|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Poboljsao sam vodeno, savjeti.
Evo ovako. Trenutno je CPU i NB blok od Mystija. Pumpa njegova, killer SMECE tesko i nist ne hladi. Imao sam to tako dugo vremena, killer vani, a rezervar(plasticni) od 4 litre unutar kucista. I full je lose radilo jer je taj spremnik bio unutar kucista i samim time se grijao, i bio je plasticni, a killer to nije mogao hladiti. Eh jucer sam uzeo od stare lonac za grah, stavio sam unutra oko 8-9L vode i iznenađen sam!!! Evo ovako. PAZITE SAD ![]() Prije s 2 x 120mm venta na killeru na nekih 8V je veća temperatura nego sada s NULA VENTOVA NA killeru !!!!!!!!! Full load ne treba niti jedan "fuking" vent. ![]() Eh sada, ta voda se ipak vremenom zagrije jer je ima premalo. Ima li netko da tako isto hladi vodu kao ja trenutno? Velika kolicina i ne trebaju ventovi a voda full hladna? Sto mislite koliko mi vode treba? Isao bih na 15 litara. Zanima me di bi mogao nabaviti spremnik? Mora obavezno biti metalni, i to bar 3-4mm debel metal da bolje hladi, a ispod tog spremnika bi stavio debelu metalnu ploču tako da bi voda morala zagrijati sebe i tu ploču ispod. Ima netko kakvu ideju kako vodu drzati na sobnoj temp? (dobro 2-3C iznad) ali bez ventova? Sad imam 2 Enermaxa 120mm (150kn kom) viska..neznam jos kaj cu s njima. Možda nabavim dobar killer pa gore stavim. Eh da...< Eh da, temp vam javim dok jos sve malo testiram. No jucer sam oko 15minuta vrtio Burnk7 i bilo je 41C (2320MHz@1700+) no nakon 5 sati rada (ne burna, svega po malo) voda je bila full topla(32-33C). Eh da.. Dok sam u windowsima i nist posebno ne radim CPU mi je spusten na 1.7GHz @ 1.425V i radi onaj S2K i temp je sada upravo 30C (idle). Dobit cete slike dok dovrsim sve, no evo jedne nabrzinu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
zakon mi je vidjeti lonac kraj kompa.... ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
ja sebi tu na moru radim za zanimaciju jedno externo(da vidis kaj sam napravio od jadnog at kucista lol) ![]() nemoj sam da se nade riba u njemu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
HeHe znam da ludo izgleda ![]() Ovo je samo za prilike testiranja, no super je ovo sada. Ne trebaju mi ventovi uz ovoliko vode. No mystijev blok je dosta slab. Ne moze odvoditi toplinu kako spada s proca tako da nakon dugo vremena burna voda i nije toliko topla, a temp je veca jer se sam blok zagrije, a voda to ne hladi. No bolje ovako nego prije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the luda ribetna
|
stavi si 2 fazno vodeno...ili pukni pelt...a mos stavit i jaci radijator... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Gle ja sam tek sada nakon godinu i pol skuzio sto zapravo vodeno je. Comp se po danu skoro ne cuje, a CPU tempa manja nego s Zalmanom 7700Cu na 3k rpm ako toliko opce ide. Daj mi reci sto ti znaci 2 fazno vodeno? Pelt ne zelim jer je to ultra neucinkovita sprava koja trosi struju ko luda. Mozda bi stavio 1 plet od 100W da hladi vodu no onda opet trebam ventilatore.... Budem vam javio dok nabavim neki dobar killer pa bi za vrijeme loada stavio ventove na 4V da pusu u njega..cilj mi je imati vodu na 3C iznad sobe. Vidjet cu kako ce se ponasati kad stavim jos 6-7 litara i ispod toga debelu metalnu plocu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
the luda ribetna
|
to ti je nes slicno tj isto kao i 2fazno kompresorsko hladenje... voda se ohladi jednom i ne pusta se u sistem neg se jos jednom ohladi dakle 2x... ![]() ![]() ![]() mos napravit ovo...uzmi jos jednu bakrenu plocicu,stavi pelt izmedu vodenog i te bakrene plocice i hladit ce ti jos bolje...al ce ti temp porast... dakle proc,bakar,pelt,blok ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Znam ja da pelt hladi ali isto tako da bi dobro hladio mora biti >200W sto znaci jos jedno napajanje i 100kn mjesecno veci racun za struju, dakle totalno neisplativo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
the luda ribetna
|
nemora...ako imas kvalitetno vodeno...dosta ti je i 80w...mislim imam ga ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ej ribo ![]() Ovih dana bi si uzeo novi killer. Ajde ako znas s kojeg auta bi bilo dobro skinuti da hladi kao zvijer? Gore bi stavio 2x enermax na 5V dok bi bio full load na CPU? Ajd fala ako mozes ikako pomoci. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
moja preporuka bi ti bila da napravis kockastu posudu za vodu koja bi mogla stati u kuciste onda bi to bio job ![]() ovako da napravis kod limara nekoga od 3mm lima posudu povaris ju i to ti je to . mozda da stavis deblje dno tj ja bi tako napravio ![]()
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Dali ja moram donesti materijal ili oni imaju? Jel bi doslo preko 100kn? Napravio bih za jedno cca. hmm...20 litara voda. Neda mi se kupovati vise destilirane, bankrotirati cu ![]() A dno barem 1cm debljina i vece od posude tako da voda mora zagrijati posudu, sebe i dno. Stavio bih rezervar ispod kreveta jer mi je tu ispod stola di mi je sada ovo uvijek dosta toplo posto komp zagrije. (krevet mi je 30cm od kompa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Isto sam planira 1 cm debljine, 20-25 L, isto ispod kreveta ![]() ![]() Isto glede cijene nemam pojma jer se nisam baš raspitiva, naime još nemam ni V od vodenog ![]() Al bit će to jednom ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
bycod
|
neznam bas jeli ti limari imaju 1cm plocu ![]() Ja kada bi radio to radio bi tako da moze stati u big tower kuciste jer bi tako ubio dvije muhe sakrio bi posudu a i ljepo bi izgledalo ![]()
![]() |
#18 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
bycod
|
Vidio sam da madid ima cifteka big tower pa ako bi stavio posudu sa vodom iznad napajanja sigurno bi se mogla napraviti posuda od nekih 10-15 litara.... A kada bi ju stavljao dolje hmn dalo bi se izvesti da bude vise od 5 litara. Da npr nebude kocka vec da ide u L profil ili ti polegnuto L Joj idem u paintz nacrtati ideju ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|