|
![]() |
#1 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Skype Webcam - Network flood?
Pozdrav! Naime naišao sam na jedan problem, kada god sam na Skype-u i kada god imam video razgovor internet mi se cudno ponaša, u nekim nejednakim intervalima dolazi do "zagušenja", izgubim konekciju s svim programima trenutno spojenima (MSN, Teamspeak, Steam, Skype) video razgovor zašteka no problem je što osobu s kojojm sam na razgovoru ja nju vidim i cujem i sve normalno dok ona mene nit vidi nit cuje i meni svi programi izgubili konekciju. Imam G510 tipkovnicu i AIDA 64 program koja mi omogucuje da vidim DL i UL mreznog adaptera live na displeju, i u trenutku toga "šteka" UL mreznog adaptera skoci na 80KB/s a imam T-com paket od 4megabita... Pomagajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisi naveo koji router imaš, QoS očito loše odrađuje. Probaj promjenit kvalitetu videa sa kamere na nižu, niža rezolucija > manje podataka za poslati. Sa video pozivom lako popuniš "plafon" odlaznog prometa (UL) koji je namjerno postavljen nisko u odnosu na dolazni promet (DL). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Community Manager
Datum registracije: Nov 2006
|
Router: Siemens SX763 Problem je u tome sto normalno radi, i odjednom pocne zezat nakon nekog vremena, da mi je do uploda, onda bi stalno štekalo... Zvao sam T-com, kao procistili su liniju, ali ni to nepomaze. Najvise me brine ovih 80KB/s upload-a zasto i kako se dešava :/ Probao sam ugasiti sva racunala na mrezi tako da nitko nemoze nista vuc s mog, takodjer isti problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
SX763 kažeš ? Kad je bio zadnji reboot / paljenje ? Probaj ga ugasit - čekaj 5 - upalit, kad izađe na režim i spoji se isprobaj skype, također provjeri jesi dobro otvorio portove u routeru: http://portforward.com/english/route...X763/Skype.htm obrati pažnju da je kod T-Kome router i mreža u 192.168.1.x segmentu, na tom kompu fiksne mrežne postavke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|