Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2012., 23:31   #1
220ws
Registered User

Datum registracije: Jan 2012
4530s atheros AR5B195 wireless slab signal

Pozdrav,

upravo slažem win 7 ultimate 64 na 4530s LW843A. Atheros AR5B195 wireless čip, i sve složio da radi. Ali signal je katastrofa slab. Više sam lud od isprobavanja svega i svačega... Drivere mijenjao sve moguće i nemoguće, bios updejtao, konektore stiskao iza na čip... Sve radi ok, ne puca veza, ali hvata signal koma slabo. Mob pored lapa poskenira 6 mreža, a ovaj ni jednu. Stavim mob u wifi tethering i ovaj hvata jedva 3/5 crtice dok je mob na njemu, a tek puni signal kad mu ga stavim iza iznad čipa... Sve mi se čini da antena nije dobro složena...

Sve ideje su dobrodošle, hvala...

Zadnje izmijenjeno od: 220ws. 08.01.2012. u 00:17.
220ws je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2012., 11:23   #2
zaratin5
Premium

Datum registracije: Apr 2010
Pogledaj dali ti je na wlan kartici bjela (ili siva) antena spojena na "main" a crna na "aux". Odspoji konektore i pogledaj da srednji pin nije iskrivljen ili polomljen, pa ih vrati pazeći da klikne kad sjedne na karticu. Ja sam na jednom laptopu koji nije imao wireless ubacio wlan karticu, otkinuo konektor i komad kabela sa neke stare antene, spojio na "main" i sve je dobro radilo osim što je signal bio slab kao kod tebe. Drajveri nemaju veze sa tim problemom, da su krivi nebi niti radilo, radi se o lošem ili nikakvom spoju sa antenom.
zaratin5 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.01.2012., 18:08   #3
220ws
Registered User

Hvala na savjetu, ali je lap kupljen u četvtrak tako da mi ne pada na pamet po njemu išta dirati, sutra ide nazad u dućan. Nabavio sam istog takvog još jednog, isti driveri, i taj lovi sve živo. Vjerojatno je pri sklapanju antena loše složena.
Staro 13.01.2012., 14:41   #4
220ws
Registered User

Zamijenjen lap. Tvornicki lose složena antena.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno