Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2012., 16:13   #1
tigerija
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2009
(riješeno) BOOTMGR is missing (Asrock z68 Extreme3 Gen3

Upravo sam spojio sve komponente u matičnu i kad upalim sve lijepo radi, ali prva poruka koja se ispiše je:

BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Delete to restart

HDD je Hitachi 500 Gb Sata2 (probano sa SATA2 i SATA3 kablom u SATA2 utor).
Mislim si možda njega ne prepoznaje.
Gore je windows7 čisto instaliran, ali je sniman kod frenda.

CD/Dvd rom nisam uopšte ugradio. Jel moguće da je do toga problem?
Imam CD od ploče, pa možda kod startanja treba biti unutra?

Treće što mi pada na pamet jest da je ploča pokvarena... Naime NIje bila ona naljepnica na kutiji (kad otvarate morate selotep otrgnuti obično) makar je unutra sve bilo lijepo spakirano.

Ploča je kupljena u Protis i natezalo se dosta s njima... Dostavili su tjedan dana nakon narudžbe.

Molim na savjete. Hvala!

Zadnje izmijenjeno od: tigerija. 11.01.2012. u 03:35.
tigerija je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 16:20   #2
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ne, mora biti mbr (guglaj posto ne znas sto je), i odmah cu ti reci najjednostavnije - posudi od nekoga dvd rom/rw i opet snimi w7.

i da, iako ponekad sljaka instalacija s jednog na drugi komp, vi ste vjerovatno ovo radili s jos jednim spojenim hard diskom. ali kako rekoh, najjednostavnije posudi neku optiku, ili mozes cak i s USB sticka (naravno, ako znas.....).

Burko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.01.2012., 16:23   #3
xtreme96
OC addict
Moj komp

xtreme96's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Jel u sistemu imas jos neki disk?
Posudi przlicu od nekog i instaliraj winse na svom sistemu,pri tom iskopcaj bilo koji drugi disk,ostavi dakle samo dvd i disk.

Ako si snimao kod prijatelja dogodilo se slijedece, bio je prikljucen njegov disk na kojem je vjerojatno windows i bootmgr,spojili ste tvoj disk i instalirali windowse na njega, sistem je vidio tvoj disk kao sekundarni pa je zapisao bootmgr na frendov disk a winse na tvoj.

Imao sam i ja taj problem ali sam ga rijesio tako da sam ostavio spojen samo taj disk na koji trebam instalirat winse i przilicu,i eto sve radi kao podmazano.

EDIT: Stigo me kolega Burko.

Inace bootmgr znaci Boot Manager,to bi trebala bit "stvar" koja ucitava windowse.
Staro 07.01.2012., 16:54   #4
tigerija
Premium
Moj komp

Hvala ljudi. Da tako je bilo kao što kolega xtreme96 kaže.

Sad stavljam kod frenda windowse na USB.
Probat ću USB pa ako ni to nebude bi li upalilo da odem do frenda, svi diskovi van i onda snimat windowse na moj disk; jedino on ukopčan?

Javim nakon USB, čekam na odgovor sa snimanjem winsa ponovo sa samo jednim HDD upokčanim.
Staro 07.01.2012., 16:55   #5
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
a da, vidim i sam da nije mbr, nema veze. ostala navika od xp-a .
od prvog zajeba sam i kod sebe i kod drugih kad dizem sedmicu naucio upravo sto si napisao, samo dvd + hdd na koji se sistem dize.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2012., 18:25   #6
tigerija
Premium
Moj komp

Sad sam bio kod frenda i ukopčao samo svoj HDD. Snimili gore windowse i sad je kod njega isti problem xD. Sad on mora snimati ponovno windowse.

Idem ja probati uštekati svoj ali mislim da zapiše negdje u matičnoj to... Da baš moram na svojoj matičnoj snimati windowse.

Budem probao sad preko USB-a.
Staro 07.01.2012., 18:38   #7
xtreme96
OC addict
Moj komp

xtreme96's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Ako ti nebude htjeo bootat instalaciju sa USB-a onda moras napraviti bootabilni USB sa HP-ovim programom za USB.
Staro 07.01.2012., 18:52   #8
tigerija
Premium
Moj komp

Kod frenda sam na laptopu sad. Moj zamjenski komp doma nema CD rom, USB ne radi, itd itd.

Gledam neke tutoriale. Ajde baci netko dobar guide kako uraditi USB windows 7 64 bit install/boot.

EDIT: Bašs am morao snimiti na svojoj matičnoj. Koristio sam USB. Zatim sam kod frenda odnio CD od matične i stavio sve na USB, i onda sa USB snimio sve drivere. Zatim sredio internet i ostalo je prošlost.

Zahvaljujem kolegama što su odvojili malo svojeg vremena i pomogli sa savjetima!

Zadnje izmijenjeno od: tigerija. 08.01.2012. u 18:59.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno