|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Kloniranje diska?
pozdrav, ukoliko npr. pomoću Acronis True Imagea kloniram HD na drugi HD različite veličine i drugog proizvođača te ako taj novi disk stavim u računalo: - da li će se računalo normalno bootati kao sa starim diskom? - da li će računalo prepoznati da je drugi disk unutra i tražiti nešto da se napravi (npr. instaliraju neki drajveri) ili se po ničemu neće primjetiti da je novi disk unutra? pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Vjerovatno neće biti nikakvih problema. Ja bih na tvom mjestu izvršio instalaciju OS-a nanovo, ako isti koristiš preko god. dana. Zatim staviti paralelno stari HD i prebaciti podatke na novi HD. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Imaš na WD stranici besplatan WD Acronis True Image koji je identičan onome koji se plaća. Ovdje ga imaš. http://support.wdc.com/product/downl...l.asp?swid=119 Već nekoliko puta sam napravio kopije i sve je prošlo glatko. Bootati će potpuno normalno, jedino u nekim situacijama te traži da ponovno registriraš windowse, ali to je vrlo rijetko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() Inače i od mene potvrda da će sustav bootati normalmo, mene nije nikad niti tražio ponovnu registraciju windoza.
.........."640K ought to be enough for anybody"......... Lenovo ThinkPad X260: i5-6300U / 16 GB DDR4 / 500 GB Samsung EVO 850 / 12,5'' 1366x768 IPS / Windows 10 Pro ThinkPad Pro Dock: 24'' BenQ BL2420PT 2560x1440 IPS / daskeyboard prime13 / Logitech RX1000 / Harman Kardon Soundsticks II Pošteni, dobri i odgovorni trgovci: 1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Da ne otvaram novu temu, kloniro bi disk WD 640Gb Black Caviar 32Mb cache SATA2, trenutno na njemu ima nekih 500Gb i stavio image na 1Tb 64Mb Cache Black Caviar SATA3 6Gb/s, da li bi mogao očekivat nekih problema il nešto, nova instalacija bi mi oduzela nekih tjedan dana riktanja, a nemam tolko vremena za gubit. Kasnije bi ga onda vjerovatno kad bi vidio da je sve uspiješno odrađeno prebacio taj disk na sata6 kontroler na ploči. Mislim osobno mi se čini da ne bi smijelo bit problema, al nisam nikad to radio pa da pitam vjerovatno netko je pa će znat mi reć. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 06.04.2012. u 08:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Bez problema. Ako imaš više particija na manjem hardu, možeš u Acronisu podesiti da na novom bude isti broj particija sa istim međusobnim omjerom kapaciteta ili da na novom hardu budu particije kapacitetom identične onima na starom hardu+slobodni prostor.
![]() |
#7 |
1
|
Samo jedna particija je, znači sa sata2 na sata3 i onda kad bi spojio na sata6 kasnije sve bi funkcionirali dobro...to je odlično, uštedio sam time onda jedno tjedan i pol ili čak dva riktanja, hvala. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 06.04.2012. u 08:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() |
#9 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Bilo bi pametnije prvo uključiti taj drugi disk i bootnit windoze, pa tek onda raditi clone. Na taj način ćeš bit siguran da će raditi na drugom kontroleru jer će si windoze instalirati drivere, ako je potrebno. Tako sam ja prešao sa jednog diska na raid. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Acronisom se ionako radi iz winsa pa ne vidim drugog načina nego da se drugi hard prije toga spoji na ploču i aktivira.
![]() |
#12 |
1
|
Kad prebacim na drugi disk isključit ću boot na ovom starom sa kojeg sam prebacio i bootat drugog vidit kako stvari stoje, normala to sam i planiro napravit. Sata6 ti je ovaj Sata sa 6Gb/s prijenosom, novije ploče imaju, moja(asus p8h67) ima dva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
1
|
Citiraj:
![]() Ma i ja ću iz windowsa radit, ne da mi se kemijat sa usbovima itd. pa javim kako je prošlo kad nabavim hard. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|