|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
exchange i gmail
firma di mi stari radi ima exchange server na t-comu, kojem može pristupiti samo iz firme, od doma neće (zašto?). da probam pojednostaviti rad, importirao sam mu na gmailu njegovu adresu na exchange-u (iskopao sam password iz outlooka), međutim kao prvo samo neki mailovi stižu na gmail, a dosta njih ne. kad se logiram na webmail exchange-a tamo nema ničeg. drugo, u firmi nisu baš zadovoljni s tim jer očito diša voli pratit mailove, uglavnom skužilo se da mu mailovi od firme stižu na gmail. zar postoje nekakvi logovi? kako admin može skužiti dali gmail skida poštu sa exchange-a? ako se već tako kuži, mogu li podesiti u outlooku da sva dolazna pošta odlazi na gmail? ili bi se i to vidilo u nekakvim logovima? komp je u firmi i iako sam se potrudio da ga zaštitim, admin password je od admina, jedino sam dodao password useru i deinstalirao sve aplikacije koje su mi smrdile na remote control. ono šta me još buni je da ne mogu pristupiti od doma na komp u firmi preko teamviewera, kao da je blokiran u nekom firewallu, ali na kompu nije, gledao sam. kad sam tek instalirao teamviewer to je radilo, da mi pred jedno mjesec-dva misteriozno prestalo. komp je na net spojen preko wirelessa, međutim pred jedno pol godine kad sam to podešavao je izlaz bio preko obične adsl linije i speedtouch routera, a sada neznam, jer nije više isti opseg ip adresa, a gatewayu ne uspijevam pristupit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||||
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ako imaš kakviih pitanja još samo pitaj... Zadnje izmijenjeno od: RiSbO. 02.12.2011. u 10:49. |
|||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
samo neznam dali se na exchange-u vide logovi? @old iggy - nema baš neke sigurnosne politike. niti diša niti admin ne prave probleme, i oba 2 znaju da tu i tamo dođem u firmu, uostalom dolazio sam i kao klinjo igrat se na kompu. pol uprave je nas klince vodilo sa sobom kad bi išli vikendima na kave ili smo bili dostavna služba kad bi netko od naših staraca zaboravio nešto doma. a i radio sam sezonski u susjednoj firmi pa bi tu i tamo navratio. @syss - naši? vani? nadrapaju? u kom smislu? bo, nemam pojma, uglavnom u niti jednoj firmi di mi starci i rođaci rade nemaju tako neke rigorozne uvjete. dok god na kompovima nema piratskog softvera, nema problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
exchange.t-com.hr kaže - 2003. edit. mislim da sam upravo skužio zašto na gmail ode tako minimalan broj poruka. u outlooku je podešeno da se pošta skida sa servera bez ostavljanja kopije, a gmail kontrolira pop3 poštu svakih x sati, i u principu ne stigne do pošte jer se ona trenutačno skine na outlook čim se pojavi na serveru (tj skida se svakih 5 minuta). zato na gmailu ima poruka koje su poslane nakon/prije radnog vremena, i tek minimalni broj onih tokom, valjda u pauzama dok outlook nije upaljen se strefi da baš tad gmail ide kontrolirati pa skine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Pa trebao bi biti ako koriste T-comovu uslugu. @autor - trebaš u outlooku napraviti pristup serveru preko proxy-a. Adresa proxy-a (ne servera kako si napisao) ti je exchange.t-com.hr, dok je adresa servera evs1.hetcom.hr Username ti je mail adresa, password znaš.
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
eh nisam vidio da je od t-coma....preletio sam samo tekst... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
u outlooku (onom u firmi) je tako i podešeno, pop i smtp serveri su exchange.t-com.hr, username je mail adresa. na gmailu sam to isto podesio, nije to problem. ajde još par sitnijih pitanja. na serveru se ne zadržava ništa koliko sam uspio viditi, webmail je prazan. jednom kad outlook skine poštu briše ju sa exchange-a. dali admin može pristupiti već skinutoj pošti (koja se sad nalazi u outlooku na kompu u firmi)? i dali može brisati tu poštu? ukoliko sad zanemarimo gmail (jer sam maknuo da importira poštu sa exchange-a), i podesim doma na outlooku da pristupa exchange-u, dali bi se logovi trebali vidjeti? ako ostaje ip adresa, opet će bit problema jer su u firmi na t-comu a doma smo na optimi. jedino ako se vidi samo klijent, uvijek je outlook. iako blesavo mi je da ostaju logovi pristupa, pa 40tak mail adresa svakih 5-10 minuta pristupa serveru, log će imat milju oznaka pristupa... ne mogu dignuti vpn u firmi, niti jedan komp kojem imam pristup nije upaljen nakon radnog vremena, a i vjerojatno je stvar zablokirana u firewallu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Jer u basic verziji pristupaš preko pop-a, dok u advanced možeš i preko mapi-a, koji na kraju i je cijela svrha tog exchange maila
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|