|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
(riješeno) Plavi ekran kod instalacije Windowsa
Evo ovako, ne radi mi pc, imam pentium 4, intel procesor i ustanovio mi je frend da je otisla maticna ploca ..... ja onda kupim maticnu plocu i kupim odgovarajucu memoriju i pc opet ne radi ....... kad ga upalim on se podigne i bota cd (win7) normalno ali kad treba doc instalacija pojavi se plavi ekran. Znaci zamjenjena je maticna ploca i memorija odgovarajuca, dali bi netko znao od Vas sa foruma u cemu bi bio problem. Zadnje izmijenjeno od: Razer. 09.05.2012. u 04:24. Razlog: prevelik font |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
mozes nam reci kakav tocno plavi ekran , skroz plavi/crtice/slova ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ekran je skroz plavi sa slovima ima 3 odlomla onda pise u novom redu technical information a u novom redu stop s nekim brojevima slovima i znakovima Trebalo je ram promjenit jer mi nije odgovarao na novu maticnu, prije je bila ddr memorija a sad treba ddr2 pa zbog toga Zadnje izmijenjeno od: nino. 09.05.2012. u 16:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Skini Hiren's Boot CD, zaprži ga pa idi prvo istestirati ram MemTestom (svaki keks za sebe, pa zajedno), onda hard,...
![]() |
#7 |
Registered User
|
e imam taj cd dali mi mozes reci samo postupak kako da to istestiram jer neznam pa da probam tako http://sean-mcmullen.suite101.com/wh...rashes-a167441 evo tu je bleu screen koji mi se pojavljuje samo nema Chack with your hardware ......... i nema zadnja 2 reda Zadnje izmijenjeno od: nino. 09.05.2012. u 16:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Sprži iso na cd, u BIOS-u namjesti da je prvi boot uređaj optika, stavi cd u optiku i restartaj komp. Kad se komp boota, pitati će te šta ćeš koristiti, a ti izaberi DOS programe. Nije svaki BSOD jednak. Treba točno vidjeti što piše na tvome jer se iz toga može vidjeti gdje je problem.
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa bitno je šta piše na tom plavom ekranu, ako je greška 7E onda je 99% stvar šta nemaš odgovarajući sata drajver. Nebitno jel se radi o XP ili W7, i kod W7 se zna zalomit da na install mediju nema odgovarajući drajver. Kod W7 se ta situacija lakše riješi jer potrebni drajver instalacijska rutina može povući sa usb - a, dok kod XP - a treba drajver integrirat na install medij sa nLite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Najbitnija je ona dugačka šifra sa puno 0. Ona nam je bitna. A svaki put je drugačija. Jesi probao s drugim OS-om/medijem?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
0X0000007B (0XF789E63C, 0XC0000034, 0X00000000, 0X00000000) to je sifra hdd je testiran s hirens bootom i ni ne pocne testiranje i pojavi se plavi ekran s tom sifrom s puno 0 a ram i procesor rade dobro tako da neznam onda je vjerojatno hard disk otisao ...... sta vi mislite? Zadnje izmijenjeno od: nino. 10.05.2012. u 07:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Odgovor ti piše u #9 postu kao i xyz tema sa istim pitanjem / problemom oko drivera za sata kontroler. Pod Moj komp ti je vjerojatno stara mobo (DDR ram), napiši ovdje punu oznaku nove. Uzmi manual, pročitaj vezano za postavke sata kontrolera i provjeri šta je postavljeno u Biosu. Kad ovo odradiš možemo dalje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
Pa valjda Brzi izbornik > Uredi opcije ako se ne varam |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Dino Saur
Datum registracije: Jan 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
A zo dakle, MSI 945GZM6, koja pod varijanta od ove 3 (LV, L, F): http://www.msi.com/service/search/?k...6&type=product Nema veze, to je Intel 945GZ + ICH7 na kojem je SATAII. Ništa egzotično šta u prevodu znači da bi W7 dvd trebao imati sve potrebno za install tj. hdd bi morao biti ok detektiran. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.05.2012. u 12:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Provjeri da si dobro uštekao sata kabel, kako na hdd tako i na mobo, spoji na sata1. Uđi u Bios i odaberi Load Optimized Defaults + F10 da snimi promjene i napravi reboot, potom ponovo uđi u Bios, nađi gdje se postavlja mod rada sata kontrolera (u jadnom origigi manualu toga nema) i postavi IDE mode ili Compatibility mode a ne sata ili ahci ili native mode (zavisi kako su već nazvali) + F10. Nakon toga probaj instalaciju os - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
Ako slučajno koristiš usb tipkovnicu, makni to dr ** a i spoji normalnu PS/2, u Bios se ulazi sa DEL prije dizanja os - a. Ako su alati našli toliko bad sectora onda je naj pametnije "naći" drugi i na njega "na čisto" dignit sistem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
Ako hdd zeza / neispravan je može te tako zezat pa da ne može / ne otvara Bios. Po onom "bogatom" manualu za ulaz u Bios je tipka Del. Još možeš napravit slijedeće: - ištekaj napajanje i probaj palit da se psu isprazni - nađi na mobo JBAT1 jumper - prebaci kratkospojnik na pinove 2-3, ostavi tako 10 sec - vrati kratkosponik na pinove 1-2, NEMOJ ZABORAVIT VRATITI - uštekaj napajanje, uđi u Bios sa Del i odradi Load defaults + F10. Sve ovo možeš odradit sa ištekanim hdd (sata kabel). |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
ok hvala vam na savjetima ali to ipak za napravit moram cekat frenda da vidi to jer se ja u to slabo kuzim. Varjanta je F ako to nesto znaci bios mi proradio, sta sad da napravim u biosu? Zadnje izmijenjeno od: nino. 10.05.2012. u 19:41. Razlog: Koristi opciju EDIT, nemoj zaredom postat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
evo windowsi su se pokrenuli ali ne zeli dovrsit instalaciju ovo mi pise: A requared CD/DVD drive device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB FLASH DRIVE please insert it now. NOTE: If the windows installation media is in the CD/DVD drive, you can safely remove it for this step. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
A da ipak angažiraš nekog tko ima dovoljno znanja / iskustva, spominjao si frenda ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Registered User
|
evo sve rjeseno sad sve radi hvala vam svima |
![]() |
![]() |
|
|