|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() Prvo da pozdravim sve na forumu! A onda da se izjadam. Skidao sam box kuler s A64 3200+ s.939 i otpao mi je jedan pin s podnožja procesora.Više ne radi,ne znam što da radim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
uguraj komad zice u tu rupu il pak mos pokusat varit lemit,al to je sad na tebi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Lol, zato ja odsad uvijek u servis da mi ugrade kuler i zamijene pastu il bilo kaj..meni je isto procesor izletio skup s hladnjakom, al sve čitavo, hvala bogu.. Bilo je slučajeva da su vratili natrag pin bez puno posla, lemili ili žicu, bude ti već netko pomogao |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Zalemljeno i ništa.Četiri crvene ledice gore na DFI LANPARTY ULTRA-D NFORCE4 i to je to.Ne radi.Nemam drugi proc da isprobam.Ne diže sistem,kao da ga nema,probao sam upaliti matičnu bez procesora,isto.Doslovno kao da ga nema.Bojim se da da spržim i matičnu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ne.Misliš taj CMOS?Kako da to napravim,izvadim onu bateriju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Imas jumper na maticnoj CLEAR CMOS piše ti u uputstvima od matične na koje pinove ga trebaš prebacit. Ali za svaki slučaj : Ako je na pinovima 1 i 2 ti ga stavi na 2 i 3 čekaj nekih 30-ak sekundi i vrati natrag, dok to radiš izvadi bateriju (morat češ sat ispočetka riktati) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
imaš dva načina, imaš jumper (sa pozicije 1-2 staviš na 2-3 imaš tako 2 min pa vratiš na 1-2) i drugo i u ovom slučaju bolje izvadi bat. s tim da iskopčaš napajanje i drži je 2 min.
![]() |
#12 |
Premium
|
Nisam ništa radio na BIOSU.Odnio brat već u servis dok sam došao doma.Oni tamo imaju druge procesore i ploče pa nek isprobaju kaže.A ju ću strepiti do utorka,kad otvaraju.Bar da sam se odmah sjetio CLEAR CMOS!.Mislite da bi to pomoglo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Isuse,nadam se da nisi u pravu ,ne zamjeri... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
the luda ribetna
|
netreba bit posebna zicica...obicna bakrena ili aluminijska zicica(samo da dobro vodi)i to je to...pozlaceno,srebreno ili olovno isto dobro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
":confused:" Nadam se da nisi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
OK, ajd mi ljudi objasnite dve stvari. 1. Ako se ne razumijete u racunala zasto idete ista dirati oko hardvera? MIslim nije bed, ali kad 1000kn ode tko je kriv? 2. Kak uspijete dignuti CPU zajedno s coolerom ? ![]() A sto se tice problema oko puknute nozice. Gle ako ti je pukla samo jedna i ako ju vratis da je kontakt dobar CPU bi ti trebao raditi bez ikakvih problema. Znam par ljudi kojima se to dogodilo i CPU radi vec godinama. Jsi siguran da je nozica vracena kako spada? Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
meni se celer 1.7 zaljepio za cooler i kada sam skidao, isčupao sam ga iz socketa... gledam u socket a proca nema... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
To je na 939 skoro pa normalna pojava. Nije ti to isto kao na socketu A. Na tim procovima su pinovi JAKO kratki tako da nije čudno da ti proc ostane na cooleru. I meni se to jednom dogodilo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Aha, nisam to znao. Nisam jos nikada radio na s939 kanti pa neznam, no na svim ostalim socketima (370, s. A itd) je CPU zalotan jakoo i nema sanse da ga cooler digne gore. Fala na informaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ista je stvar i sa s.754. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Super Moderators
|
Da, posebno je veselje skidati sa stock coolera (žvaka) i zakeljeni AS5. Ja prvo proc opteretim da dela na 100% 10-tak minuta, ugasim i na brzinu malo lijevo-desno cooler i cap ![]() Ako ima dosta mjesta-može i sa koncem između proca i coolera. Baš su to glupavo napravili. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Je, box cooler je još lagano skinuti, a zamisli kakvo je veselje skidati XP120... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Samo poslje fino uzmeš špahtlu i skineš proc sa njega ![]() Ja imam bazu od Glacialtecha, adapter 80-120 i 120 Enera gore-nije ni to baš zgodno za skidanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
the luda ribetna
|
kaj nitko vise ne okrece kuler?ja ga isto malo zagrijem, zagism odkvaicm vent, okrenem malo desno, malo lijevo i ide dole ko beba (al naravno i ja sam iscupao svog starog winchestera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
mene je više patila Box ambalaža na P4....uspijem neka razmrdat onu stranu gdje je cooler....uhvatim jednu stranu jednom rukom drugu drgom i junački povučem....proc odleti u nepoznato.....ja refleksno stolicom unazad.....i narvno povučem ga po posu dobrih 0,5m...posljedice...pun k posavijanih nožica od kojih sam većinu uspio poravnat nekom plastičnom karticom....za jednu koja je pukla frend je ubacio komd žice i radi ko da mu nikad ništ nije bilo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
vidi se daj je intel ![]() neuništiv ![]() |
![]() |
![]() |
|
|