|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Maloprodajna marža
Bok ekipa, jedno kratko pitanje ali za one dobro upučene :-) Kolika u prosjeku iznosi marža trgovca na kompjuterske komponente? Govorimo sad o marži na komponente koje kupi od uvoznika. Može i na PM ako nesmijete javno. Hvala, pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ako je solo ne uvozi onda jako mala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Koristi malo tražilicu, lijepo je objašnjeno sve o marži i rabatu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=181458
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
No tamo nije odgovor na moje pitanje, razumijem da svatko ima drukčije marže jer inače bi svi imali iste cijene ali primjerice da mi kažeš... Links npr ima maržu na Samsung monitore negdje od 10-15%... Takvo što mi pomaže ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma kakvi... ako hoćeš bit konkurentan webshopovima računaj 2-3-4%. plus isto tako računaj i vesele pakete od raznih dobavljača... o sine ti bi asus hardveraj? e onda ćeš imat i matić stipe periferiju i voljet ćeš je što je imaš u ponudi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() A tu i rabat igra ulogu u formiranju cijene, nije ista sloboda u formiranju cijene meni koji kupujem veće količine ili tebi koji kupiš tu i tamo po komad...ja ću imati puno više lufta za formirati cijenu a ti ćeš morati sniziti maržu maksimalno da bi bio konkurentan. Za Links ne znam, pretpostavljam da su skuplji jer su valjda jedini ostali koji drže veći lager u trgovini (a to košta) dok drugi ili imaju samo web-shop ili malu trgovinu sa par sitnica pa moraš naručit i čekat da dopelaju od uvoznika...
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Da, to ima smisla :-) Puno hvala na odgovoru... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
mos ti staviti marzu od 50% al neces nista prodati.
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
znači npr.. webshop na prodanom kompu od 10000kn , kolko on zaradi ? |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Webshopovi ti čak niti ne idu na maržu više nego na broj prodanih artikala odnosno na cifru koju odrede s uvoznikom. Jednostavno je toliki rat cijenama.
![]() |
#14 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Nema maržu, nego rabat. Dani marže su umrli 90-ih. Nakon pokušaja biti konkurentan sa web shopovima 3-7% rabata. S time da je prosijek 3%, onih 7% su rijetkosti putem akcija isl. promocija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
pa koliko ja znam rabat se daje dakle ja ti dam 15% rabata na racunalo a ti imas marzu dakle ti imas cca 15% marze (ili koliko vec) to jest pravilnije bi bilo da se gleda RUC (razlika u cijeni) to je dio koji ostaje firmi i od kojeg se odbijaju troskovi i dobiva profit a webshop recimo protis na 10 000kn imho neuzme vise od 2% cca 200kn ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|