Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.12.2011., 11:21   #1
fluidni
Registered User

Datum registracije: Nov 2011
Mede8er povezivanje

Ovako, imam Mede8er multim.player s componentnim izlazom i HDMI-jem, tv 32LG200 s SCART, HDMI i componentim ulazima te pojačalo/kućno kino LG FBD103 s komponentnim i SCART izlazom. Moj problem je u sljedećem, MM player povezujem putem HDMI klabla na tv i ta veza radi odlično, problem je što ne znam kako povezati s kućnim kinom, odnosno, na koji način transportovati zvuk do kućnog kina. Kućno kino ima opciju TV to Audio ali mi to prenosi samo zvuk s kablovske televizije bez obzira koji priključni ulaz sam odabrao (na tv-u biram između zemaljske mreže, HDMI 1, HDMI 2, RCA itd).

Ukoliko neko bolje razumije ove konekcije molim za pomoć.

Unaprijed zahvaljujem,
fluidni je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2011., 11:39   #2
Ivan_Brajcic
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor fluidni Pregled postova
Ovako, imam Mede8er multim.player s componentnim izlazom i HDMI-jem, tv 32LG200 s SCART, HDMI i componentim ulazima te pojačalo/kućno kino LG FBD103 s komponentnim i SCART izlazom. Moj problem je u sljedećem, MM player povezujem putem HDMI klabla na tv i ta veza radi odlično, problem je što ne znam kako povezati s kućnim kinom, odnosno, na koji način transportovati zvuk do kućnog kina. Kućno kino ima opciju TV to Audio ali mi to prenosi samo zvuk s kablovske televizije bez obzira koji priključni ulaz sam odabrao (na tv-u biram između zemaljske mreže, HDMI 1, HDMI 2, RCA itd).

Ukoliko neko bolje razumije ove konekcije molim za pomoć.

Unaprijed zahvaljujem,
Nije baš da su ti mogućnosti spajanja bajne, bar prema manualu tvog kućnog kina. Najjednostavniji način koji vidim je da spojiš izlaz slušalica telke ili player u PORT. IN (prema manualu).
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2011., 12:32   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Da ne pišem na široko kako i zašto, evo jedino rješenje:
Nabavi 3.5 stereo jack (klinke) - chinch kabel. Po manualu k. kina se nevidi jeli 2.5 ili 3.5 PORT IN konektor. Spoji taj PORT IN i L/R Audio out sa Mede8er - a, odaberi Input > Portable.
http://www.mede8er.org/artwork/USER_..._user_rev6.pdf
http://www.lg.com/my/support/product...oduct-profile#
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 01.12.2011., 12:53   #4
fluidni
Registered User

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Da ne pišem na široko kako i zašto, evo jedino rješenje:
Nabavi 3.5 stereo jack (klinke) - chinch kabel. Po manualu k. kina se nevidi jeli 2.5 ili 3.5 PORT IN konektor. Spoji taj PORT IN i L/R Audio out sa Mede8er - a, odaberi Input > Portable.
http://www.mede8er.org/artwork/USER_..._user_rev6.pdf
http://www.lg.com/my/support/product...oduct-profile#
Da to je opcija za koju znam ali i najmanje poželjna...izgleda da je i jedina, hehehhe.
Staro 01.12.2011., 14:00   #5
fluidni
Registered User

A da MM player priključim putem komponentnog izlaza na komponentni kućnog kina te onda kućno kino putem SCART-a na TV? Ovo me baš frustrira, heheheh....
Staro 01.12.2011., 14:24   #6
Ivan_Brajcic
Premium
Moj komp

Citiraj:
A da MM player priključim putem komponentnog izlaza na komponentni kućnog kina te onda kućno kino putem SCART-a na TV? Ovo me baš frustrira, heheheh....
Da bi to mogao učiniti, morao bi na kućnom kinu imati ulaze, a ti imaš izlaze. Sve da imaš i ulaze, i onda se spajati SCARTOM na telku, i zanemariti pritom HDMI... Nema to smisla, jednostavno nema.
Staro 01.12.2011., 15:30   #7
fluidni
Registered User

Citiraj:
Autor Ivan_Brajcic Pregled postova
Da bi to mogao učiniti, morao bi na kućnom kinu imati ulaze, a ti imaš izlaze. Sve da imaš i ulaze, i onda se spajati SCARTOM na telku, i zanemariti pritom HDMI... Nema to smisla, jednostavno nema.
A pokušati s MMP putem Component to SCART kablom na pojačalo zvuk a HDMI-jem s MMP na TV?

A da, component ne prenosi zvuk

Zadnje izmijenjeno od: fluidni. 01.12.2011. u 15:56. Razlog: Skontah kasno!
Staro 01.12.2011., 15:53   #8
Ivan_Brajcic
Premium
Moj komp

Citiraj:
A pokušati s MMP putem Component to SCART kablom na pojačalo zvuk a HDMI-jem s MMP na TV?
Ne bih se htio miješati, rješenje imaš, nekoliko ljudi ti ga je reklo, a ti kako hoćeš. Ako ti baš toliko smeta jedan kabel koji ćeš utaknuti s prednje strane, onda kupuj ubuduće uređaje koji nisu samo vizualno dopadljivi nego imaju i poneki konektor viška, bar jedan optički ulaz i bar jedan set analognih činčeva.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno