|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Tango schematic u Windows 7?
Zanima me postoji li način za pokretanje Tago sch (i pcb) programa u Windowsu 7? Naime, koristimo taj program u školi (na Windowsu XP) i par prijatelja ima doma na XP- u. Svima normalno radi, ali meni ne (imam Windows 7 Ultimate 7600). I promijenio sam u ini datoteci ime nekog drivera u EGA.DRV (to sam čitao na forumima i tako su mi rekli ti prijatelji da njima radi), i probao sve Compatibility modove i namjestio Windowed i stavio u root i nikako neće. Evo, ovako izgleda: 1) Dvoklik na PCB.EXE 2) Otvara se prozor koji upozorava da nije podržan Fullscreen (iako sam namjestio Windowed), stisnem Ignore (i tako još jednom) 3) Otvori se crni prozor (onaj DOS prozor) sa blinkajućim kursorom (tj. ovim: __) I to je to. Ako pokrećem kroz cmd- ista stvar. Probao sam i sa DOSBOX- om i tada dobijem ovo: ![]() A, naravno EGA.DRV je u odgovarajućem folderu (tj. ovom koji piše). Skinuo sam Windows Virtual PC i XP mode, ali moj procesor nije podržan. Ima li smisla pokušavati u nekom drugom virtual PC programu (ako možete preporučiti neki)? Evo, ako netko želi/ može probati. Zna li netko rješenje? Ako je bitno, imam Radeon HD4670 (probavao sam mijenjati još par drivera i s nekima nije pisalo da ne podržava Fullscreen, ali se nije niti pojavio kursor- već se odmah prozor ugasio, pisalo je nešto da nije driver prikladan hardwareu- ali ne radi nikako). ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
Edit: Kopiraj mapu Tango na C.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- Zadnje izmijenjeno od: Raven_1. 04.12.2009. u 22:54. Razlog: napomena |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Naravno da sam stavio na C. Evo, probao sam Sun VirtualBox, i pokrenem pcb- ali baš i ne radi kako treba... Naime, prozor mi se nalazi samo u sredini ekrana i oko 1/4 veličine ekrana. I to bi bilo u redu, ali i miš mi je puno sporiji i ne mogu normalno ništa raditi... ![]() Sama virtualizacija XP- a radi najnormalnije. Probati ću sada neki drugi software... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Probaj ako možeš promjenit default postavke programa (Tango) bez da ga pokrećeš, obično zapisano u nekom cfg ili ini fajlu (ne sjećam se više). Probaj sa više raspoloživih video drajvera u programu. Na priloženoj slici se vidi nekoliko sa drv ekstenzijom. U vezi compatibility modova probaj win98 mod jer je u tim os - ovima aplikacija imala direktan pristup hardware - u što i je tvoj slućaj, kao i da imaš admin ovlasti (Run as administrator). Vidi: http://www.sevenforums.com/tutorials...lity-mode.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Probavao- i od njih 10- 20 otkrio sam da se kod dva (OAK1K i SVGA) ne pojavi greška da ne podržava fullscreen vać mi se odmah otvori prazan prozor sa blinkajućim kursorom... Kada otvorim u DOSBOX- u s takvim ini- jem, piše "Error 900- initialization // Unexpected error condition // Tango- PCB Plus aborted. Status: 100D." A, kod većine drivera (koji ne rade) mi pokaže ovo- čudna je slika jer se pojavi na sekundu i zatvori, pa sam je hvatao ![]() Postoji li neka novija verzija tog programa koja normalno radi na novijim OS- ovima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
"Tango - Accel Technologies - later bought PCAD and then was bought by Protel who became Altium." Probaj iskopat neku verziju Protel - a, više ne sjećam a davno je bilo kad sam se s tim bavio, mislim da je Protel imao import za Tango projekte. http://www.pcbwizards.com/cadprog.htm http://www.pcbdesignandfab.com/ http://www.google.com/#q=pcb+softwar...e2779d6caed519 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ma, ipak bih samo sa Tangom radio... Jedva sam i njega skužio ![]() Evo, i na bratovom laptopu (XP pro, SP3) radi kako treba. Znači, nikome ne radi na Sedmici? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
evo znam da je tema stara dosta ali ako itko slučajno bude tražio odgovor na ovaj problem (ne bi vjerovali ali tango se i danas koristi i meni je osobno odličan program za izradu pcb layouta). ako ste baš zapeli za sedmicu, možete i dalje pokrenuti tango na jedan način, a da radi kako spada, bez ikakvih grafičkih problema i gešaka. posao je malo dulji ali meni se isplatio. preuzmite Windows Virtual PC za windows 7. ne virtualbox, vmware ili nešto takvo nego baš virtual PC. tada pronađite nekako (to je na vama) DOS 6.22 i instalirajte ga u virtual pc-u. tu samo postoji 1 problem. taj novi VPC nema sučelje za montiranje disketnih pogona ili slika, ali na internetu postoji dobra vb skripta kojom to možete učiniti, pronađite ju u ovoj arhivi. kad ste instalirali DOS, instalirajte i CD ROM i mouse driver, trebat će vam. sa disketama ćete se morati snalaziti, ja slike prvo montiram na komp kao fizički drive sa VFD aplikacijom pa ih preko skripte montiram na dos kao fizički drive A: . to je jedina komplikacija ali ne smeta toliko, kkad se uhodate čas posla. kada završite sa svim tim, kopirajte tango na C: u DOSu ili ga instalirajte, još uvjek ima instalacija na netu i to za sch 1.50 i pcb plus 2.30 (pretpostavljam da je škola ruđer, tamo je instaliran 1.30 i 2.20). kako god bilo, kad imate tamo tango, promjenite video driver u sch.ini i pcb.ini fajlovima u VGA, SVGA ili VESA800.DRV. pokrenite tango, iskonfigurirjte ga i možete početi s radom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|