|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Kvalitetan noise asorber for case, dobavljiv u RH?
Trazim neki koliko toliko kvalitetan damping za case, prije je u Linksu bilo dobrih setova, ali koliko vidim sad nemaju nista. Konkretno trazim nesto da obavlja svoju funkciju a da opet nije preskupo. Naletio sam na Be Quiet! PC Noise Absorber Kit pa me zanima di tako nesto nabavit u RH? Naletio sam i na pravu stvar ali je to iprak malo preskupo, jer omanji komad od 45x43 cm kosta preko 200 kn. Dobro bi posluzila neka samoljepljiva izolacijska guma/pjena, ako je dobavljiva po nekoj normalnoj cijeni. Znači da se moze kupit na "metre", debljina cca 7 mm i naravno visoka gustoća. Pa ako neko ima ideju di bi se tako nesto moglo nabaviti, neka slobodno napise. Znam za vec opjevanu piramidalnu spuzvu iz dobrog zvuka i uvjerio sam se da je konačan rezultat nakon instalacije te spuzve u case jednak kako da ste u case stavili kartone od jaja, znači 0 bodova. Svi ostali prijedozi su naravno dobrodošli ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Nitko od PCEkspertovaca nikad nije pokusao nabavit neki normalniji case damping? Come on ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ti absorberi, odnosno materijal men jako sliči na armaflex, tj. sastav ma koliko god to možda smješno zvučalo. Sad, kakve on ima sposobnosti za upijanje zvuka neznam al trebalo bi isprobati jer se on kod nas može nabaviti a mislim da nije ni tako skup. Da li išta, ili ništa absorbira zvuk nemogu tvrditi, al mi jako sliči na ove tvoje postane.
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 01.12.2011. u 23:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Preporučio si mi taj armaflex u drugoj temi, malo sam guglao i zakljucio da to ipak nije to. Jer taj armaflex je namjenjen da spriječi kondenzaciju, stvaranje mikroba, bude vatrootporan i slične karakteristike. Nije mu u prvotnoj namjeni da smanji buku unutra kućišta. Ali da, materijal je jako sličan acoustic damping materijalima, nega guma/pjena meka na dodir, ali opet sa popriličnom gustoćom. Prednost apsorber kitova vidim u tome sto se sastoje od min 2 dijela. Osnova je guma debljine 1-3 mm i na toj gumi je gusta spuzva debljine7-17mm. To mi se nekako čini da daje najbolje rezultate. Iako ni ovaj armaflex nebi bilo lose isprobat, ima ga na metre i jos je samoljepljiv, samo pitanje di bi se to dalo nabavit? Inace armaflex proizvodi tvrtka koja se zove Armacell i u svojoj ponudi ima Aqoustic foam i vjerujem da bi se sa tim materijalim mogli dobit jos i bolji rezultati. Nekako imam feeling da se kod nas moze nabaviti samo armaflex za građevinu ![]() EDIT: Armaflexa ima u TERMOCOMMERCE-u u Ilici 149, imaju vise vrsta pločastih i uglavnom za cijevi. Ovako nabrzinu sam pogledao cijenik, debljina 13mm, 1m2, samoljepljiva, 150 kn +pdv. Budem se bas zaletio do njih tamo cisto da vidim sta imaju u ducanu, a i najbolji utisak o nekom materijalu dobijem kad ga osjetim pod prstima ![]() LP Zadnje izmijenjeno od: srale7. 01.12.2011. u 22:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ja sam jednom za probu lijepio na kučište iznutra samoljepljivu traku koja inače služi za akustičnu izolaciju knauf profila koji se šrafe na podove i slično-mislim bar. Široka je oko 7-8cm, debljine 3-4mm otprilike, pjenasta je i prodaje se u kolutovima-zaboravih koliko je cijena koluta i koliko je metara u kolutu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja sam koristio taj što se ljepi, doduše za neke druge stvari i ako se misli samo za probu stavljati nek se nekoristi to ljepilo koje je na armafleksu jer ga je gotovo nemoguće skinuti. Kida se struktura a ljepilo ostaje. EDIT: a sorry, mislio sam da onda nisam postao post di sam spomenuo armaflex pa sam opet. Moja greška EDIT2: Napisah da su mi ti materijali slični samo po strukturi, ne i da se koriste za zvučnu izolaciju ![]()
Sent from AS/400. Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 01.12.2011. u 23:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Idealno bi bilo napravit sendvič konstrukciju. Recimo stiropor + filc + spužva što veće gustoće. Što više slojeva, to bolje. Tak ću si ja složit kad ću si radit slijedeće kućište.
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Idealno bi bilo 3 mm gume na to 4 mm gusta hladna pjena i na to 5 mm gusta priramidalna spuzva. Malo mi je glupo da nigdje kod nas nema za kupit neko gotovo rjesenje, a ne nalazim nista ni na ebayu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
NITKOV
|
Ma stavit i stiropor i gumu, čemu izbacivat nešto. To je malo problematično kad imaš kućište koje određuje debljinu. Jel zna itko gdje kod nas kupit spužvu velike gustoće? To je ona fes teška spužva.
![]() |
#10 |
Premium
|
Ako stavis puno slojeva, ne izbježno je da dobijes popriličnu debljinu na kraju. A onda to moze biti problem kako ubaciti u case. Ako stavis gumu, stiropor je nepotreban, osim ako ne zelis dodatnu toplinsku izolaciju ![]() Guma na metre se moze kupit u Gumiimpexu(Savica) debljina 2 i 4 mm, kupuje se na kile, rola je širine 1,2m. Ako se dobro sjećam ispadne cca 100 kn/m2. Sto se tiče spužve, Media korak i Pan Prom. Media korak proizvodi svoju spuzvu, raznih tezina i tvrdoca, trebalo bi nazvat i pitat. Samo to zna biti skupo, ako recimo zelis 1 m2 spuzve, debljine 10mm, gustoće 35kg/m3 i tvrdoće 90N i jos da je crne boje, jer to moraju posebno radit za tebe, tj tvoju narudžbu. Ali trebalo bi ispitat, mozda imaju tako nesto vec da rade ili gotovo, pa je i cijena onda manja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Sve to prošao...probao razne gume (3-4mm), spužve (za izolaciju cijevi ovog-onog, iz dobar zvuk itd) i još dosta toga..još dok mi je konfa bila u stackeru 831..tako da sam imao mjesta za svašta unutra nagurat...konačan rezultat nije bio zadovoljavajuć niti toliko primjetan, tj primjeti se razlika al nikakav značajan rezultat....rješenje za dobro hlađenje i pri tom tišinu je kao što svi već znamo - stišavanje ventova...ili onak proporcionalo više ventova-manja brzina okretaja...dampning opcije se mogu stavit kao zadnji korak u svemu tome..al po meni se ne isplati...trenutno imam haf-a 932 Advanced..kao što i sami znate dosta perforirano kućište...imam 3 x 230mm venta (side vent sam maknuo i zatvorio to komadom pleksija debljine 5mm)...jedan je naprijed na upuhu, drugi s druge strane hdd cage-a..tako da imam push-pull preko hdd cagea...3. 230mm gore na ispuhu...i jedan 140mm iza na ispuhu...na grafi je stavljen AC Twin Turbo Pro...na procu AC Freezer 13 Pro PWM...svi ventovi uključujući i AC na grafi su na 5V..hladnjak na procu je naravno reguliran PWM-om od matične...rezultat je jako tiho računalo a i ono najvažnije - sve je i više nego adekvatno hlađeno...takav je setup bio komp pod opterećenjem ili ne..i to je to...što se tiče prašine..cijeli setup je napravljen tako da je samo jedan filtrirani intake naprijed 230mm, tako da prašine ima u tragovima čak i nakon par mjeseci...zato ne ulagat u nikakve dampning spužvice nego dobro hlađenje...da, ima napretka stavljanjem tih kerefeka al nikakav značajan i vrijedan tog novca ili truda...znam šta pričam jer sam se nakupovao svačega po m2, ali ako hoćete naučit na teži način...zašto ne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Dečki, zaboravite na te gluposti. Spužva služi samo kad imaš već hebeno tih stroj da mu smanji tonalitet za koji db. Vidi recimo mene - već i vrapci na grani znaju koji sam bolesnik kad je tišina u pitanju. Moj komp kad si naslonio uho na njega jedva se čuo...al ono - jeeeedva. Ja sam modao Chiefa u tu svrhu sa stiroporom - ali više da blokiram otvore i da bolje kontroliram protok zraka nego zbog tišine. Krajnji rezultat blokade je ne puštanje zvuka prema meni što sam i htio. Karjnji rezultat toga pak je da sam počeo palit komp i kad radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
NITKOV
|
Citiraj:
Thx za info gdje nabavit gumu i spužvu. ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
@tomek & skayman Ne znam di ste vi pročitali da je imam problema sa glasnim kućištem i da zelim tu buku utisat razno raznim izolacijskim materijalima ![]() Naravno da u svom Cosmosu imam kvaliteteno rijeseno hlađenje svih komponenti, minimalan broj kvalitetnih ventova koji su svi regulirani i na gumi, disk na gumi, i sve ostale mjere koje su potrebne za Silent PC. Citiraj:
I dalje slušam prijedloge za izbor/nabavu noise absorbera ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
i dida mi je bija Torcida
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Da, neopren bi isto posluzio, samo je pitanje di ga nabaviti u ZG, po mogućnosti da je "na metre" Koliko znam, neopren su znale imat trgovine ronilačkom opremom. google: Citiraj:
EDIT: @Tomek Nema linka, dok sve bude gotovo bit ce i link. Uglavnom Cosmos sa zatvorenim nepotrebnim rupama, jedan vent in, jedan out, jedan na procu, jedan na grafi+S1. Svi ventovi Schtye GT na cca 800 okr. Zadnje izmijenjeno od: srale7. 02.12.2011. u 11:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
i dida mi je bija Torcida
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Señor Audiophile
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
ha?
Datum registracije: Dec 2007
|
ja sam svoje obljepio sa katranom sa kojim se dampira auto, STP http://stp-distribution.com/dl/manua...K_SOLUTION.pdf nekih 300 kn dode paket, 4 deblje ploce ili 8 tanjih, ja sam deblje stavio, oko 300x400 dimenzije |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
dh41400 je rekao da toga nema kod nas, a ja sam stavio fotku di ja držim tu istu gumu ispod njegovog posta. Tak da nije istina da toga nema kod nas ![]() Iako nisam uspio nabavit vece količine, uzeo sam uzorak, čisto da vidim kakav je to materijal i nakon malo testiranja, mogu odgovorno rec, da je to 99% identično gumi u roli. Ova je debela 3 mm, fina mekana, savitljiva, identična gumi u gumiimpexu koja se prodaje na metre. Naravno neka precizna mjerenja nisam vrsio, ali odokativnom metodom mi se cini da tu nema nista hitech posebno. Uglavnom na lim od casea ide 4mm guma i na to vjerovatno neka gusta spuzva od 5-6-7-8mm, ovisi sta cu nac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
lkw-pkw
di si nabavio taj uzorak gume?Jel bi to bilo dobro za stižavanje vodene pumpe?
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Najbolji model za tih komp su tihi ventovi i što manje mehaničkih diskova...amen |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
1) Marketing (imal buš tiši komp...yea right) 2) da smanje frekvenciju već skoro nečujnog kompa (ak u pol noći čuješ komp - to je preglasni komp da bi nose absorber imao utjecaja) Kod mene je situacija trenutačno: 135mm u Coolermasteru se jednostavno ne čuje na 30cm udaljenosti (sjedim cca 50cm od kompa) 2x KamaFlow2 900rpm @750rpm (proc i ispuh) - ne čuju se na 20cm udaljenosti 1xXigamtek 170mm @400rpm - usis...ne čuje se sa 10cm udaljenosti Disk sam namjerno uzeo 2.5" jer su tiši (proizvode manje vibracija i nižu frekvenciju motorića) - on je u Scythe Himuro Mini koji jednostavno ubija šum motorića i dodatno sve skupa na gumicama pa nema ni vibracija...ergo - disk je nečujan na 20cm udaljenosti. I sve to u Chiefu koji je otvoren sprijeda ko onda teta koja stoji na uglu jel ![]() P.S.- razmišljam o vratašcima za stol i da cijeli dio di ide komp obložim tim kartonom - e to ima smisla ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|