|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
(riješeno) Bežična kartica u laptopu ne radi
Pozdrav, Laptop je Toshiba Satellite M40x-116. Instalirao sam win 7 i nisam mogao upogoniti wireless karticu, probao sam s vistinim i xp driverima i ekipa govori da njima radi. Onda sam stavio linux Mint i instalirao drivere za linux, no sve opcije su bile zasivljene. Tu sam vidio preko naredbe rfkill list all : soft lock: no, hard lock yes. Probao sam rfkill unlock all ali nista, još sam probao par trikova i tutorial s debian wiki-a za instaliranje drivera ali ne ide. I onda stavim win xp, stavim driver i ne radi, tj. kraj kartice je ogroman crveni X. Pokušao sam par puta skenirati da mi nađe mrežu ali nije išlo. Probao sam i ručno podešavanje. Igrao sam se i s win servisima ali tamo je sve poštelano kako spada. Tipka na lapu za wireless je Fn+F8 ali ništa se ne događa kad to stiskam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Posumljao sam i da je kartica krepala ali ne znam kako provjeriti, jer kad instaliram driver prepozna ju, i u postavakama kartice piše da je upaljena, probao sam i ručno staviti jačinu signala na najviše ali ne daje rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2011
|
Citiraj:
Hm - meni to nekako vuče na činjenicu da je kartica otišla kod Manitua u vječna lovišta ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Instaliraj aplikaciju za te dodatne tipke pa uključi WLAN. Neke aplikacije tom tipkom samo "odrežu" antenu pa ne možeš naći nijednu mrežu, a neke u potpunosti isključe WLAN karticu. Kod tebe je vjerojatno ovo prvo. Ako nije, onda pogledaj jesu li obje antene spojene na karticu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo upravo sam instalirao tu aplikaciju i usput HWSetup i naišao na ovu grešku (u linku je i rješenje) ali opet ne radi. Wireless je "upaljen" ali baca grešku da ne radi. http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/t...e&soid=2364520 Domi i tomov tnx na pomoći. Skuzio sam da ima tipka sa strane koja pali karticu (kako mrzim laptope). Sry na potrošenom vremenu. Zadnje izmijenjeno od: Sadgasm. 14.02.2012. u 22:55. Razlog: što reći, koju poruku poslati :) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|