|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Interent preko Wlana na Carnetu?
Naime doma imamo iskon duo paket, preko carneta i sad pokusavamo spojit mobitele na wireless, no međutim 0 bodova, što je i logično, jer na kompovima moramo napraviti conection i tamo upisat korisničko ime i pass i tek onda se spojit. Ako se ne varam router je u bridge modu i zbog toga se u njemu ne moze napravit tak konekcija, vec se mora na svakom računalu posbeno, pa tako i mobu koji se spaja preko wirelessa, ali ja na mobu nemam tu opciju upisivanja username-a i pass-a. Pa me sad zanim kako sloziti da se mogu mobom spojit na wlan? Zvali smo szk tamo su nam rekli da se to ne moze, meni jedino na pamet pada flashanje routera? Od Iskona smo dobili Albis IAD SLI 5460-I i ideja je da spojimo jos jedan router koji imamo na slobodan kanal i preko njega slozim wlan, jer u tom dodatnom routeru, a radi se o Siemens Gigaset SE 555 Wlan se moze noramlno upisat uss i pass i onda sve radi. Posto to nisam nikad radio, zanima jel to moguce i kako to napravit? Unaprijed hvala svima na odgovrima/savjetima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Potraži stare teme Carnet + Iskon + Roiter mode. Problem je šta rijetki uređaji uredno to rade (zapravo su to namjerno i htjeli), spomenuti SE555 ne može a ako se dobro sjećam igra Linksys WRT54GC i još po neki. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Vidim da taj router kosta cca 450 kn a to mi je malo previse, pa me zanima jel postoji alternativa? Konkretno imam ploču Asus P5K-E koja ima wireless, pa jel mogu preko nje slozit neki acess ponit i onda se s mobom spajat na njega? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako su softwerske varijante u igri onda definitivno probaj i Connectify
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo uspio sam slozit, bilo je malo zajebancija sa nalaženjem drivera za Realtek RTL8187 za win7, nasao sam ga, instalirao, podesio connectify i sad sve fino radi. Jedina je fora sto komp mora biti cijelo vrijeme ON, ali to mi nije problem jer komp ne gasim. Uglavnom, hvala svima na korisnim savjetima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Koji router imaš, Albis IAD SLI 5460-I i gigaset možeš otključati i namjestiti da rade u router modu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Premium
|
Izgleda da to nebude radilo samo tako, naime, instalirao sam si Connectify Pro i sve fino slozim spojim se sa mobom i sve radi, ali onda nakon par minuta jednostavno na mobu nemam interenet acess, spojen sam ali ne mogu na net. Zatim pokusam napraviti refresh seting na Connectify-u ali onda mi javi ![]() i nakon toga moram napraviti restart kompa i iopet ista stvar. Jel zna netko rijesenje ovog problema? Driver za Realtek RTL8187 sam skinuo sa sluzbene Realtekove stranice, mislim da nije problem u njemu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne jer nema odgovarajući tip konekcije (nebitno sad wan ili preko adsl - a), gore smo već rekli da rijetki uređaji imaju odg. podršku, potraži info na forumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
uz ovaj od iskona dodat još jedan sx 763 od t-com, znači na router od iskona na njega spojit router od T-com koji radi routing modu i ima ppoe konekciju i dalje dijeli net! Zadnje izmijenjeno od: mdrla. 12.05.2012. u 13:41. Razlog: .... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|