|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Eksterni disk u THOMSON TG782 Router
Jedno čisto laičko pitanje jer o ovom stvarno ništa ne znam... Zanima me može li se u USB port ovog T-Šrotovog Routera spojiti eksterni HDD? Na netu sam nailazio i na pozitivne i na negativne odgovore, a oni pozitivni navode da za to Disk moga biti formatiran u FAT32 formatu (što moj nije). I još nešto. Ako bi se HDD i mogao spojiti preko Routerovog USB-a, gdje bih ja onda mogao gledati njegov sadržaj? Na PC-u ili i na TV-u? Jer ovo me zanima iz razloga što imam dosta filmova na eksternom HDD-u, a htio bih ih gledati na TV-u bez nekih pustih razvlačenja kablova. Budući da nas većina ima dotični T-Šrotov Router, nadam se da je još netko pokušao isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako sam dobro shvatio, ti bi spojio hard na router i htio gledati filmove na telki? Neće ići. Gledao bi filmove na onom ekranu kojeg namjestiš u postavkama grafičke kartice. Ako želiš gledati filmove na TV-u, kupi si neki media player (npr. ovaj). Ubodeš usb stick/externi hard njega i gledaš filmove. U neke možeš staviti hard, druge žično/bežično umrežiti pa streamati materijal direktno s kompa,... Ima još jedna solucija. Kupi TV koji može prikazivati filmove direktno bez media playera. Dobar dio novijih to može.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: bjede. 23.12.2011. u 21:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Može, zašto ne. Samo tada trebaš PC kraj TV - a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Pročitao sam da je File Transfer preko USB porta na ovom routeru moguće navodno uključiti updateom firmwarea. Pa bih želio potvrdu ako je netko to probao? I da li je netko uopće našao novi firmware na netu? Jer koliko čitam, to je malo teža misija. Pa kud baš T-Šrotovci uvale ovaj šrot? ![]() Postoji li možda mogućnost konfiguriranja routerovog user.ini filea kojim bi se omogućio FTP na USB portu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Pokušao sam ići po uputama iz User Guidea (koji je za TG782 verziju routera, pa se očito ponešto razlikuje od (i) verzije), međutim nekih opcija uopće nemam. Evo kako user guide sugerira (označio sam opcije koje u Gateway GUI-ju mog routera nemam): ![]() ![]() A ovako izgleda moj Gateway GUI za spomenute opcije: ![]() ![]() Ja u listi pod "Game & Application Sharing" imam "FTP Server". Pa sad ne znam da li je to ono što cijelo vrijeme tražim? I mogu li preko toga staviti USB u funkciju i kako? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ne trebas se vise ubijati trazeci rijesenje za svoj 782i jer Thomson 782i imas samo 8mb memorije i nema opcije kakve ima Thomson 782T koji ima 16mb memorije i ima FTP sharing, Media server itd... tako da odgovor na tvoje pitanje je nazalost NE. usb port koji se nalazi na TG782i sluzi iskljucivo za VoIP slusalicu kako i pise u uputstvima.
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako je, jbg, još jedan šrot od T-Šrota. A može li se zatražit promjena routera bez nekog posebnog razloga? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne može.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ne iz iskustva, vec od citanja sa neta, gdje lijepo pise da. TG782i ima 8mb memorije i nema podrsku za Media Server, FTP itd.. TG728T ima 16mb koji ima support za Media Server, FTP itd... I ne mozes traziti od T-Com-a da ti zamjene modem samo zato jer se tebi ne svidja. Ako je router/modem ispravan T-Com ti ga nece promjeniti, samo ako je modem/router neispravan T-Com ce ti ga zamjeniti ali ces im morati dati stari (pokvareni) modem/router. (to znam iz iskustva) EDIT! Jedini modem/router koji ti ima podrsku za hdd da ga mozes spojiti na modem/router (a da je sign by T-Com) ti je Siemens SX763. Mozes ga naci na njuskalu/oglsniku povoljno ili mozes kupiti neki router koji ima svasta nesto i staviti TG782i u bridge mode tako da ti drugi router preuzme ulogu glavnog routera.
everybody lie! Zadnje izmijenjeno od: n E v E n. 27.12.2011. u 16:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
OK. Hvala svima na odgovorima! |
![]() |
![]() |
|