|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ClearOS 5.2 instalacija error
Manual TCP/IP Configuration: Ip address: 192.168.1.120/255.255.255.0 Gateway:192.168.1.1 Name Server: 192.168.1.120 Specify Lan IP address. Ip address: 192.168.1.120/255.255.255.0 Nakon toga mi izbaci poruku: "There was an error configuring your network interface" i tu instalacija staje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Sad gledao neki filmić sa instalacijom, na Specify Lan IP address stavi Ip address: 192.168.0.1/255.255.255.0. Razlog je jednostavan, ne može biti isti segment ip adresa na wan i lan strani. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Pogledao sam taj filmic, probao instalirati po njemu i njegovim postavkama, al bezuspjesno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Vidi da nije kakva kvaka oko podržanog hw, mrežnih pogotovo. Jel ima neka opcija oko toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Hmm. da nebi trebale biti spojene obje mrežne... komp-modem, komp-switch...? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 19.01.2012. u 08:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Ne kužiš me, mislim na podržani hardware a preciznije na mrežne kartice. Ako u install paketu nema ili je loš driver, mrežna(e) neće biti detektirana(e) i dobit ćeš navedeni error. Nisi naveo nikakav info o hardware - u, mrežne pogotovo, na kojem instaliraš. Pretpostavljam da pokušavaš instalirat "ClearOS Enterprise 5.2 Service Pack 1", možda da probaš sa dostupnim "ClearOS Enterprise 6.2.0 Beta 2" samo za probu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ajd probal se budem pozabaviti s tim tokom dana, pa javim ishod... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Router.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Točno. I jednaka IP adresa na dva interfejsa? Ak je kao gateway, onda se prvo pojavljuje konfiguracija WAN interfacea, a zatim Local. Moraš imati dvije različite mreže, ako sam uopće dobro skužio samu problematiku koju imaš, jer nema baš nekih detalja u postu. Nadalje, nemoj nikako još pokušavati betu6 jer je to i dalje debelo od bilo kakve stabilne edicije. 5.2 SP1 je zadnja verzija, i ona funkcionira sasvim ok iz osobnog iskustva.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Malo mi je nejasan tvoj post.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
Bit će da kolega govori / piše turski ![]() Napisao ti je isto šta i ja u #2 postu samo drugim riječima, također je naveo da radije inst. stabilnu 5.2 verziju nego beta verziju. Ovdje imaš dvije pod - verzije (clearos-enterprise-5.2 i clearos-enterprise-5.2-service-pack-1) pa probaj drugu od one koju si probao. Sad bi mogao napokon navesti hw na kojem instaliraš. Općenito daj više podataka ako oćekuješ pomoć kolega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Baš kako kaže kolega Nikky , ja ne vidim problem u tvom prvom postu osim korisničke pogreške u konfiguraciji. Bez detaljnijih informacija, nažalost nemrem jasno pomoći. ![]()
![]() |
#14 |
Premium
|
Evo konfiguracije: Gigabyte GA-8IPE775-G, cpu 3.0 ghz, 2ddr, maxtor 80gb.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
A stvarno kao da nas zezaš, zašto moram ronit da je on-board mrežna Marvell Yukon xxxxx Ethernet Controller ? Na support stranici odabereš XP 32bit i dobiješ "motherboard_driver_lan_marvell.exe" unutar kojeg pod Other Driver\Linux ima Linux driver. Ima opisano kako ga ubacit kompajliranjem ili preko patch metode. Evo šta pronalazi Google: http://www.centos.org/modules/newbb/...topic_id=20315 http://lists.centos.org/pipermail/ce...er/069349.html Obzirom da te zaustavlja install rutina pa os nije ni instaliran i aktivan probaj: - privremeno on-board mrežnu stavi na disable - valjda će te pustit da instaliraš nekako os - kasnije kada imaš operativan os treba vratit na Enable u Bios - u - instalirat driver - rekonfiguracija mrežnih obzirom na funkciju Linuxaši će sigurno bolje znati / pomoći. Ako je to jedna koja je druga (za namjenu koju želiš treba još jedna) ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|