|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
![]() Pozdrav svima! Nemam pojma što se dogodilo, komp. mi ne prepoznaje pržilicu! Ona radi, mogu je otvoriti/zatvoriti. Na my computer mi je nema niti reagira kada ubacim dvd. Tako da ni pržiti ne mogu! Inače jako se slabo razumjem u tehniku pa ako mi netko bude odgovorio molio bih ga da se spusti na moj nivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
Provjeri dali je sata/ata kabel spojen. ako kazes da ju mozes otvorit, struje ima, a ako je malo nategnut kabel za komunikaciju, moguce je da je ispao pa ga samo vrati natrag.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
sve sam provjerio i sve je spojeno. A to za windowse možda je i moguće. Cimer mi je "čistio " komp a nema neko preveliko znanje! Kako to provjeriti i popraviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
nemam ga, a zašto da ju ubacim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#8 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
prvo pregledaj kablove, ako je sve ok, u win odi na device manager (desni klik na my comp/properties/ i vidi dali ga vide win kao komponentu, ako ga nema u listi hardware-a a kablovi ispravni probaj od nekog posuditi przilicu pa vidjeti dali ce prikazati tu drugu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Vidi u BIOSu da li se vidi pržilica. Ako se ne vidi ili nije dobro spojena(kabel) ili je riknula. Ako se vidi u BIOSu a u Win ne onda je stvar u Win... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Pozdrav. Imam nekakvu Optiarc pržu koja me zafrkava. Naime, htio sam spržiti jedan image. Stavio sam cd, burn image, blabla... nije htio spržiti, javio je nekakav error. Nakon toga prža ne reagira. Vidim je u My computeru, mogu ejectati ladicu no jednostavno ne će. Dok stavim neki drugi (prazni ili puni) cd/dvd zavrti ga ali ne reagira. Prilikom pokretanja u My Computeru pojavi mi se: ![]() Zanimljivo da nakon restarta prža radi normalno.
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Jučer je sve normalno radilo ,sada mi nema ikone CD drive-a u "My computer" ,nema ga ni u device menageru ,uđem u bios ni tamo ga nema ,sada mi je problem šta niti windowse ne mogu reinstalirati ,jer ga ne mogu nači u boot-u samo mi pokazuje HDD i printer ,napravio sam i scan for hardware changes i opet ništa ,koristim windows 7 X 64 matična je ASUS P8P67EVO ,komp. sam pročešljao sa ESET smart security ,malwarebytes i sa spyboot ,ništa nije pronađeno ![]() Bilo kakva pomoć bi dobro došla hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
Ja isto imam problem s dvd-eom ![]() Stavio sam nove kablove probo stavit drugi uredaj u komp.al jednostavno neprepozna mi dvd-e, u systemu mi stalno pise cd-e uredaj a nikako dvd-e imam u my computer jedan cd-e uredaj i to je od demon toolsa,a ovaj pravi je nesto i nemogu ga nikako vratit. to mi se vec jednom dogodilo al sam ga vratio nekako... sta da pokusam napravit??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
win 7 64 bita asus p7p55d maticna dvd-e je lg sad neznam tocno koji model sta jos treba? gsa-h42 l je dvd-e Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 21.02.2012. u 14:46. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|