|
![]() |
#1 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Optički senzor
Ovako trebao bi opticki senzor koji hvata na cca 10-15cm (ne vise) i kad se prodje pored njega da otvori relej a kad se drugi put prodje da zatvori relej tj sklopku. ima ko kakvih ideja di bi to mogao nabaviti ? tnx
![]() |
#2 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
onaj sprej za osvjezavanje prostora sto se vrti na reklamama... Mozda iz toga izvaditi... I nesto iskombinirati iz toga...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
da samo sto meni treba recimo malo bolji senzor (tipa da neumre nakon 2 god) i da jednom kad se prodje pored njega da drzi otvorenu sklopku sve dok se drugi put neprodje pored njega. nesto kao oni reflektori sa senzorom samo puno kraceg dometa i bez tempiranog gasenja. i da bilo bi dobro da radi na 220v . evo neki improvizirani crtez ![]()
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
a, nisu ti bas ti senzori neki primjer..oni samo otvaraju... iako, po meni, ti mozes bilo koji senzor staviti, bitno je da poslije imas neku elektroniku koja bi to na 1 klik otvarala, na drugi zatvarala...ako nije tajna, definiraj malo o cemu seradi, pa cemo mozda imat jos koji savjet...te, o kojoj voltazi uopce pricamo 220,110 ili 12? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
jasno, može i sa elektronikom... mogućnosti neograničene jer se sve da isprogramirati. već sam mu dao kontakt člana koji se bavi time pa se možda dogovore.. no evo kako ja volim to probat složiti bez posebne elektronike i programiranja... sve složeno sa 1 adapterom, 2 senzora i 3 relaya ![]() ![]() nije baš bio jasan di bi on to montirao, pa sam zamislio da služi za neki ulaz/izlaz iz sobe, onda ovo radi bez greške. (senzori su oni infracrveni, što se koriste za rasvjetu, smanji se trajanje zatvaranja kruga na npr 1-2 sec i to je to.) ako nije hodnik pa je baš bitna ta određena blizina prolaska, e onda treba naći takve senzore.... sa elektronikom i programiranjem se može napravit preko 1 senzora i onda mu je svejedno u kojem smjeru netko ide, jer pobuda je uvijek ista. ima samo ON/OFF. pa sada, jel to poželjno ili ne, ne znam jer nije ni opisano u prvome postu. a ovaj krug bi gasio svjetlo u sobi npr samo ako netko izlazi van. dok ona elektornika ne bi.
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 21.07.2009. u 12:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Bilo bi puno lakše da malo preciziraš što ti točno treba. Tj. ako je to top secret objasni što bi sklop trebao raditi i u kojim uvjetima. Citiraj:
Broj i vrsta senzora i način "okidanja" ovise o zahtjevima, tj. režimu rada.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
http://resource.boschsecurity.com/im...2627309451.jpg Obično radi na 12V DC, ima kontakte gnd, normal off, normal on, tamper prekidač, Domet 15 m, neće se ukljućivati na kućne ljubimce. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|