|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Iskustva sa DFI UT-790FX M2R pločom
ako netko ima ovakvu maticnu i zeli podjeliti svoja iskustva sa navedenom maticnom plocom. njene musice i dobre strane. koji ram,procesor.grafiku koristi sa tom maticnom plocom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
imao sam onu slabiju verziju te ploce(mislim da je samo sto se tice usb portova i hlađenja razlika),izbjegavaj ako kanis mnozitelj koristiti jer ploca ne dopusta diranje mnozitelja(bar moja nakon flasha biosa nije dala) i neda RAM-u iz siga da radi na 1066mhz... po meni je bolja ploca iz mog siga i ako ti zatreba imas integriranu grafu na njoj
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
sad mi nije nista jasno. a po netu govore da je odlicna za oc. znaci mali miljon postavki u biosu i da je malo konpliciran bios jel ima svega i svacega za namjestati u njemu. Zadnje izmijenjeno od: McG. 16.06.2009. u 16:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Jesi li pokusao sa nekim novijim BIOSom od tog sa kojim nije dala da se mjenja mnozitelj (vjerovatno je izasla neka nova verzija)?
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Ima ploča svojih mušica... pogotovo što se tiče 1066 memorije bar iz moga primjera... trebao bi probat s novijim biosom, meni je pomoglo... kod mene je sad ovaj 01/12/08 npr. fsb 266 x 10 mem 800 (1:2) tako da mi memorija radi na 1066 ali nece nikako tj pali ali na guranje svako 4-5 put.... baca C1 error dok 333x8 radi bez problema (dijelitelj stavi na 667) tako da opet dođe na isto tj 1066 mhz inace riječ je o corsair-u iz "my komp"... Isti simptomi su se javljali i na UT i DK modelu imao sam priliku i kingmax 1066 isprobati na obe ploče, s njim stvarno nikakvih problema tako da može biti da ploča baš i "ne voli" neke memorije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Na obe ploče isprobano s 3 različita napajanja.... 2 napajanja nemaju 8 pin neg samo 4 ali sve u redu tj radi bez problema, na njima su x2 amd... možda za phenom treba svih 8 nemam pojma... pričekaj odgovor nekog tko više zna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() nekad me fakat nasmijes ![]() btw sto se tice 1066 memorije i na juniorki sam imao problema ali je biosom rijeseno(odnosno flashanjem istog)
![]() |
![]() |
#10 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
Nemoj se naci uvrjedjednim ili prozvanim, to sam pitao cisto onako. Ne znam da li si probao sa novjim BIOS-om od tog koji ti je pravio probleme.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
za vrijeme s939 rijetko koji Corsair je htio radit na DFI LP kako treba
![]() |
![]() |
#13 |
fanATIčni AMDovac
|
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: May 2004
|
Da iskoristim aktualnu temu, jučer sam uboo LP DK 790FXB-M2RSH i ploča ne boota... ![]() Debug kod na ledu je ili 89 ili 68 ovisno s koje strane se gleda ![]() Da je nekompatibilna memorija (ovdje i po netu se spominje Corsair u negativnom kontekstu) kod bi bio C0 ili C1, mislio sam zaflešat bios za PII 940, uboo sam i njega i 7750 i nikakve promjene... Ali opet i 7750 je novi proc... Imam 6000+ kojeg ću još probat i imam svakakvih Kingmax i A-Data memorija da uklonim pitanje kompatibilnosti... Da je ploča defektna bio bi debug 88 ili FF jel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Napravi clear CMOS, stavi 6000+ i digni sistem. Najvjerovatnije ti ne kuži novi proc sa tim BIOS-om...
![]() |
#18 |
Premium
|
?
meni ploca stalno pokazuje FF i radi normalno a ako je C1 neradi e sad neznam jel je to kad falim stavit postavke mnozitelja u biosu pa overfrljin ram ili proc. onda samo pritisnem ona dva botuna na ploci i ploca vrati na defolt biosa. al za 65nm procesore mislin da triba stavit novu verziju biosa |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
Probat ću sa 6000+ i kingmax vulgaris 800 1gb, to bi trebao bootat... Šta bi onda značio 89? Našao sam da je to normalni boot na awardovoj listi, a ovo su liste s dfi foruma DFI debug led Na listi općenito za award FF se spominje u više slučajeva, i pod normalni boot i pod nešto defektno no LED all fans spinning PWM cant get enough juice FF Test CMOS R/W functionality (FF is used for several steps, see further down in the list) CA Base memory Test CB Base memory Test fail/error CF Test CMOS R/W functionality C0 Early chipset initialization, Disable shadow RAM, Disable L2 cache, Program basic chipset registers C1 Detect memory, Auto-detection of DRAM size, type and ECC, Auto-detection of L2 cache E0 Cant detect SPD/memory E1 Cant detect SPD/memory FF booting (Int 19h) If the Debug LEDs show FF but the Display stays black, check the detailled description of POST code 2b on the top Normal Boot Sequence: This is the sequence of POST codes you should see when booting up, note that some of them only flash on for a fraction of a second FF c0 A0 40 54 C3 A1 29 2b 2d 93 33 49 50 52 75 89 8b 94 95 96 FF 80 Zadnje izmijenjeno od: Cele303. 11.02.2009. u 11:48. Razlog: boldao 89 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Baš gledam šta pričaju da je ploča defektna ako piše FF,a ja cijelo jutro gledam u to ![]() @cele-thx,ovo ide u bookmarkse. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
Evo ti još jedan ![]() http://csd.dficlub.org/forum/showthread.php?t=8603 EDIT: Riješio sam problem ovu noć, 6000+ i a-data na 800 su se uredno zbutali, zaflešao zadnji bios i stavio 940 i corsaire... Sad radi kao urica, ono što mi je genijalno so far koliko je napon stabilniji, puno je mirniji nego na 790gx jedino se chipset previše grije, na Asrocku je bilo između 32-40 a na DFI je u startu 42° a nisam još ništa opteretio... Razmišljam se o Thermalright HR-05 pa neka od verzija, to bi sa bočnom 25-icom trebalo imat dosta manje temp... Zadnje izmijenjeno od: Cele303. 12.02.2009. u 07:57. Razlog: Nadopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Ja imam sličnu ploču samo što je rebrandirana pa se zove sapphire i iste sam probleme imao sa memorijom kao i cele, jedina razlika je u tome što je meni pomoglo to što sam zamjenio keksima mjesta i sve je proradilo normalno. Ploča očito ima problema sa memorijama, pred par tjedana sam furao komp na lan party, tamo je sve radilo, a kad sam se vratio doma opet je stalo na C1. Sve što sam napravio je bilo to da sam malo prstima prodrmao kekse i nakon toga je normalno bootala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
I ja sam ponosni vlasnik MB DFI UT 790FX-M2R od prije 2dana. Matična nevidi Flopi disk (eror 40), neznam kako bez njega nadograditi BIOS, grafička baš ne radi kako treba, manual slabo objašnjava bilo što, zvučna kartica odbija instalirati drivere...Po čemu li su dobre te ploče? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
je si kupija novu ili polovnu? netriba ti flopi za stavit novi bios neznam dali meni radi flopi jer ga ne koristim ima vec 2god meni graficka radi savrseno Nvidia8800gtx upustva su uzasna istina kao da si kupio kalolifer zvucna mi radi bez problema. je si ti to sve dobro spojija? Zadnje izmijenjeno od: McG. 16.06.2009. u 16:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ploča je nova (2 tjedna). ustanovio sam neispravnost flopy diska.Nakon sootdowna PC se ugasi i ponovo se sam pokrene, kao dasam stisnuo restart. AMD-ov program Overdrive sa instalacijskog CD-a mi zaledi računalo ako stisnem aplay ili OK, a ništa bolji nije ni Overdrive program sa AMD-ove stranice. Bernstain audio modul ne prima signal na internom ulazu za CD audio sa Leadtekove TV kartice 2000H. Zadnje izmijenjeno od: McG. 16.06.2009. u 16:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
Koji bios imaš? A za paljenje kompa nakon shut down... Da li slučajno imaš neki usb uređaj prikopčan.... ima na njihovom forumu o tom problemu da se komp ponovo pokrene nakon gašenja ako je usb uređaj priključen... Meni je bio džojstik stvarao probleme ali samo kad je bio u jednom usb portu u ostalim nije.... novi bios mi je to riješio... (to mi je se dogodilo sa prvim biosom koji je došao na njoj) |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Adrenaline junkie
|
|
|
Oglas
|
|