|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2012
|
wireless ruter signal
Imam jedno pitanje.Trenutno koristim kablovski internet od 4mb, hocu da kupim wireless ruter da mogu slat signal jaranu preko puta, on je tu svremena na vrijeme pa da moze surfat pomalo. ovaj jaran ce kupit internu wireless karticu i hvatati moj signal. daljina je negdje oko 10 metara. između mene i njega ima 2 zida debela najmanje 30cm i regal od komšije. Pitanje? koji mi ruter i koja kartica mi treba da bi prijem bio solidan. može li router tp link TL-WR340G i kartica isto tp link ili nesto drugo. Hvala svima na odgovorima i na trudu. Pozdrav ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.03.2012. u 08:01. Razlog: Ovi noćni postovi ponekad izgledaju kuku lele |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Možeš probati, problematično bi moglo biti "između mene i njega ima 2 zida debela najmanje 30cm i regal od komšije". Pretpostavka da su tada zidovi i armirani. Svakako dogovori povrat uređaja za slučaj da željeno ne radi. Ako ne ide u glavu (čitaj kroz zid), alternativa je s vanjske strane ako je komšija prozor do ali ne i ako je baš na suprotnoj strani zgrade. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ja sam mislio kupit taj ruter a on bi tu karticu, kod nas novo nece da vrate a ne polovno i tako. Zidovi su ciglani nisu armirani. Ovako to ide, ja pa ovaj komsija njegova soba pa od ovog jarana, to su ono stanovi jedan do drugog u nizu kao kocke poredane. signal mora ići kroz zidove direkno samo je pitanje kakav će biti signal posto tu ima poprilićno prepreka. Hvala na odgovoru.... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.03.2012. u 12:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Evo jos jedno pitanje isto vezano za ruter whirles.koliki je inace domet takvog rutera koji sam vec gore naveo.ja sam cuo da je oko 100 metara,jedan mi je momak rekao da je iz kuce hvatao prijem na 20m tako da ni sam neznam. jesuli dobri ovi tp link ruteri posto vidim ima dosta ljudi kupi novo i odmah prodaje. nema mi logike kupis novo i odmah prodajes znaci da nesto nevalja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|