|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Ekran se prepolovi
Naime imam HP Pavilion DV9000. Radio normalno, kad odjednom se pojavi crta i popolovi ekran na dva ista dijela (kao ogledalo). Sad jos mi je cudno sto mi je cpu temperatura u idle 55C (i nakon ciscenja ventova). Citao sam na netu da se ovi laptopi lako kvare te da se mora mijenjati mb (zbog nvidia chipa). Moje je pitanje da li se to moze rijesit sa rernom ili brenerom preko gpu chipa? I sta uraditi za CPU temperature? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Prvo ga probaj VGA kabelom spojiti na vanjski monitor pa javi rezultat. Temperatura od 55C je normalna za taj laptop. Izbjegavaj igrati zahtjevnije igre, jer se pomenuti čip lako pregrije i skrati mu se životni vijek. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ne igram uopste igre na njemu, bio je primarno kao skype laptop za porodicu nista drugo. Problem je u tome sto nekada ocita graficku karticu a nekada ne. Tj nekada se cuje kao kada se iskljuci USB sa kompa i ekran ode u k...., a isto tako nekada se cuje kao da se ukljucujes USB i bude sve 5. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Je li u njemu integrisana ili dedicated graficka kartica?
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
http://www.ebay.com/itm/2011-Brand-N...item2a1a7a1a86 al nećeš to moć sam promjenit. Radit će ti i s heatgunom neko kraće vrijeme Zadnje izmijenjeno od: Alvin. 12.05.2012. u 12:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Znam da ce radit kraće vrijeme, nakon toga cu prodat sve dijelove koji rade kupit kakav manji laptop spojit sa lcd-om u boravku i to je to. A sada da kupujem novi chip i mijenjam u servisu, izaci ce me oko 400-injak kuna + mogucnost (kao i ovaj kada je bio nov da ode za 1 godinu samo). Ugl hvala, ide on pod vatru a za dalje cemo vidjeti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|