|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
16,00 GB( 8,00 GB usable) ?
konfa je ova ispod nicka: ![]() http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...(v=vs.85).aspx Koliko vidim piše da memory limit za ultimate 64 bitni je 192GB. Zašto onda meni neželi koristiti svih 16? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
Probaj povadit rame i drukčije ih poredat.. znalo se dogodit da ploča zeza.. uz uvijet da ti možda u biosu nešto ne zauzima rame.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
drugačije postavljeni rami..sad ima 4 GB usable samo XD ![]() kopao sam po biosu za bilo koju opciju vezano uz memoriju ali bez uspijeha,..tj neznam ni što bih trebao tražiti u biosu :S googlao sam nešto i piše da treba malo dići voltaže od memorije(neznam kakvog to smisla ima...) mislim da je za ovu memu 1.5V stock...al opet nebih se igro s nikakvim voltažama na novom računalu :S EDIT: nakon 3 4 puta preslaganja memorije u utore jedino što se događa je 4 Gb usable ili računalo se neće niti pokrenuti,... :S :S Zadnje izmijenjeno od: d0magoj_OS. 09.02.2012. u 12:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() pokušao sam googlati ali nikakve koristi... zbilja iritirajuće :S neznam dali je to do windowsa ili do računala... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
blago tebi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Citiraj:
Probaj selit memoriju po slotovima da vidiš kako će se ponašat a i probaj dić voltažu malo, možda mu treba više jer moja radi na 1.65V. Za tvoju je navedeno da je na 1.5 ali ima i discalimer da če u dual chanelu na toj voltaži postić navedene spec. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
|
Pročitao sam gore,..dakle ili da stavim novi bios... ![]() bios ih očita sva 4 keksa,... verzija biosa je 1.0: ![]() a koliko vidim izašla je 1.2 budem pokušao flešati bios pa onda javim kako je prošlo osim ako nebudem flešanjem ubio matičnu i napravio si preljepu štetu ![]() http://www.asrock.com/mb/download.as...xtreme3&o=BIOS probao sam dići voltažu na 1.6 i isto bude 8 Gb usable.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
DD9512
|
skini si instant flash verziju na usb stick.. I iz biosa si fleshas, nemozes pogrijesit.. Garantiram da ce ti poslije sve uredno radit.. Po slici koju si postao, rami ti rade u single channelu.. Zato mu je i nemoguce vidjeti 16gb u windowsu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
Zadnje izmijenjeno od: d0magoj_OS. 09.02.2012. u 13:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bee-do Bee-do Bee-do, TUP
Datum registracije: Aug 2009
|
Nedavno sam imao isti problem i u ovoj temi imaš rješenje koje je kod mene upalilo. malo prćkanja po MSconfig-u (rješenje u postu #11) i to je to! ![]() Da bi ti prihvatilo promjene u MSconfigu, moraš nakon napravljenih izmjena reboot-ati... iz tvojih postova se neda zaključiti da si to i napravio, pa ako nisi, pokušaj.
Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers! Zadnje izmijenjeno od: O9g1. 09.02.2012. u 13:38. Razlog: dopuna posta |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesu ti svi keksi ispravni? Jesi probao 2 i 2 keksa? Jesi probao spustiti takt memorije, vidim da radi na 1600, pa probaj 1333 + dizanje napona, vjerojatno keksima nece nista biti i na vise od 1.6, a ni kompu, pogotovo jer je AMD. Donesi kod mene da probam na svojoj ploci, i na windowsima skoro 2 godine starim, da nekupim bezveze, pa skontam da neradi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
evo kad sam označio kvačicu i stavio 16gb ![]() i onda isto to samo sam stavio 0 ![]() stvar ista..uđem u windows pogledam i 8GB USABLE... idem pokušati sad staviti ih na 1333 i na 1.64V pa se javim ali sumnjam i u to.... EDIT: 1.65V,...1333Mhz ![]() uđem u win i isto piše 8 GB USABLE.. (sad već lagano gubim živce....:S ) nemam ideju više što... EDIT 2 kad maknem 1 keks i u računalu bude 12GB memorije onda mi piše 4 GB USABLE... ovo postaje sve bolje i bolje ^^ Zadnje izmijenjeno od: d0magoj_OS. 09.02.2012. u 14:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
DD9512
|
Clearaj cmos i ostavi sve na default i udji u windows. Memorija ti radi u single channelu i nemoze vidjet vise od 8 gb rama.. Poslikaj tu cijelu stranicu od biosa i postavi da vidimo.. Problem ti je u biosu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
resetirao bios vratio sve na default: ![]() stvar ista 8 GB usable... @guls pa jel nebi ona bilo bolje da sve 4 memorije s memtest pregledam prije? iako bih dao ruku u vatru da nije memorija....jel kad bilo koju kombinaciju od 2 keksa stavim unutra radi normalno...čak i kad stavim keks po keks posebno radi kako spada... EDIT: nevjerovatno!!!! sad kad stavim 2 keksa piše mi 8 GB ALI 4 GB USABLE!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: d0magoj_OS. 09.02.2012. u 14:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Evo, možda ću ti ovako bolje objasniti. Ja sam imao kombinaciju od 6 x 2GB DDR3 1600 Corsair. Triple Channel. Sve skupa 12GB. I najednom vidim ja da meni piše 10GB usable. Pa onda 8GB usable. Pa jednom i 6GB usable. Pokušavao sam testirati RAM, vaditi module, izvaditi sve pa jedan po jedan modul testirati u svim slotovima. Sve je štimalo. Na kraju sam ih odnio na servis zajedno s matičnom, ispalo je da su sva tri modula iz jedne serije neispravna i da je to common error. Dobio nova tri modula, upario ih sa tri stara na tu istu matičnu i sve radilo ko beba.
![]() |
#25 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
A da probaš vratit kvačicu i podesit količinu maks memorije?
![]() |
#26 |
Banned
|
pa sve je kupljeno u linksu.... i sve osim napajanja i ssd nema garanciju ostalo je sve kupljeno u links i ima garanciju kod njih..da jednostavno odnesem kompletno računalo njima? :S probao i svaki put kad upišem sad recimo 8192 (2x4gb) stisnem apply odem opet na advanced options i piše 0 i stalno mi vraća tu glupu 0.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Pokreni Memtest86+ sa sva četiri modula. Neka napravi bar 1 pass, pa nam za 1-2 sata javi ima li grešaka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Banned
|
@pupo: pogledaj nekoliko postova gore..već napravljeno.... @ pem7799 budem pokušao.... sad kad stavim 1 keks u prvi utor dignem windows piše 4 Gb...kako bilo koji keks gdje god da stavim u utore sad mi seračunalo neće niti upaliti...samo se upali i ono malo svjetlo od monitora treperi....ali neda mi se nositi računalo u links jel im treba 3 do 4 tjedna da naprave nešto i pitanje je dali će uopće napraviti.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Onda tipkaj po forumu jer više puta ti je rečeno da je nešto neispravno ili nije kompatibilno i bez prave dijagnostike i sukanja rukava ne budeš ništa postigo. Za početak sa hirena pokreni memtest i pusti da izvrti, ako baci i jednu grepku nosi stroj, mislim da ti bude cijeli ekran crven. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|