|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2011
|
SSD u Pavilion DV6-2160em
Pozdrav narode, pokvario se hard(hitachi 640gb 7200rpm) u navedenom laptopu. Prije mi je hard bio pun maximalno 80-100gb samo windows, programi, Svi podaci su ili na eksternom hardu ili serveru. Konkretno mogu dobiti jeftino ovaj hard: OCZ SSD 60GB Agility 3, 2.5", SATA 3 Isplati li mi se zamijeniti običan hard disk sa SSD-om? Ne znam hoće li se moći sikoristiti puni potencijal SSD-a? Ne vidim uopće ima li ovaj laptop SATA 3 adapter ili kako već? Performase laptopa Intel® Core™ i3 Processor i3-330M • 2.13 GHz, Level 2 cache 3 MB Chipset Intel® HM55 Memory Memory 4 GB DDR3 (2 x 2048 MB) Maximum memory Supports up to 8 GB DDR3 memory Memory slots 2 user accessible memory slots Storage Internal drives 500 GB SATA Hard Disk Drive 7200 rpm Optical drives SATA optical drive: LightScribe SuperMulti DVD±RW with Double Layer Support Graphics Display size (diagonal) 39.6 cm (15.6") Diagonal High-Definition LED HP BrightView Display Display resolution 1366 x 768 Graphics NVIDIA® GeForce® GT 320M, up to 2299 MB total graphics memory with 1 GB dedicated DDR3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Lap neće moći iskoristiti puni potencijal SSD-a baš zbog toga što nema SATA3 kontroler. Osim toga, 60Gb baš i nije kapacitet dovoljan za rad na laptopu. Po meni ga je neisplativo staviti u lap. Ako ga možeš dobiti stvarno jeftino, uzmi ga pa ga ili prodaj ili ubaci u konfu (ako je imaš). Kad-tad ćeš kupiti nove komponente koje će podržavati SATA3, a SSD-ovi ionako neće pojeftiniti još dugo vremena.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Iako nemaš SATA3, ubacivanjem SSD-a u laptop isti će poletiti. Osobno imam Pavilion dv3-4010em (i3-350m, ATI 5450....) i ubacio sam G.Skill Phoenix pro, 120GB SSD... lap je doslovno poletio! Prije njega u laptopu je bio Hitachi 320GB, 7200 običan disk, koji je među (naj)bržim klasičnim 2.5" diskovima, no razlika u radu je zaista ogromna. Stoga, pod uvjetom da taj disk možeš dobiti stvarno povoljno i da ti ne treba veći kapacitet, apsolutno bih ti preporučio da ga uzmeš. BTW, ako to napraviš, potraži neke hintove kako još više ubrzati rad, te produljiti životni vijek SSD-a po netu (isključiti defrag, indexing...).
![]() |
#4 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
imam pitanje koje se takodjer tice paviliona i ssd-a pa da ne otvaram novu temu,naime ja imam dv7 model koji ima predvidjeno za dva hdd-a...tako da bi ostavio ovaj hdd sto mi je trenutno u laptopu i uzeo jos jedan ssd kao sistemski disk,ali mi fali onaj "dio" koji se stavlja na hdd prije nego se umetne u laptop,kao neke plastike koje stoje sa strana hard diska i jos pokriva gornji dio,tek kad se to stavi hdd moze u laptop...valda znate o cemu govorim,pitanje ..gdje to nabaviti ?
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..to je to,thx ![]()
|
|
Oglas
|