|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
Microsoft Arc Keyboard - moja kupnja
Kupio sam preko Ebay-a novu Microsoftovu bežićnu tipkovnicu i ovo je moj foto članak o raspakiravanju i moj dojam o tipkovnici ![]() ![]() ![]() ![]() Na kutiji su navedeni sve karakteristike tipkovnice, koji sistemi su podržani, i prikaz tipkovnice sa svih strana u realnoj veličini ![]() ![]() Kad se kutija otvori i izvadi "ladica" koja se nalazi unutra vidi se torbica sa natpisom Microsoft, unutar ladice kad se makne torbica, vide se baterije potrebne za rad tipkovnice i kutijica veličine kutije za cd. ![]() ![]() Unutar torbice se nalazi tipkovnica, za mene iznenađujuće malena, ali vrlo elegantna i zaobljena, nema numerički dio kao što se vidi, tipke za smjer su postavljene na jednu tipku, funkcijske tipke su postavljene samo od 1-6 a ostale se mogu odabrati u kombinaciji sa Fn tipkom slično kao na prijenosnicima, i na isti način se dolazi do tipke PrtScn. Do njih se nalaze tipke Home, End, PgUp, PgDn, tipke za kontrolu zvuka, te tipka Del, preko koje se kombinacijom sa Fn dolazi do Ins. ![]() ![]() ![]() Na poleđini tipkovnice se nalaze utori za dvije AAA baterije koje se nalaze u pakiranju, maleni utor u kojem se nalazi mikro usb prijamnik kojim se tipkovnica spaja na računalo, magnetiziran je te se na taj način "drži" za tipkovnicu, vrlo je malenih dimenzija pa ako je koristite u kombinaciji sa prijenosnikom nemorate vaditi iz usb utora. Tu se još nalaze gumene nožice koje služe da se tipkovnica ne miče sa mjesta i tu ulogu odrađuje jako dobro. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kao što sam gore naveo u pakiranju se osim tipkovnice i baterija nalazi kutijica u kojoj su potvrda o tipu bežične veze koja se koristi (RF), ružičasta knjižica sa uputstvima kako tipkovnicu "staviti u pogon" i bijela knjižica sa Microsoftovim uputstvima za upotrebu njihovih proizvoda. ![]() ![]() Tipkovnica se pali kombinacijom tipki Fn i Esc, te se drži dok se ne upali zelena lampica, koja se kasnije ugasi, a gašenje se radi istom kombinacijom samo što sad lampica 3 puta zatreperi. ![]() ![]() Kao što vidite na usporedbi moje trenutne tipkovnice Logitech G19 i ove Microsoftove Arc, očito je kolika je veličina tipkovnice, nema numerički dio, te su tipke za smjer (strelice) postavljene na jednu tipku, i vidljivo je da ima američki raspored tipki. Mnogi bi to procjenili kao nedostatke ove gore navedene sitnice, ali meni nije problem s obzirom da mi i Logitech nema hrvatski raspored. Tipkovnica vrlo lijepo izgleda i vrlo se lako priviknuti na korištenje njezinih kombinacija i raspored tipki, ne zauzima mnogo mjesta. Tipke su postavljene slično kao na novim prijenosnicima, svaka tipka ima svoj predviđen otvor u gornjoj strani okvira (tkz. chicklet), vrlo su kratkog hoda i dobro razmaknute. Okvir je od sjajne plastike, koja elegantno izgleda ali je magnet za prašinu i otiske, ali obrišeš sa krpicom i nema problema, to mi je možda jedini nedostatak kod nje. No to je kompromis izgledu. Zaključak: S obzirom da je kod nas u dućanima ista tipkovnica oko 450 kn, 50$ preko E-baya je vrlo povoljno, sam izgled je po mojem mišljenju pogođen odlično, ergonomija je zaobljenjem i niskim profilom odlično rješena, a nekima bi mogao smetat američki raspored tipki i nedostatak numeričkog dijela, ali nemože biti i mala i lagana i imati baš sve tipke. Ova tipkovnica se zbog svojeg bežičnog spajanja može spajati na sva vrsta računala, čak i konzole. Korisnik sam prijašnjih i Microsoftovih i Logitechovih tipkovnica a ova mi se svidla više od svih trenutnih bežičnih na tržištu. Microsoft Arc Keyboard ima moju punu preporuku, ocjena 9/10 Kroz koji dan mi dolazi Microsoft Arc Touch Mouse, pa pročitajte moju rezenziju i tog novog proizvoda. Zadnje izmijenjeno od: Schtefek. 21.11.2011. u 18:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Oct 2011
|
Gdje ti je foto članak i dojam? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Odlicna tipkovnica ako pises e-mailove i url-ove websiteova. Strelice u 1 buttonu - katastrofa. Home/End/Delete raspored - 0 bodova. Nedostatak F7-F12 - jos gore (znam, ima FN + F1-F6, ali sta je sljedece, FN+space za backspace?). Ja kao jedinu pozitivnu stranu te tipkovnice vidim izgled i eventualno feeling tipaka. Recenzija je dobra, samo se u ocjeni debelo ne slazemo ![]()
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Da nema mana, ima, al kako za koga, npr. ova logitech g19 odlična tipkovnica al mene strašno živcira što su tipke opako gumirane i imaju jako dugi hod, pa ponekad bez obzira što sam pritisnuo tipku, ona ne registrira |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |