|
![]() |
#1 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Mikrotik dobavljac?
Pozdrav! Pošto moram naruciti veci broj opreme Mikrotika, zanima me gdje je najbolje ostvariti kupnju? Vidio sam nekoliko trgovina, Corda-Projekt, Mikrotik-Hrvatska(Pondi), Protis, i jos neke, ali takodjer sam vidio da je poveca i razlika u cjenama. Molio bih ako mi netko moze preporuciti neku, ako ima iskustva vec, gdje je i jeftinije i dobro. Pretezito me zanima RB750, RB411AR ploce, tako da bih to trebali imati u ponudi. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Umjesto RB750 uzmi RB750G, mislim da 750 nije ni dobavljiv. Ja sam uzeo RB750G u Pondi - ja, zbog T-Kome mi trenutno nije u funkciji. Šta se Pondi - ja tiće, ostali su mi u lošem sjećanju jer glumataju sa cijenom (na str. proizvoda mikrotik-hrvatska jedna cijena, u ukupnom cjeniku druga > niža), pogodi po kojoj je trebalo uplatiti (nemaju klasičnu trgovinu nego treba uplatit na račun). Obrati pažnju na cijenu sa i bez pdv. Nešto do mikrotika ima u Protisa, čini mi se da su kod njih najmanje cijene. Inaće u Hrv imaju prijavljeno 4 Master distributora i 2 Resellera, vidi: http://www.mikrotik.com/buy/europe/croatia |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Vidjeti cu jos malo detaljnije sto se tice koju plocu narauciti, mozda cak i poslusam tvoju preporuku. Zbog toga sam i otvorio ovu temu jel bio sam narucivao na POndijevoj stranici i nakraju kada treba izbaciti ukupan zbroj za artikle napiše mi + nekih 600kn kao PDV. Reko malo cu vidjeti s vama ovdje, mozda netko ima nekoga drugoga gdje bi se tako šta dalo srediti. U biti radim Hotspot za hotel, RB750/G bi mi bio "server" a postavio bi 411 uokolo po hotelu, recimo 2x omnica i jedno 2x sektorica i nadam se da bih trebao pokriti cijeli hotel + sobe. Hotel: http://ss.kikimon.net/xy5PguO.png |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ići će tu malo više AP - ova za sve pokrit kako treba. Za AP - ove uzmi u obzir i RB711UA-2HnD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Pa vidi šta ti nudi koja verzija. Za Repeter funkciju bi trebao wireless karticu sa dva izlaza ili čak dvije kompletne wireless kartice. Imaš modele sa već ugr. wireless k. + sa i bez mini-pci u koji možeš dodat još jednu. Trebaš napravit neki proračun / plan gdje i koliko ap - ova. Jedna wireless kartica može biti u Client modu a druga u AP modu. Ima na forumu ekipe sa iskustvom u ovom području, međutim ne javljaju se ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|