Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.03.2012., 11:16   #1
Astra
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Spajanje 2 recievera i DVD playera na TV

Oprostite ako je slična tema već bila,molio bi Vas za pomoč. Naime,imam zemaljski reciever,digitalni i DVD player,i sve bi to htio spojiti na TV odjednom. Na zemaljskom recieveru ima dva utora za scart kabel,na digitalnom prijemniku isto a na DVD playeru samo jedan. Na TV-u je isto tako samo jedan utor za scart kabel. Digitalni reciever i zemaljski samo palim gasim na daljinskom i rade,a DVD kad želim da radi moram isključiti iz zemaljskog i uključiti u DVD. jeli moguće to sve ukomponirati da radi? Hvala.
Astra je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 12:39   #2
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
mbozick1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2012., 12:45   #3
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
A nemoze li zemaljski risiver spojiti na TV, digitalni risiver na zemaljski i onda DVD na digitalni risiver? (ili zamjeniti mjesta digialnom i zemaljskom, posto oba izgleda imaju ulaz i izlaz scart)
Trebalo bi raditi, a sad hoce li pojma nemam, sigurno se isplati probati, jer nista nekosta ako ima 3 scart kabela, a i 3 scart kabela ce mu trebati ako ima ovu kutijicu.
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2012., 13:02   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Moderno doba zahtjeva tv sa brdom priključaka jer ako ih nema upadneš u opisane probleme. Dakle imaš:
- tv sa jednim scart - om
- dvb-t (zemaljski prijemnik)
- dvb-s (satelitski prijemnik)
- dvd
Nisi naveo uređaje, pogotovo koji je dvb-s prijemnik i jel ima mogućnost odabira (na daljinskom) AV ulaza.

Ako ima spoji sve u lanac: dvd > dvb-s > dvb-t > tv, tada dvd radi tako da na dvb-s odabereš AV in, dvb-t je ugašen ali signal prolazi kroz njega prema tv.

Ako to neradi onda nabavi ovako nešto:
http://www.magazinrs.hr/transmedia-v...%2DV81%2D3SSIL
Potraži malo i vidit ćeš da postoje ovakvi sa manualnim switch - evima i automatski koji bi sami trebali prebacivat izvor ili switch - a nema nego je sve spojeno u paralelu.
Ovaj manualni će sigurno radit ali nemaš komod (treba ustat i prebacit), a ovi šta su spojeni u paralelu bi mogli biti problematični ovisno o uređajima.
Svakako dogovori povrat / zamjenu za slućaj problema.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2012., 12:13   #5
Astra
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Imao sam 3 Scart kabela i spojio sam po tvojem naputku Nikky! Sad kad ugasim i dvb-t i dvb-s onda radi DVD. Puno hvala momci na pomoci!
Astra je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno