|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Polica za TV po mjeri
Ima možda nitko iskustva sa izradom polica po mjeri? Nešto tipa, http://img267.imageshack.us/img267/5...tvstand5gs.jpg Ako nitko ima preporuku salona/stolara koji radi kvalitetno po mjeri bio bih zahvalan. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
moj savjet je da prvo pogledas kiku lesninu i sve te centre sa namjestajem i tek na kraju ides raditi po mjeri jer ce te ispasti cca 2-3 puta jefrinije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Eh, tu sam opciju već iskoristio..sve te police su premale da bi mi stale određene komponente unutra (po dubini) tako da mi je jedina opcija po mjeri nažalost..konkretno ne stane mi receiver a i vrlo su rijetke one koje imaju naprijed stakla.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Da si mi blize mogli bi dogovoriti neku suradnju ![]() A ovo sto kolega Codiac kaze ... je istina kako se uzme. Ovisno kakvu cijenu dogovoris. Ono sto je prilicno "jeftino" je materijal "60kn2 za bijelu i 90kn2 za ivericu u boji. kant obicni 2kn buzni metar, abs kant, znaci onaj deblji, plasticni 2,5mm je 6kn metar. A ono sto je skupo i sto svako cijeni je znanje i iskustvo. Nemjerljivo je i tu je problem. Obicno uzimaju za ruke koliko i za ukupni materijal ako ne i vise. nesto sto sam nedavno napravio za djeciju sobu. ![]() ![]() ![]() ![]() Ukupno troska: 700kn za sva vrata 400kn za korpus boja vrata je vanilija - znaci 90kn2 korpus je bijela - znaci 60kn2 kant na vratima je abs kant na korpusu je obicni ![]() Ovo je kostalo oko 300-400kn, imao sam dosta svog materijala Ono sto ce te mozda interesirati: ![]() ![]() ![]() Radio sam je po uzoru na jednu policu iz Lesnine koja je kostala 3500kn. S time da sam ja svoju unaprijedio sa izvlakacem za printer, police i ladice se otvaraju na dodir. To bi kod njih kostalo 5kkn ![]() Lesninina je bila buno manja, velicine sredisnje rupe i desnog ladicara. Mene je izasla ravno 450kn. Nesto materijala sam imao. Jos jedan primjer je ovaj stolic: ![]() Koji u Lesnini kosta nevjerovatnih 1200kn Smijesno je i reci da materijal kosta oko 350kn jer sam ga radio sa debljom ivericom i skupljim kantom. Ono kad je bal nek je maskembal ![]() A ako bi isao na tanju ivericu i obicni kant, slozio bi ba za 200kn. Kompliciran je do jaja, 3 table pospajane tiplama, nemas posla sat vremena.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 20.01.2012. u 17:06. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
izvuci si mjere i odi u elgrad i sastavis si to sam...ne treba ti majstor! jedino ako hoces da ti budu vrata ovak sa staklom,to ce te kostat dosta...ali sami korpus i police unutra nisu skupe,a imas jedno 150 dekora za odabrat u raznim debljinama...ili ak ti se bas placa majstor,javi se na PM pa cu ti ja pomoc izvuci mjere ![]() zikky nice work! ![]()
![]() |
#6 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
@Ziiky; Kolko ti je taj ormar za dječju sobu krut? Pošto vidim da si gornju kosinu na okomice spajao samo s kutnim profilčićima. Btw, ja sam prije nekoliko godina radio dječju sobu po uzoru na jednu iz Emmezete. Tamo je koštala 11000 kn. S tim da su na toj sobi vrata većinom bila na korpusu od 19 mm, a tu i tamo su bila unutar te je na tim dijelovima korištena 25 mm iverica. Ja sam složio cijeli korpus od 25 mm iverice, sve ABS kant (vrata i korpus) i izašlo me 4500 kn. Mada mislim da sad više nebi tak jeftino prošao. @huzo; pa dobar dio posla i je u izvlačenju mjera. Najlakše je šarafat. ![]()
![]() |
#9 |
Premium
|
@Ziiky; Hvala na ospirnom postu, namjestaj ti je ispao super svaka cast! Polica kakva meni treba je identicna tvojoj samo sto bi na sredinu di su tebi komponente stavio ladice a sastrane bi stavio vrata sa staklom.. Stvar bi mi bila puno jednostavnija da mi nemoraju na polici biti vitrine sa staklom.. U policu ce ici puno komponenata jer trenutacnu "radnu sobu" moram osloboditi za dijete tako da 90% tehnike mora biti smjesteno u tu policu. Unutra moram strpati receiver,HTPC, NAS, MaxTV, router, switch i Wii..I to sve iza stakla zbog estetskih razloga, receiver je tu jedini koji je "standardne" sirine komponente sve ostalo je divljih dimenzija a i zbog razloga sto mi dijete voli prckati po tehnici i stiskati gumbice ![]() Sto se tice materijala mislio sam panelku/puno drvo ali iskreno nisam gledao cijene pa mi je ovo samo zelja a vidjet cemo koliko ce kostati ![]() @Huzo; Koliko bi me kostala kerefeka sa staklom extra? Kad smo vec kod stakla, hoce li tamna stakla propustati IR signale? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
|
gle staklo moras prvo odabrat kakvo hoces,staklo kao takvo se ni ne stavlja na takva vrata,nego posebna stakla koja su malo skuplja i u boji...pa dok se okviri naprave,aluminijski ili drveni...nabere se tu jako puno love...u principu ja ti radim na strojevima,ne toliko na sklapanju namjestaja pa ti to govorim onako...ali znam da je poprilicno skup sport...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Premium
|
U Elgradu, odlicna usluda, odlicno osoblje, imam rabat cesto sam tamo. Citiraj:
Te kosine sam pospajao profilima jer nije mi se dalo zajebavati sa kosim rezom, a da tiplam; cinilo mi se u tom trenutku grdo jer bi se tiple vidile. Ionako sam se izjebo ko mali majmun sa spajanjem jer tesko je odrediti i uskladiti kosine sa duzinama. Tako da su mi se limeni profili cinili kao pun pogodak. Ostatak je spajan standardno, tiplama. Ormar sam slozio tako da se u svakom trenutku sve moze rastaviti i maknuti ga. Isprva sam planirao postaviti limene profile punom duzinom, najgore i kupio sam ih. Da bi mi naknadno sjelo u tintaru da to vise nije pravi kut ![]() Za sada je sve vrlo cvrsto, tesko je jos dati korektan sud jer zavrsio sam ga nedavno, prije tjedan dana. Ali ovako na prvu ... vrlo cvrsto. Citiraj:
Svakako obidji Elgrad, nude rezanje po mjerama, koso rezanje, kantiranje. Imaju brdo okova, nosaca, polica u koje samo trebas staviti prednjicu (sto tebi treba). Stakla isto rijesis kod njih. Okvir vratasaca napravis od iverice, Hoce li to biti iz jednog komada, da je rupa u sredini ili od 4 letvice ovisi o tebi. Ako je rupa u ploci morati ces sam kantirati sto nije sveto pismo. A za staklo koje zelis, postoje nosaci/drzaci ... sve imas u elgradu Ovako na prvu ... ako si imalo sklon DIY vodama pa znas nekog kurca napraviti sam te imas neki osnovni alat ne bi te smjelo izaci skuplje od 1000kn, 800-1000kn. Mozda sam i previse rekao
![]() |
![]() |
#15 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
|
@ziiky ja ti radim u elgradu na CNC-u ![]() ![]() na koje ime uzimas,mozda te znam po imenu!
![]() |
#16 |
Premium
|
eheh Nudili su mi to uz 100% preciznost, uz slanje u ZG, naravno. Reko pajdo zanemari 100% preciznost jer nemam pojma niti da li sam ja bio 100% precizan. Pa su mi rezali "rucno" na stroju uz moguce fulanje od 1-2mm na sto sam pristao. Vidim ima nas puno u DIY vodama trebali bi napraviti zaseban topic za stolariju i ostale kerefeke. Da vidite sto sam napravio kauc na rasklapanje od francuskog kreveta ![]() Nadam se da se kreator topica ne ljuti zbog laganog OT-a ![]() @ sinke.ZG Inace MDF je jos jeftiniji, samo ostaje problem kompresora i spricanja, potrebna je i glodalica da zaoblis coskove. Ako i ide na tu soluciju, korpus opet ide sa ivericom, lakiranim mdf-om valjda samo ceone ploce, u njegovom slucaju samo vratasca.
![]() |
#18 | |
Premium
|
Nema ljutnje nikakve, ovdje smo da podjelimo svakave savjete i iskustva ![]() Citiraj:
Lakiranje nebi doma radio nikako a i visoki sjaj mi ne pase zbog packi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
|
pa ja sam od visokog sjaja radio zvucnike i mogu ti reci da su dobro ispali,cekaj da iskopam slike da se vidi malo,da nebude da samo ziiky stavlja slike ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a to je bilo u staroj sobi,a ovako izgledaju sada u boravku kojeg sam takodjer sam radio ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us to je bilo kad sam tek sastavio boravak ,sad je jos nekoliko polica metnuto i vise cvijeca(zena ga voli) i raznih svijetlecih gadgeta ![]()
![]() |
#20 |
Premium
|
Ekipa sve me vise nagovarate da delam sam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Ma mozes i u boravku to rjesit samo zenu posalji jedno popodne u setnju malo ![]() Btw ako trebas pomoc ili savjet oko vadjenja mjera slobodno se javi rado cu ti pomoc
![]() Zadnje izmijenjeno od: sinke.ZG. 20.01.2012. u 23:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
Datum registracije: Nov 2008
|
Možda ovo: http://www.fbm-rondo.hr/hr/e-vision.htm Ako ti ovo ne odgovara, možeš naručiti svoje mjere. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
Kod Ronda je problem sto je on otvorenog tipa, meni treba polica gdje mogu sakriti sve komponente da nisu vidljive. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
a zašto to stavljaš u zatvoren prostor - 1 - da se ne vidi (neda žena) 2 - da ne skuplja prašinu 3 - da djeca ne prčkaju po tome |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
![]() Evo i mojih nekih skica ... brze mi je po seljacki rukom ![]()
EDIT: Sad sam se sjetio da sam na taj nacin napravio vratasca za policu za case u kuhinji. Pod kosinom sam vratascima zatvorio prostor do plafona i sad tu drzimo case i ostale gluposti Koristio sam obicne šrnjire. Nije po PSu, ali drze dobro. E da, trebas i svrdla za sarnjire. Da mozes busiti one velike 35mm rupe za lezista. Imas ih u Obiju i Uradi sam, hobi oko 70kn set od 5 velicina. U drvenoj kutijici ko za šah lol. Sve sisteme koje ti trebas na svojoj vitrini radio sam u nekom obliku u kuhini ![]() Da nabacim i ostatak kuhinjskog ladicara ![]() ![]() ![]() ... Ovako rijesis ladice, bocnice sa kliznikom su ti gotovi proizvod Elgrada. Tvoje je samo nabaciti prednjicu i dno. Onaj prčoljak gore je ublazivac udarca. Koliko god zafijatio ladicu, on ju lagano amortizira i polako zatvori. Mislim da je 3kn kom. Kliznici police (bocnice) su od 20-50kn ovisno o velicini ![]() ![]() @Huzo Svidjaju mi se kabineti. Jesi radio po nekim postojecim nacrtima ili iz glave? Jel to sjajna iverica iz Elgrada? Kako si dampirao kabinete? @fanatik Aj nabaci djeciju sobu da vidimo i pokupimo neke ideje ![]() LP
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 21.01.2012. u 15:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
aj kad se vec svi hvalite ![]() [IMG] ![]() [IMG] ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|