|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
wlan usb adapter
pozdraf! situacija je ovakva zivim na 5 katu zgrade i trebam net ![]() uglavnom nasao sam tri sticka koja me zanimaju max mogu izdvojiti 120-130kn sa antenom koja je oko 80ak kn od 10db ![]() sve skupa znaci 200kn za oko su mi zapela 3 komada! 1. tp link wn722n --cijena od 80 kn potpuno prihvatljiva i ok ![]() 2. tp link wn422g -cijena isto 80 kn ali nemogu skuzit razliku koja je sa 722n!? 3. airlive wl 1600usb --navodno najbolji od troje navedeno ali zar je bolji za 50ak kn? (4. airlive wt 2000 pci -- rezerva ako se pokaze bolji od gornjeg trojca) prvotno sam odabrao usb adaptere iz razloga po meni jeftinijeg i dobavljivog usb kabela duljine 5m i manjih gubitaka ! cilj je sto jeftinije to bolje! zahvaljujem na dojmovima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
722 podržava i brzi standard N ( oznaka 150 na kutiji ) , dok 422 je samo b i g standard ( dakle do 54 ) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Airlive 1600 i 1700 se hvale velikim dometom (trkeljaju o nekih 3km dometa) pa ti možda neće trebati dodatna antena. Imam TP-Link 722N i mogu reći da nije nešto specijalno glede dometa. Znam da se ovdje spominjao i neki Edinmax model, ali ne znam koji.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja sam imao TP-Link WN822N, Airlive 1600 USB i 2000PCI i sad imam Airlive X.USB-3 (koji je tebi izvan buđeta). X.USB-3 je najbolji po brzini prijenosa, a skoro i po signalu. Kaci se na 5GHz i 2.4GHz, duple antene... Ipak po mom misljenju i za ono sto ti treba, 1600USB je bolji. S time na 1600USB sam imao 8dBi i 10dBi antene i moram priznat da skoro nista bolji signal. Originalna antena je 5 dBi, prilicno kvalitetna i dobro odraduje svoj posao. Najbolje da ili ne kupis antenu ili ako imas nekog da posudis i isprobas prije kupnje. Ustedis 80kn na anteni ako nece biti potrebna. Uz 1600 sam imao dobra iskustva i sa WN822N. Stabilna i brza sa nesto sitno slabijim signalom nego 1600USB. 2000PCI sam imao mozda jednom u racunalu, no promijenio sam bar 10 komada wf511, a to su iste kartice. Nikad nikakvih problema sa njima. Primanje signala je ok. Uz to pazi na izvor struje. Ja sam takodjer spajao preko 5m i 3m kabla. Recimo WN822N mi nije radila kad je bila spojena preko 5m kabla. Obavezno neki "bolji" kabel i obavezno da je ustekan odostraga u plocu ili najbolje u USB hub sa vlastitim napajanjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
hvala ekipa najvjerovatnije ce onda upast ovaj airlive ![]() hvala puno nasao sam taj airlive za 120 kn pa ako netko zna nesto jeftinije povoljnije tu sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Da se nadovezem malo uz jedno pitanje . Da li je bolje da stavim stick na 5m USB produznog kabla (kabel neki jeftini za 20kn ^^) , ili da stavim stick u komp i uzmem 5m SMA kabla i stavim 10db antenu ? I takodjer bi trebao neku preporuku indoor rjesenja usb sticka i antene , imam 400kn na raspolaganju . Ruter je 200m udaljen , u drugoj kuci .
Prodajem BEŽIČNI KABEL na metre!!! Zadnje izmijenjeno od: Crazy Shale. 01.12.2011. u 23:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Nov 2011
|
Ako baš moraš produživati bolje uzmi 5m USB nekog kvalitetnijeg da nebi bilo "ne radi". Ja osobno imam Airlive 1700 i tih 200m nije nešto puno mislim da bi čak mogao hvatati to sa njegovom original antenom. Ako baš hoćeš drugu antenu imas na ebayu za sitnu lovu 8dbi antenicu koja sasvim solidno hvata (isprobano) http://www.ebay.com/itm/2-4GHz-8Dbi-...#ht_2376wt_934 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|