|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Izrada(kopiranje dizajna) 3D modela dijelova joystika od C64/Amige
Ima li tko zainteresiran i vičan u 3D modeliranju u Fusion-u ili slično, za projekt izrade joystika po uzoru na quick shot-ove iz vremena Amige, ali sa arcade baznim kompnentama Točnije na arcade joystick ručku bi želio nasaditi kopiju Quick joy turbo drške. Ovako izgleda arcade ručka: https://m.media-amazon.com/images/I/...70_FMwebp_.jpg a ovo izraditi: https://i.ebayimg.com/images/g/oV8AA...Q/s-l1600.webp Treba izraditi i bazu joystika, u koju će stati mehanizam od drške, 4 gumba (da joystik bude i za ljevak ei dešnjake) te kontrolna ploča od joystika s USB izlazom i pozicijama za suction nogice Imam sve u glavi kako će izgledati, nacrtam i u dimenzijama, samo mi treba netko da to nacrta kao 3D za printanje. Imam i 3D printer (TEVO Tarantula) Zainteresiranih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Hmm zvuci mi zanimljivo ali pitam imas li sve nacrte/dimenzije plocic eunutra, svih otovora, mjest aza vijke.... ili mislis samo skicu ? Plus problematika tih "home" printera sa support komadima plastike i negativnim nagibima kod rupa/utora komplicira situaciju...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() glede home printera, ne kužim se o čemu pričaš tako da ti vjerujem da nisu najbolji za posao ali to je ono što imam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Neznam koji je budzet ali to nece bas biti cas posla/jeftino jer nema preciznih nacrta, a cak i da imas sve ima tu dosta posla jer nije isto napravit model za render i napravit model za print/proizvodnju koji na kraju bude hrpa verzija/iteracija jer neki saraf/komadic ne pashe pa se radi ponovo.. Plus problem kucnih printera/njihgovih limita koji se onda moraju prilagodit u 3d... Ja kad sam radio 3d model Vukovarskog Vodotornja (za njihov suvenir koji prodaju kod tornja) print je radjen na SLS printeru (koji kost ako suho zlato (cca 100k USD) sa prahom)) pa nema problem oko negativnih kuteva u rupama niti ista slicno, morao sam samo smisliti neke sitnice da se moze kalup kansije rastavit/raditi od toga jer printanje svakoga na SLSu bi bilo preskupo pa su se printali samo masteri (jedna veci i jedan manji) od kojih se dalje radio kalup u negativu... Neznam koliko si ti to misli platit/potrosit ali javi se na PM ako hoces pa da popricamo o investiciji ![]()
![]() |
#6 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() nije poanta razvoja joystika za daljnju prodaju, poanta je oživljavanje takvog modela za vlastitu upotrebu. Nadao sam se da će se javiti netko tko isto voli taj period/kontrolere a da zna i modelirati u 3D, a ne da sad radimo proizvodnju za svijet Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Instaliraj si tinkercad, fusion, sketchup il nešto treće i vježbaj. Koji YT tutorial i lagano probavaj da od osnovnih oblika i extrude komande napraviš ono što ti treba.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|