|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
(riješeno) Freezing, ssd problem?
Dakle, od jučer mi se počeo komp smrzavati, prvo u igrama, a nakon toga redovno smrzavanje, par minuta nakon podizanja sustava?! Probao sam sve testove-memorija prolazi, sistem sam vratio na stock taktove-dakle ništa nije clockano, najnoviji driveri, zadnji 3.20 BIOS flashan, ali i dalje problemi! Nekim sustavom eliminacije dolazim do SSD. Freezing je popraćen HDD lampicom koja se ne gasi i još čudnije je to što komp kao prihvaća klikove na ikone al ne izvršava, samo "vjesi" dok ga ne ubijem na silu. Probao sam novu instalaciju win7, al ne prolazi jer u sred instalacije prilikom "expanding windows files" izleti greška da fale neki fajlovi i prekida se instalacija. Isto tako Acronis restore cijele particije u pola prekine. Probao sam iste windowse instalirat na WD HDD i to je prošlo bez frke. HDTune prilikom skeniranja SSD uvijek zapne na istom mjestu i nakon toga masa bad sectora. Nakon skeniranja, SSD nestaje is windows explorera i samo ga restart opet vrati na listu diskova. Evo 2 SS-a, prvi pokazuje gdje zapne, a drugi šta se dogodi nakon par min. čekanja. ![]() ![]() Jel HD tune SS dovoljan za RMA? Disk je kupljen u Linksu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To ne mora biti problem sa SSD-om nego sa SATA kontrolerom ili jednostavno gubitkom konekcije zbog loših kabela, ali svakako javi što je bilo.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Danas me kontaktirali iz Linksa-servis Zagreb, neka ugodna mlada dama i kvar je potvrđen. Nude novi SSD, i to su na prvu ponudili Mushkin Cronos, nekakav OCZ ili Kingston?! Pitao sam jel može Samsung 830, kaže dama da može i da će ga poslati iz Zagreba u poslovnicu Zadar. Nadam se da sam dobro izabrao, jer zamjena je 1 za 1, pa razlika u cijeni koju sam platio za mushkina i ovog samsunga ne igra ulogu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Nakon vaših preporuka, malo sam se bacio u googlanje, pa ispada da je Samsung jedini proizvođač SSD-a koji ugrađuje svoje čipove, ima odličnu soft. podršku i pouzdane diskove.. U biti, najkompletnije SSD riješenje,pa me to malo privuklo?! ![]() Brzine nisam ni gledao, jer realno, kod mene SSD skoro nema nekog posla osim ubrzavanja samih Windowsa, pa mi 10-15MB/s manje-više, ne igra ulogu. Uglavnom, hvala za pomoć, kad stige SSD, javim dojmove a možda i test odvrtim za znatiželjne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sami je zericu sporiji u nekim testovima, ali ima veću pouzdanost. Sigurno nisi falio.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|