|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Boot sa SD kartice
Na mojoj Toshibi (U200) nikako da sredim boot Linuxa sa SD kartice... postoji taj neki toshiba SD boot utility koji pretpostavljam trpa na karticu boot sectore (jer trazi ili floppy ili image file), al ja bi htio svoju 16GB karticu formatirat u neku od Linux particija i nekako ju napraviti bootabilnom... jel to ikako moguce? da radim 2 particije na kartici pa ovu primarnu od mozda par mega ostavim samo za te boot sectore i mozda LiLo, a ostatak formatiram u ext ili tako nesto pa bubnem distru gore? ima li ko kakvih pametnih ideja? tx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Staviš live instalaciju na USB ili s CD-a pokreneš i instaliraš normalno na SD kao što bi instalirao i na HDD. Možeš iskopčat i HDD od laptopa da nije u igri pa kasnije preko Boot managera odabireš sa čega češ bootat kad pališ laptop.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pitanje je kako je spojen čitač kartica i jel ga Bios vidi (ima opciju) da bude "bootable". Čini mi se da je zadnji GRUB bolja opcija od LiLo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I hate mondays..........
|
to sam i napravio, formatiranje kartice i instalacija prosla ok... nakon restarta laptop me pita s kojeg device-a hocu boot (ima na izbor hdd, optika, SD, usb, LAN), odaberem SD, i samo se pojavi boot screen od windowsa... ko da kartica nije bootabilna na neki nacin... a ako mi laptop nudi boot sa kartice, onda pretpostavljam da je to omoguceno u bios-u... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I hate mondays..........
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
I hate mondays..........
|
nije pomoglo... jos me ubuntu na kraju pita gjde hocu smjestit boot sectore (da mi za opciju ili ubuntu particija ili SC kartica)... na bilo koju opciju jednostavno se nece bootati s kartice. Probao sa i bez HDD-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|