|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
![]() Pozdrav svima! Imam jedan problem sa svojim TV tuner-om. Riječ je o sljedećem(My Cinema-U3100MINI_PLUS/T/RC): http://www.asus.com/Multimedia/TV_Tu...0MINI_PLUSTRC/ Dakle, jedan klasični USB tuner za računalo...uz njega dolazi jedna obična mala antena s kojom naravno ne mogu ništa uhvatiti (signal), pa sam si kupio sobnu antenu. Kad sam i nju priključio opet nisam mogao ništa naći(okretao sam ju 360 stupnjeva nekoliko puta, ali nema). Nakon toga sam se odlučio za nešt ozbiljnije pa sam kupio riblju kost (log antena - UHF), te ju spojio na tuner i opet nema signala... Smatrao sam da je signal možda slabiji pa sam stavio i jedno klasično pojačalo(ispravljač+pojačalo)....i opet ništa! Za traženje signala koristio sam Prog Finder, DVBViewer, i Windows Media Center...ali jednostavno nigdje nisam naišao na signal. Mene sad zanima, koje su mi mogućnosti ostale? Što još mogu pokušati/učiniti da bi ovo čudo proradilo?? Svi savjeti su dobrodošli ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Probaj na nekoj anteni kod nekoga koja provjereno hvata signal,ako ne uhvati reklamacija.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Prilikom instaliranja ili pretrage kanala koju si zemlju stavio?Moras staviti Hrvatska, a ako nema nje onda stavi Njemcka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Evo isprobao sam kod kolege jučer, na njegovu antenu (koja, provjereno, radi) i opet neće. Nakon toga smo probali preko njegovog laptopa; priključili, instalirali drivere i uspijeli...! Tako smo zaključili da je problem u mojem OS-u Windows 7, ali ne kužim šta bi mogao biti problem... Nakon toga došao kući, izbrišem kompletno drivere od tv tunera i hoću ponovo instalirati i izbaci mi neki error tijekom instalacije drivera: "Th driver does not support the device." Znam da bi sad najlakše bilo reći "ruši windows i stavi novi", ali me zanima, jel netko možda zašt mi izbacuje ovaj error? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
odi fino u program files i pogledaj jer ima još šta od preostalih drivera i pobriši, a ak nema start-run-regedit-hkey local machine-software i nađi folder od tunera i pobriši ga, pa restartaj komp i ponovo probaj instalirat ...sve bi trebalo bit ok, a što se tiče nalaženja programa čudno je da nemaš siganala ja imam najšrotniji usb tv tuner sa antenom od njega i sve hvata, provjeri koju si zemlju stavio u media centru i zip code. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Evo, da ne kompliciram, problem je rješen. Danas sam instalirao novi win 7 x64 i sad ga hoće prepoznati (tv tuner), dok prije nije htio...evo sad hvatam signal (nekih 80-90% kvaliteta) samo što mi nije jasno zašto moram ovdje u Osijeku, u blizini starog studentskog doma, koristiti riblju kost a ne običnu sobnu antenu da bi uhvatio signal?? Moji kolege koji stanuju na Jug II hvataju s onom najobičnijom antenicom što su dobili uz tuner. Al dobro...bitno da sad hvatam signal.... Hvala svima na savjetima! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|