|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
c++ decimale
Trebam napisati funkciju koja će pročitati brojeve iz datoteke i zapisati u vektor samo one koji su veći od broja PI,nakon upisa funkcija treba vratiti iznos zbroja upisanih brojeva. Sad ja sam napisao program međutim nikako mi neće zbrojiti decimale, zbraja mi sam broj prije dec tocke Code:
#include<iostream> #include<stdio.h> #include<fstream> #include<vector> using namespace std; const float PI=3.14; float DATOTEKA(string nazivDatoteke){ vector <int> brojevi; float broj; ifstream ispis("brojevi.txt"); while(!ispis.eof()) { ispis >> broj; if(broj>PI){ brojevi.push_back(broj); }} int zbroj=0; for(int i=0;i<brojevi.size();i++){ zbroj+=brojevi[i]; } cout<<zbroj<<endl; } int UPIS(){ float broj,broj1,broj2; ofstream datoteka; datoteka.open("brojevi.txt"); if(datoteka.is_open()){ cout<<"Upisite 1. realni broj: "<<endl; cin>>broj; cout<<"Upisite 2. realni broj: "<<endl; cin>>broj1; cout<<"Upisite 3. realni broj: "<<endl; cin>>broj2; datoteka<<broj<<" "<<broj1<<" "<<broj2; } } int main(){ UPIS(); DATOTEKA("brojevi.txt"); system("pause"); return 0; } |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ovako nabrzinu, imas vector <int> brojevi. Edit : i ovo sto je overclock napisao ![]() Zadnje izmijenjeno od: rendula. 06.02.2012. u 13:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
vector <float> brojevi; float zbroj = 0f; float broj; ifstream ispis("brojevi.txt"); while(!ispis.eof()) { ispis >> broj; if(broj>PI){ brojevi.push_back(broj); zbroj+=broj }} Ne treba ti druga petlja.
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
Hvala na pomoci nemogu vjerovat da nisam vidio da mi je vector int |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|