Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.11.2011., 10:35   #1
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Mikronis- prodaja OEM Windowsa zasebno

Ekipa, trebam pravnu uputu.
Frendica je prije 2 godine u Mikronisu kupila Windows 7 Home Premium, no u svojem neznanju, uzela je OEM licencu, platila 1000kn.
Napominjem da je kupila kompletan paket, dakle original DVD sa kutijom i svime, ali bez računala.
Problem nastaje što je taj komp na koje je instalirala Windowse riknuo. Ja sam joj prodao svoj komp i sad ona ne može koristiti svoje windowse koje je uredno masno platila.
Pitanje glasi, ima li bilo koja trgovina pravo prodavati takve licence bez kupovine računala?
Na samoj kutiji je jasno istaknuto da je zabranjena prodaja paketa kao zasebnog, te da se smije prodati jedino uz prethodno sastavljeno računalo, što Mikronis nije napravio.
Što napraviti, i kome se žaliti, jer sad ima beskorisnu licencu windowsa koju je platila 1000kn.
Staro 25.11.2011., 10:38   #2
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Nazovi microsoft hr i objasni im problem i vjerojatno će ti aktivirati windowse. Neznam da li se što promjenilo, al bilo koji windowsi se neće automatski aktivirat kad se promjeni konfiguracija i nanovo instaliraju windowsi.
Oglas

Oglas
Staro 25.11.2011., 10:44   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Nazovi microsoft hr i objasni im problem i vjerojatno će ti aktivirati windowse. ...
Vjerojatno nece. Ocito je iz njegovog pitanja da je to vec ucinio.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2011., 12:23   #4
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
ja sam imao slican problem, ali ima to sad vec 2 godine. Uglavnom nazoves microsoft i pitat ce te neke brojeve i reci da li imaju taj windows u bazi. Uglavnom ako je windows kupljen velika je vjerojatnost da ti ponovno aktiviraju! Pripremi brojeve sa naljepnice i brojeve iz control panela/system gdje ti pise da windows nije aktiviran.. (product id)
Inace OEM licence i jesu jeftinije upravo zato sto se mogu instalirat samo na 1 racunalo! Pravi windows ti kosta cca 1700kn. E taj mozes milijun puta instalirat. I da, trgovine imaju pravo prodavat windowse na taj nacin.

Zadnje izmijenjeno od: dean225. 25.11.2011. u 12:30.
dean225 je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2011., 18:47   #5
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Hvala svima na savjetima.
Podršku sam zvao prije instalacije i prije javljanja na forum, pa su mi rekli da nemože tako pošto su OEM, no da svejedno probam instalirati pa ako ne uspijem aktivirati da ih ponovo zovem.
Međutim, neznam na koju foru, aktivacija je uredno prošla iz prve. Instalirao, ukucao product key, kliknuo na aktivaciju i izbacilo mi da je softver aktiviran. Neznam kako i neznam zašto, no meni dovoljno, ako bude opet kakvih problema, bude frendica zvala pa valjda budu sredili nešto.

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na