto, nakon nekog vremena se lagovi vrate, tj smrzavanje računala.

Druga ideja je bila probat stavit drugi miš i bilo je super nekih 2 sata, razgovarali smo normalno na ts, igra je išla glatko ko puška, fps je bio stalan na 250 i ni da trzne ali je to onaj mali miš za laptop i cod2 je nemoguće igrat s njim

Proguglal sam malo smrzavanje kompa uzrokovano ts3, tj fps drop i bilo je nekaj o driverima za miš i slično tome, skinuo sam zadnje drivere za miš i update-o firmware na zadnju verziju i to je zadnje kaj sam isprobal i ovaj put je komp najdulje radio, nekih sat vremena ali je onda krenuo opet prvo fps drop pa kasnije smrzavanje kompa.

Konfiguracija PC-a:
AMD Athlon X2 6000+ @3.0GHz
2Gb DDR2 ( namjeravam kupit još 2 Gb )
Ati Radeon HD3870
Miš koji smrzava je Genius Ergo 555
napajanje je neko jeftinije ali sumnjam da je baš u napajanju problem ako inače radi ok, zaboravio sam spomenut da cod drži 250 s winampom upaljenim, msnom, xfire, mozilla, a i ako to sve pogasim i ostavim samo xfire, ts3 i cod, opet smrzava
ako trebate još kakve informacije i ako samo zaboravil kaj spomenut recite, nadam se samo da mi možete pokušat pomoći ovo riješit jer nemam ideja više
P.S. 32-bitna sedmica je u pitanju
Ruda je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2012., 22:45   #2
Brzi Picek
Premium
Moj komp

Brzi Picek's Avatar

Datum registracije: Nov 2011
a jesi pratio CPU ? da ti se on ne hrije previše

ja sam jednoh dobrog miša zakucao jer me slično živciralo, a kasnije sam skužil da mi se cpu pregrijava pa počne zezati

i pogledaj OVU temu
Brzi Picek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.05.2012., 22:56   #3
Ruda
Registered User
Moj komp

nisam pratio CPU, ali pogledao sam kakvo je stanje u task manageru i cpu je bio na 80% micanjem miša..
temu sam vidio, nemam taj problem i nije mi se ni jednom javio, od kak sam instalirao windowse pa ni sad kak sam skinuo baš njegove drivere i updejto firmware, to mi se dešavalo na laptopu jedino da ne radi prilikom paljenja
EDIT: evo temp CPU-a 45 stupnjeva ovako u windowsima, opterećen msn-om, mozillom, winampom i tim sitnim programima, budem provjerio kak bude dok se bude smrzavalo

Zadnje izmijenjeno od: Ruda. 02.05.2012. u 23:20.
Staro 20.05.2012., 13:22   #4
Ruda
Registered User
Moj komp

samo da pridodam, stavljen je Windows XP, lagovi su riješeni i komp sad radi ok čak i kad je ts3 upaljen

E sad, prikazao mi se jedan prozor koji mi se prikazao i na Win7, neki ko info od ts-a u kojem piše da "neki" driveri smetaju ts-u i da se može desit da neki od hotkey-eva neće raditi, isti taj prozor mi se javio i na Win7 ali sad nema lagova, isto tako piše dole da su uzrok ili driveri od miša ili driveri od tipkovnice, a to već znam da je miš problem u ponedjeljak stiže drugi miš, uzeo sam mx518 za sitne pare pa budem probao stavit natrag win7 i trebalo bi radit ok, javim rezultate pa da se zna ako se nađe neko s istim problemom ko ja

Zadnje izmijenjeno od: nino. 20.05.2012. u 13:34.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno